Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky. CHtěla bych se zeptat jak to máte doma vy se spinkáním v noci. Já mám doma 15-ti měsíční dcerku a je to teda hrůza
Nepamatuju si jedninou noc kdy by spala v kuse. POřád se jen kroutí a pláče. Na dnešek mi usnula asi v půl 9 v 11 se vzbudila a chvíli si sama v postýlce hrála a pak usnula,ale pak se budila snad každou hodinu a plakala. A takhle je to pořád..chvilku spí a pak pláče…spí a pláče…Nevíte čím to může být,co s tím?? Jsem z toho už zoufala.Nemám šanci se prostě normálně vyspat. Díky za rady a nápady ![]()
Andrunka píše:
Ahojky. CHtěla bych se zeptat jak to máte doma vy se spinkáním v noci. Já mám doma 15-ti měsíční dcerku a je to teda hrůzaNepamatuju si jedninou noc kdy by spala v kuse. POřád se jen kroutí a pláče. Na dnešek mi usnula asi v půl 9 v 11 se vzbudila a chvíli si sama v postýlce hrála a pak usnula,ale pak se budila snad každou hodinu a plakala. A takhle je to pořád..chvilku spí a pak pláče…spí a pláče…Nevíte čím to může být,co s tím?? Jsem z toho už zoufala.Nemám šanci se prostě normálně vyspat. Díky za rady a nápady
Mne napada snad jen zkusit si ji vzit k tobe do postele. Ale chapu, ze ne kazdy tohle chce. ![]()
Jo,tak presne takovou radu jsem taky potrebovala do prckovych 23.mesicu
do te doby nespal jedinou noc v kuse a v klidu…
Ted uz sice jsou i noci,kdy spi az do rana,ale obcas umi taky jeste udelat pekny rodeo ![]()
Zkousela si dat napit,prebalit…?Co treba nechat svitit nejake male svetylko?
Sice jsem neporadila,ale nejsi v tom sama,taky jsem byla hodne vycerpana a vsichni me rikali,at vydrzim,ze nekdy to urcite prejde
no sice to nepreslo uplne,ale dost se to zlepsilo ![]()
Jo a s tim branim do postele…brali jsme predtim,berem i ted,pokud proste ve sve posteli rve a nechce spat,tak ja ani pritel nehodlame u nej sedet,takze si ho vezmem do postele a on je pak vetsinou behem chvile v klidu a spi ![]()
Potvrdím příspěvek Scarlett, u nás zabralo vzít syna do postele. Je mu teď 9,5 měs., do cca 8 měs. spal docela parádně a pak se to pokazilo. Možná separační úzkost? Co spí s námi v posteli, spíme krásně až do rána, paráda, jen občas pobrečí, ale chytnem se za ruku a spí se dál. Ale chápu, že ne každému to vyhovuje a třeba se bojí, že si na to děcko zvykne. No, náš mrňous je na to zvyklý, uvidíme, dokdy tam s námi vydrží - nebo my s ním
Každopádně mě i manželovi to vyhovuje a považujeme to za krásné, spát s děckem v posteli (aspoň zatím ![]()
Děkuju Pajule22..přesně to cos mi napsala,tak dělám pořád a světýlko nám svítí snad už od narození,po tmě nechtěla spát ![]()
A co se týče toho braní do postele.mě by to ani tak nevadilo,ale přítel je tak trochu proti. On se v noci hrozně kroutí a mlátí sebou a bojí se aby malý něco neudělal. Občas ji v noci schytám i já
POstýlku mám hned vedle sebe,protože máme malej byt,takže malou pořád držím za ruku nebo ji hladím. Nevím jestli to není třeba tím,že je hladová?? Mlíko už pár měsíců odmítá. Nají se vždycky než jde spát,to bez problémů.
A nebo naopak ji rušíte vy. Třeba ji ruší vaše otočení v posteli, dýchání apod. Nezkoušeli jste ji nechat spát v jiné místnosti? V kočárku spí pěkně a ve dne spí kde a jak? Pokud spí přes den sama v pokoji, tak je to jasné, ruší ji nějaké zvuky. pomáhá když ji hladíš nebo chováš?
Evule nemám jí kam dát spát do jiné místnosti. Máme byt 1+1 takže to není moc možný. Ve dne spinká normálně. Já tu třeba sedím a koukám na telku nebo vařím,uklízím a ona v pohodě spinká. Myslím si že zvuky ji asi moc nevadí
Andrunka píše:
Evule nemám jí kam dát spát do jiné místnosti. Máme byt 1+1 takže to není moc možný. Ve dne spinká normálně. Já tu třeba sedím a koukám na telku nebo vařím,uklízím a ona v pohodě spinká. Myslím si že zvuky ji asi moc nevadí
Ale přes den spí v pokoji sama ne? Má zavřené dveře a denní a noční spánek je jiný. Ale vy nemáte jinou možnost, než aby spala s vámi v pokoji. A když kňourne, tak pomůže pohlazení, pochování? ![]()
Ja jsem cetla clanek, ze deti, co spi samostatne v pokoji spi lepe, respektive dele, protoze maminka, kdyz spi s miminkem slysi kazde knournuti a hned miminko treba pohladi a ono se byt jen na chvilku probere. Kdezto, kdyz spi samo, tak si knoura a u toho si vesele spi. Detem se treba zdaji sny apod. ale nebudi se.
