Noční buzení a pláč - už nevíme, jak dál...

7
26.9.11 11:58

pomóc, už nevíme jak dál...

ahoj ženy,
už fakt nevíme, jak s naším malým, tak vás prosím o radu. řešíme samozřejmě spaní. malý má 16 měsíců, před čtyřmi měsíci se začal v noci budit a od té doby se to nelepší. vzbudí se vždycky tak kolem druhé třetí a je třeba i dvě hodiny vzhůru. když jsme s ním v pokojíčku, já nebo manžel, tak kňourá, cestuje po postýlce, povídá, stoupá si a je prostě vzhůru :-( když ho necháme v pokoji samotného, tak řve a řve a řve… chodíme za ním, dáváme dudlíka, pokládáme ho, ale nic nepomáhá.
zpočátku jsme mysleli, že je to zubama, tak jsme ho nechtěli nechat plakat. ale nic neleze a malý si nejspíš vypěstoval nějaký návyk. jsme už vyřízení, nevíme jak dál. nepomáhá ani když se napije, prostě nezabírá nic. spíme s ním na střídačku, ať se aspoň jeden z nás vyspí, ale je nám jasné, že takhle už to nejde dál.
zažil někdo něco podobného? uvítáme jakoukoli radu. moc díky l.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7257
26.9.11 12:04

Tak u nás pomohlo přesně v tomhle věku jediné a pro někoho strašně nevýchovné,ale vzala jsem si ho do postele. Prcek prostě přestal chtít bejt v postýlce :mrgreen: .
Nedávno jsem tu zakládala jednu diskuzi jak mě prcek strašně zlobí a i v noci. Naštěstí se to už celkem zlepšilo,ale to je mimo tvoje téma.
Moc jsem neporadila viď? :think: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
26.9.11 12:09

no, po pravdě mám trochu strach, aby při tom cestování nespad z postele, máme ji dost vysoko… je to neposeda:)
ještě mě napadlo, po obědě spí docela dlouho, někdy i tři hodiny. nemůže to být třeba tím? třeba bych ho mohla vzbudit, ale to už jen tak vařím z vody:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
26.9.11 12:10

Mě přijde, že možná nechce být sám v pokoji. Třeba má špatné sny. V tomhle věku bych klidně měla ještě jeho postýlku v ložnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
26.9.11 12:10

No, evidentně nechce být sám!
My máme malého pořád v ložnici a pomáhá, když mu do postýlky prostrčím ruku. Chytně se a to mu ke štěstí stačí. Prostě potřebuje kontakt!
Ale za pár měsíců už bude muset do svého, to jsem na to zědavá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
26.9.11 12:15

taky si myslím že nechce být sám,naše malá spí s námi v pokoji a někdy se stane že vyleze a v noci přijde k nám do postele,má nějaké divoké sny.Proto my jsme přistavili ještě jednu postel abychom se všichni vyspali,možná nevýchovné,ale nám to vyhovuje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
26.9.11 12:26

Já myslím, že u malých dětí to nevadí. Dokud nejsou schopný sami říct, co je trápí, tak se to dá řešit jenom tím, že dítě spí s váma v ložnici. Mám kamarádku a ta byla zase extrémní případ, kdy se bála sama v dětským pokoji a do 10ti let spala u rodičů na matraci vedle jejich manželské postele. Pak jednoho dne její táta vzal proutek, prošel její pokoj, řekl jí, že má postel na špatném místě. „Našel“ pomocí proutku správné místo a od té doby začla spát sama v pokoji. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
26.9.11 12:28

právě proto jsme zase začali spát s ním. někdy já, někdy manžel, někdy oba. i přesto je ale vzhůru, někdy se mi ho podaří „ušušat“ až za ty dvě hodiny. když nezareaguju na jeho kňourání, začne plakat. děs:( usíná hezky, ale to buzení, to je fakt hrůza…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
26.9.11 12:35

Přesně to samé nám dělala dcera když jí bylo kolem roku…na osmou šla spát sama bez problému a kolem jedné-druhé v noci se vzbudila a dala si dvě-tři hodinky pauzy,tenkrát jsme z toho s manželem šíleli,nic nepomáhalo,bohužel…po půl roce se to samo vytratilo,dodnes nevím čím to bylo…zuby jí nerostly a přes den spinkala jen slabou hodinku…
Držím palce!!Hodně sil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
26.9.11 12:48
luk001 píše:
právě proto jsme zase začali spát s ním. někdy já, někdy manžel, někdy oba. i přesto je ale vzhůru, někdy se mi ho podaří „ušušat“ až za ty dvě hodiny. když nezareaguju na jeho kňourání, začne plakat. děs:( usíná hezky, ale to buzení, to je fakt hrůza…

