Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat, zda nemáte některá podobnou zkušenost jako já. Mám 3 mesíční holčičku a při spánku sebou skoro pořád „šije“
Trpí dost na prdíky, tak nevím, jestli to můe být tím, ale mám strach, aby to nebylo něco jiného…
Poraďte prosím! Moc děkuji!
Mozna zkus, jestli ji neni horko/zima, jinak me nic nenapada, myslim, ze snad kazde miminko s sebou haze, ja dokonce ve ctvrtem mesici musela dat pryc monitor dechu, protoze mala cestuje neskutecne po postylce a meli jsme poplach i 3× za noc!!!
Malá se vrtí ještě v 10.měsících.Většinou se začne vrtět a pak prdí.Takže ji to asi taky zlobí.Viděla bych to na to ![]()
Naše 9m sebou taky pořád mlátí,navíc ještě i ve spánku zvedne nohy a praští jimi do matrace.Mám v postýlce dodnes kojopolštář,abych jí zmenšila prostor,jinak by se pořád budila na břiše a řvala by (odzkoušeno.Takže v rámci relativně normálních nocí,jsem polštář vrátila)
jana32 píše:
Naše 9m sebou taky pořád mlátí,navíc ještě i ve spánku zvedne nohy a praští jimi do matrace.Mám v postýlce dodnes kojopolštář,abych jí zmenšila prostor,jinak by se pořád budila na břiše a řvala by (odzkoušeno.Takže v rámci relativně normálních nocí,jsem polštář vrátila)
Taky teď sebou víc šije, dělala to i ve dvou týdnech. Nevím, kolik toho naspí, já tedy moc ne. Vždycky, když si prcne, tak je chvíli klid, takže bych to taky viděla na prdíky. Vím, že některé děti takhle neklidně spí roky, tak si spíš gratuluju, že je období, kdy je klid.
Náš teď posledních pár nocí hrůza, co zas předvádí, je mu 5 měsíců…takhle sebou snad nešil ani když ho trápily prdy coby novorozence…
Taky u toho teď ale dost prdí, asi to bude fakt tím…někdy ho to probudí a už chce brečet, bohužel jediné co u nás zabírá - vzít si ho k sobě do postele, to se pak uklidní…nicméně jak to na něj přijde, vrtí se znova ![]()
malá má rok a půl a vrtí se do dneška. Když byla mimčo tak nás doslova zachránilo zavinování. Asi tak do 8 měsíců jsem ji pevně zavinula do velké plíny a byl klid. ještě do dneška když nemůže usnout tak ji někdy stáhnu do deky
Muchitos píše:
malá má rok a půl a vrtí se do dneška. Když byla mimčo tak nás doslova zachránilo zavinování. Asi tak do 8 měsíců jsem ji pevně zavinula do velké plíny a byl klid. ještě do dneška když nemůže usnout tak ji někdy stáhnu do deky
Ty jo, ani nemam odvahu zkusit Kachnicku zabalit!!!!! Nejspis by mi tu plinu vztaky rozervala!!!
Snesla mi zavinovacku tak do jednoho mesice, mozna ani to ne! ![]()
Moc děkuju za rady, jsem z toho už nešťastná. Pořád si říkám, že to není možný, aby sebou takhle házela
Určitě to žádné z vás nepřeju, ale jsem ráda, že v tom nejsem sama
V diagnóze máme, že je to velmi hyperaktivní mimi, tak možná i to k tomu připspívá ![]()
smouline, my máme to samé. Já na noc zavinuju s ručičkama u těla, jinak by se nevyspala. Mlátí ručičkama…taky jsme hodně aktivní no a taky nervní a uřvaný k tomu
.
ahoj
naší malé je rok a půl,v noci sebou mlátí,sedá si,lehá na jinou stranu.Mlátí se o špricle,pak brečí,takže každou noc nakonec spí s náma a nevyspíme se nikdo,sedá si a mlátí sebou až do rána.Dělá to asi tři měsíce,jinak je to pohodářka.Nevim co s tim ![]()
My to měli od narození do těch 3 měsíců taky. Myslím, že za to mohly prdíky. Jak tomu zabránit jsem nezjistila. Pak ho přešlo to šití sebou a zase začal cestovat a to fakt pomohl ten kojící polštář kolem něho, pak byl super klid!
Tak to asi budou ty prokletý prdíky
Ona je celkově strašně neklidná a šije sebou i přes den. S papáním bojujeme od porodu a ještě ke všemu měla salmonelu a byla i pár dní v nemocnici😢
Zřejmě to chytla ode mě
Paradoxně když měla pořád průjem, tak sebou tolik ve spánku nešila. Co vypila, tak šlo rovnou ven, takže jí netrápily prdíky. Teď začíná opět přibírat, průjem se ustaluje, ale opět PRDÍKY
Holky, tak kdoufám, že vše bude časem dobrý. Pořád si říkám, že snad prdíky nebude mít do dvaceti
Víte, jak to myslím…
Ještě otázečka - V kolika měsících jste začli pást koníčky??
Ahoj smouline, prdíky nás trápily skoro na chlup tři měsíce, pak jako když utne a byl klid, malá se uměla vyprdět sama…občas to ted zazlobí-má 8 a půl měsíce,ale není to každý den. Pást koníčky jsme začaly zhruba pořádně tak ve 4.měsíci, pomaloučku jsme ji asi od konce 3.měsíce točili více na bříško,ale moc ráda to neměla. Ted válí sudy,ale stejně si nejvíc hraje na zádech.Každé dítě je jiné. Hlavně nestresovat, i když já někdy taky všechno řeším
Hezký den! ![]()