Nejak se mi moc nezda, ze by miminko budili rodice, protoze je prece na ne zvykle od zacatku. Kdyz je dite zvykle spat od mala u televize, tak ho to taky nebudi.
Ale treba se pletu.
Zkusenosti nemam. Mam dite, co by spalo porad. ![]()
Ahojky… snad to nezakřiknu ale my s tím nemáme problém
malá má 8 měsíců chodíí spáát kolem 18,00 stylem… po koupání se omazlíme spusinkujem… uložím ji…dám kaši… pustím kolotoč… spadne kaše… to je signál se dojedla
přikryju a spíme
vstává kolem té 5,00 - 6,00 …když se snažím… dám potichu,bez světla mlíko…spí až do 8,00 … ale mám zkušenost se sestrou… ta spát nechtěla…a zabíralo na ní písnička,škrabkání,hlazeníí,čajííík, něco sladkého na dudlíík
nějaká melodie.. třeba ta hrací želvička.. hraje a svítí noční oblohu a když už si mamča nevěděla rady…prostě ji vzala do obývaku…a ona se dříve nebo později unavila
takže držím palce ![]()
nasa mala place, resp. aj sa budi pretoze sa jej vracia jedlo do pusy. ked ju davam spinkat na bok, tak vydrzi spinkat celu noc. ako nahle sa preguli na chrbat, tak je po spanku.
ahojdy
já mám 13 měs. syna a také se budí, hajal krásně do 9 měsíce, pak přišla doba, kdy se probouzel s pláčem, vyžadoval prso a už pak nechtěl zpět do postýlky
no dodnes semnou spinká v posteli a je spokojený, vstáváme kolem 8 hodiny a je vyspinkaný on i já. Zkus si lehnout blíš k manželovi a berušku na druou stranu a postýlku přirazit k vaší posteli…budu držet pěstičky ať je líp ![]()
Andrunko : Tak jak jste na tom s tím spinkáním teď?Já mám problém s uspáváním jako celkem a to i přes den. V postýlce je malá od narození, ale nelíbí se jí tam, když ji tam dám na spinkání, tak strašně řve, to nepomůže ani dudlík ani nějaké hrací melodie, ani to že na ni mluvím a tiším ji, dokonce ani když si ji dám k sobě do postele. A opravdu je schopná řvát 3 hodiny. A je jedno kde je, jestli v obýváku nebo v ložnici, už jsme i přestěhovali celou ložnici, jak radí, že třeba jiná světová strana bude lepší a nic. Jediné co zabírá je kočár, když už nevím co a řve, dám ji do kočáru a párkrát pojezdím a spí, pak ji dám do postýlky. To spí tak 2 až 3 hodiny, pak se zbudí, dám jí mlíčko, a pak to začíná, je vzhůru každou hodinu, a já nevím proč, mrčí až pláče
oopravdu už nevím co je špátně. Mám ji nechat řvát několik dni po sobě? Zá týden máme ukončené 4 měsíce, tak nevím, abych ji nezpůsobila nějaku psychickou ujmu, když ji nechám tak dlouho řvát. A to nemluvím o tom, že když ji vypadne dudlík ve spánku, nedělám nic jiného, než jí ho vracím do pusinky, jinak řve a řve a řve. I v kočáru spinká jakoby jen v polospánku. Poraďte?!
Tak tady je každá rada drahá
,ale snad tě uklidní,že nám to taky začalo kolem 4.-5.měsíce,že malá nechtěla usínat
!Přes den úplně v poho,v kočárku venku taky,problém nastal večer
…tedˇ je to tak,že občas řve,ale jindy usne po kojení okamžitě
…proč jednou usne a podruhé se vzteká opravdu nevím a vyzkoušela jsem už všechno
…Podotýkám,že je plně kojená a dudlík nemá,protože neví,co s ním
,spí se mnou v posteli,protože v postýlce řvala nejvíc,ale i proto,že nám to takhle vyhovuje
…
Doufám,že se to s příkrmama nebo prostě nějak uklidní
,zatím je to jediný problémek,ale jsou i horší věci!
Vyřvat bych ji nenechávala,je na to ještě malinká,tohle se smí zkoušet rozhodně až od 6.měsíce!!!