U nás taky občas proběhnou takové noci. Ondra se probudí třeba ve tři a dvě hodiny si hraje a povídá :zed: . Je to na bednu, ale asi nic nenaděláš. Určitě je to jen období, které přejde… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Oz
9304
26.9.11 12:50

Nela to taky tak měla jedno období, nějak po roce, že se v noci vzbudila (většinou jak jsme šli my spát :roll: ) cca kolem půlnoci a byla prostě vyspaná, někdy do 2, někdy i do 5 h do rána, to za chvíli vstával Vincent, parádička :-D Přešlo to samo, nepomáhalo nic, ani mlíko, ani naše postel ani vyřvat… Má svůj pokojík, tak jsem tam „spala“ s ní, ona si hrála v postýlce nebo mě otravovala a pak usnula po pár hodinách. Peklo :lol: Ale myslím, že to přejde samo, i když já jsem zlá, pokud máš jenom jedno dítě, tak bych nechala řvát, protože v noci se spí, já jsem to tak zkoušela, ale bohužel mi budila staršího, tak jsem to holt musela přežít jinak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
26.9.11 13:14

dík za rady i povzbuzení, je dobře vědět, že v tom nejsme sami:)
Kury: „spala“ je úplně přesný výraz:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
10.10.11 11:08

Holky mám ten samý problém.Malému bude 15měsíců a pořád se v noci budí.Do srpna spal s námi v ložnici a budilo ho naprosto všechno,museli jsem být jako myšky,budil ho kašel,šeptání-cokoliv.Aby opět usnul,muselo být ticho a nebo jsme odešli z ložnice.Televize mu nevadila :nevim: Ale jak pochopil,že jsem tam my,už stál v postýlce a dožadoval se pozornosti.V naší posteli ovšem neusnul-na psaní a usnutí potřebovaů jen tu svou postýlku a samotu. :nevim: Ted jsme se přestěhovali a od září má vlastní pokojíček,kde tedy ten klid má,tak už ho nerušíme :jazyk: Ovšem pro změnu se začal budit uprostřed noci s tím,že je totálně vyspalý a bdělý :zed: A je vzhuru i 3hodiny :zed: To že ho vezmu k nám,nemá žádný efekt-sice leží,ale je vzhuru ,kope do nás a pořád žvatlá :roll: Situace je o to horší,že v březnu se má narodit mimčo a já tedy vůbec netuším,jak to ukočírovat.To že k malému běhám,když knourne,ve snaze,aby se moc neprobral mu nacpu čaj nebo dudlí…už nezabírá :nevim: Vzít ho k nám taky ne :nevim: Tak jsem ze zoufalství občas vypla chůvu a nechala ho tam hučet ,abych se konečně vyspala :oops: Tohle třetí dítko mi od začátku dává slušně zabrat a často si nevím rady-je úplně jiný než holky a osvědčené metody nezabírají :nevim: :think:Tak pokud někdo má nějaký nápad,jak ho naučit spát v noci-budu vděčná :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
10.10.11 12:20

ddinna, těžko poradit, jak se dá naučit noční spaní :nevim: . Asi to musí dítě pochopit samo.
Ale jak říkáš, žes vypla chůvičku a nechala ho hučet, tak proč ne. Pokud neřve a jen si hučí a povídá, tak bych ho nechala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
7.1.12 21:16

Dobrý večer všem, náš chlapeček spal špatně od malička a to jedině v mé náruči, příp. přes den v jezdícím kočárku. V noci, jakmile jsem ho položila do kolíbky, byl vzhůru. Spala jsem v polosedě - pololeže, kloučka v náručí. Vydržela jsem to 5 měsíců. Pak přišlo neskutečné vyčerpání. Šel do postýlky. Budil se několikrát za noc, usínal mi jen v náručí. Teď (je mu 16 měsíců) se budí večer cca po 1,5 hodině, už na mě čeká, pláče a jak se přiblížím chytne se mě a už nepustí. Tak jsem ho vzala k nám do postele s tím, že máme s partnerem aspoň tu hodinku klidu. V posteli s námi spal klidně, budil se s úsměvem, mazlil se. Bylo to fajn. Ale posledních cca 14 dnů se budí v noci i 20×. Řve, kope rukama nohama, pere se s námi když ho chceme utišit, začal se domáhat nočního jídla.Jsem sice unavená, ale více než to, mě trápí ta změna chování, to že nevím co mu je ani to jak mu pomoci. Opravdu se nadá dělat nic jiného než vydržet a čekat až to samo přejde? Ještě zkusíme nějaká homeopatika, ale na co vlastně??? Všem tedy držím pěsti, ať naši drobečci brzy začnou spát klidně a hlavně celou noc. Romana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí