Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ja bych vyrvat taky nenechavala, na tohle je jeste moc mala. Ja si pamatuju, ze byly doby kolem toho 4, 5 mesice, kdy nas malej nespal jinak nez v kocaru, kdyz jsme jezdili venku - nesmelo se zastavit. A doma pak jedine u nas na ruce, no a pak opatrne odkladat, nekdy se zadarilo, nekdy ne. V postylce vubec neusinal. Pak se to najednou nejak zlomilo, bylo hnusne, nemohli jsme ven, dala jsem do postylky a on se muchlal s perinkou a usnul. Ale k tomu nejspis ty deti musi nejak dospet. Kdyz vis, ze ti spi v kocaru, tak to tak jeste chvili delej. Jsou ji jenom 4 mesice, tak bych se jeste chvili ridila podle ni, aspon do toho pul roka. Kdyz jsem takhle malyho nosila, ruce me bolely a rikala jsem si - mam toho zapotrebi, nemam ho nechat vyrvat? A pak jsem si rekla, je tu tolik zenskejch, co by dalo nevim co za to, kdyby mohla chovat sva miminka, mela bych byt rada, ze mam tu sanci. ![]()
@Easinka píše:
Ja bych vyrvat taky nenechavala, na tohle je jeste moc mala. Ja si pamatuju, ze byly doby kolem toho 4, 5 mesice, kdy nas malej nespal jinak nez v kocaru, kdyz jsme jezdili venku - nesmelo se zastavit. A doma pak jedine u nas na ruce, no a pak opatrne odkladat, nekdy se zadarilo, nekdy ne. V postylce vubec neusinal. Pak se to najednou nejak zlomilo, bylo hnusne, nemohli jsme ven, dala jsem do postylky a on se muchlal s perinkou a usnul. Ale k tomu nejspis ty deti musi nejak dospet. Kdyz vis, ze ti spi v kocaru, tak to tak jeste chvili delej. Jsou ji jenom 4 mesice, tak bych se jeste chvili ridila podle ni, aspon do toho pul roka. Kdyz jsem takhle malyho nosila, ruce me bolely a rikala jsem si - mam toho zapotrebi, nemam ho nechat vyrvat? A pak jsem si rekla, je tu tolik zenskejch, co by dalo nevim co za to, kdyby mohla chovat sva miminka, mela bych byt rada, ze mam tu sanci.
souhlasím!Tohle si právě taky říkám a hlavně se odzbroruju od nějakých učebnicových rad a návodu a dělám to,co cítím
!Od 6.měsíce mám v plánu dát nějaký mantinely,ale do té doby si to prostě užívám a řídím se svým rozumem,srdcem a hlavně malou!
Dobrý den,
mam 6 mesicniho syna a jeho spinkani je hruza. nejen ze teda prez den spi 1 hodinu po obede a nekdy si schrupne jeste dopoledne ale tak 10 minut je hrozne zvedavej takze jakmile slysi hlas je vzhuru aby mu nic neuniklo tak v noci to taky stoji za to. spinkal s nami v loznici prvni dva mesice jsem ho poctive budila.pak pani doktorka rikala ze pribira az dost at ho nebudim takze po druhem mesici spinkal od 7 hodin rano do 6-7 bez probuzeni. kolem 4 mesice se zacal budit i 11krat za noc to bylo strasny.tak nam poradili dat ho do pokojicku at spi sam.tak jsme udelali nyni se to zlepsilo ale presto se budi treba 4 krat.kdyz mu chchi dat mliko nechce chce jen caj a spi dal. nekdy spi do pul 8 nekdy do 8 ani po vstavani hned nechce jist treba az za pul hodiny takze jidlem to nebude ale proc ma porad touhu pit kdyz spinkal tak krasne? nemate nekdo radu co s nim aby se nebudil? nez usina ma zelvicku s nocni oblohou celkem usina bez problemu ale pak to zacne. dekuji za rady.
@verysek089 Bohužel já ti moc neporadím, malá má měsíců a pořád se v noci budí, já už to moc neřeším, prostě ji zkouším nakrmit a dám jí napít čaje a čekám. Někdy se to upravit musí. Možná jen přes den udělat pravidelný režim, jako my a řádně ho utahat a pak dát do postýlky vždy ve stejnou dobu, nám to přes den funguje, ale nesmí být nemocný, to je pak vše jinak. Jen nezoufej ![]()
@lenbar tak prez den mame kazdy den rezim stejny.po tom obede spi tu hodinu ale spaval i 2.utahat ho je jeste docela tezky kdyz neleze neplazi se nic. porad si s nim hrajeme ale i prez to spi spatne.tak dekuji a snad se to brzo upravi. kolik vam je mesicu? neni to tam psany.na co se mam pripravit
Ono s tim rezimem je to tezky, protoze tahle mimca, jak se vyvijeji a rostou, tak si meni i ten rezim. Ja vzdycky rikala, ze jen co jsme na nejaky najeli a ja si zvykla, tak mi to zmenil. Zacal jinak spavat, jinak se budit a tak. V 5 - 6 mesicich, to se maly taky zacal vic v noci budit. Jako malicky spaval klidne i 8 hodin v kuse. Od tech 6 mesicu se budi kazde 3 - 4 hodiny na kojeni. Ted v roce teprve zacina zase spavat v noci trochu dyl, ale jak kdy, nekterou noc spi i 6 hodin, nekdy se zas budi vic. Ony i ty denni spanky se jim upravuji. V sesti mesicich, to mi tusim jeste spaval kazde 2,5 - 3 hodiny, pak dvakrat denne, ted jednou denne. Takze mozna si tve mimco taky ten rezim nejak meni, nelpela bych na zavedenem rezimu, musis byt flexibilni. A co se tyce v noci, tam neporadim. Vitej do klubu nespavcu. ![]()