Opakované probouzení - stačí podat dudel, ale...

547
24.9.11 08:30

Stačí podat dudel,ale....

Ahoj holky,
mám takový problém a nevím jak ho řešit. Ale řěšit to nějak musim, protože už chodim jako mrtvola. Mám půlroční dceru, která je na UM+ příkrmy a je zvyklá na dudlika. Večer ji dám spát, chvilku brečí, parkrát jdu podat dudlika a usne. Jenže během noci takto začne brečet několikrát, stačí podat dudel a spí dál. Jenže pro mě je to vstávání jako vstávání. Navíc to pořád budí manžela. V noci nejí už hodně dlouho, opravdu většinou stačí podat dudel, ale mě to už prostě vadí. Myslíte,že kdybych ji ho pár nocí nepodávala a nechala plakat,že by si zvykla ? Ona ho prostě potřebuje na uspání a jakmile se během noci jen malinko probudí, chce ho aby mohla dál spát. Zbavit úplně se ho nechci, je to skvělý tišící prostřerdek i během dne,ale tohle mi prostě vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3627
24.9.11 08:38

Já vždy radím řetízek na dudlík, dítě se naučí si podávat dudlík samo a je to. http://www.mimiskuvsvet.cz/…lik-Medvidek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
24.9.11 08:39

Měli jsme tohle taky, vstávala jsem jen kvůli dudlíku. Upravilo se to až tehdy, kdy si ho uměl podat sám a pak šel spát s jedním dudlíkem a až usnul, dala jsem mu do postýlky kolem hlavy další 4 a když se v noci vzbudil, našel si nějaký a spal dál a já o tom ani nevěděla. (když jsem mu je tam naházela hned, jak šel spát, hrál si s nima a nechtěl usnout)
U půlročního ale nevím, já to prostě přetrpěla do „samoobslužné“ doby.
Možná pomůže řetízek na dudlík :nevim:

Příspěvek upraven 24.09.11 v 08:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
24.9.11 08:39

Ahoj-co zkusit během dne ji naučit si dudlíka podávat sama? Matyáš se to naučil asi před měsícem a ted, když se v noci někdy probudí,akorát slyším,jak šátrá kolem sebe,pak zachrastí dudlík a už slyším dudání a spinká. Jinak s tím pláčem-já nejsem zastáncem metod nechat plakat,takže s tím ti neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
24.9.11 08:48

Přesně jak holky píšou, časem se naučí podávat si dudlík sama a bude to lepší. I když naše Terka když byla hodně unavená a nemohl ho nasáhnout napoprvé, tak raději začala kňourat abych jí ho podala já. Ale já to moc neřešila, zatím má postýlku vedle mé postele a stačilo strčit ruku do postýlky a bylo. A ve 13M jsem jí oddudlíkovala aby neměla špatné zoubky jako já. :pankac: A bylo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
24.9.11 09:25
vesna píše:
Přesně jak holky píšou, časem se naučí podávat si dudlík sama a bude to lepší. I když naše Terka když byla hodně unavená a nemohl ho nasáhnout napoprvé, tak raději začala kňourat abych jí ho podala já. Ale já to moc neřešila, zatím má postýlku vedle mé postele a stačilo strčit ruku do postýlky a bylo. A ve 13M jsem jí oddudlíkovala aby neměla špatné zoubky jako já. :pankac: A bylo to.

Ahojky!
Můžu se zeptat, jak jsi malou ve 13 měs. oddudlíkovala? Malému je téměř 13 měsíců, přijde mi, že si na něj zvyká víc a víc. Já mu ho teda dávám jen na spaní, ale táta a děda nějak nejsou odolní. A malej by si ho nejraději z pusy ani nevyndaval, kdyby mohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
24.9.11 09:33
pampalin píše:
vesna píše:
Přesně jak holky píšou, časem se naučí podávat si dudlík sama a bude to lepší. I když naše Terka když byla hodně unavená a nemohl ho nasáhnout napoprvé, tak raději začala kňourat abych jí ho podala já. Ale já to moc neřešila, zatím má postýlku vedle mé postele a stačilo strčit ruku do postýlky a bylo. A ve 13M jsem jí oddudlíkovala aby neměla špatné zoubky jako já. :pankac: A bylo to.
Ahojky!
Můžu se zeptat, jak jsi malou ve 13 měs. oddudlíkovala? Malému je téměř 13 měsíců, přijde mi, že si na něj zvyká víc a víc. Já mu ho teda dávám jen na spaní, ale táta a děda nějak nejsou odolní. A malej by si ho nejraději z pusy ani nevyndaval, kdyby mohl.

To by mě také zajímalo. Protože úplně přesně, jak píše pampalin je to u nás!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
24.9.11 09:37

tak v tomto období, co vy píšete Mareček taky dudlík miloval a pořád o něm mluvil a chtěl by ho pořád i když ho měl jen na spaní. A pak kolem roku a půl jsem ho jednou zapomněla doma, když měl jít spát u babičky a ejhle, usl bez něj, tak už jsem mu ho nedávala, jen když se probudil k ránu a já ještě chtěla spát, stačilo 3 dny a byl bez něj :) takže i když se vám to třeba teď nezdá, může to jít naprosto lehce. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
24.9.11 10:44

Moje dítě se naučilo podávat si samo dudlík až dost pozdě, myslím, že až k roku. V noci bys jí neměla dudlík vrazit sama do pusy, ale dát jí ho do ručičky a teprve s její ručičkou jí ho dát k puse, ať se to pomalu učí.

Jinak jistě by se bez něj naučila za pár nocí spát, ale zase přes den se hodí, já bych ho do roka nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
24.9.11 13:44

pokud se ho nechceš zbavit, tak ti asi nic jiného nezbývá než podávat, taky jsem furt chodila a strkala dudel do pusy, klidně i 8× za noc, když se to pak naučil sám, měl v postýlce 10 dudlíků a vždycky si nějaký našel a spal dál :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
24.9.11 22:08

Ahoj, ještě by sis mohla dceru nastěhovat k sobě do postele, sice by ses budila, ale nemusela bys vstávat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
24.9.11 22:18

tak my to měli ještě horší, náš malý se budil každou chvíli na dudlík, takže jsem v noci vstávala nejméně 20 x a to bylo děsné. Sám si ho podat neuměl a když se to naučil, tak si s ním hrál a nespal… Takže jsme se asi v 10 měsících rozhodli pro oddudlíkování a šlo to, i když jsem z toho měla velký strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
15.12.11 10:08

ahoj holky, je to velký řev při oddudlíkování?za jak dlouho si vaše dítka zvkla na spaní bez něj?? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
15.12.11 10:18

a ja bych s dovolenim Boudice23 k tomu jeste pridala dotaz, kdy jste odnaucovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
15.12.11 10:45

no já zvažuju jestli máme oddudlíkovat už teď, bojím se předkusu nebo křivých zoubků :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí