Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky
,
jsem po porodu a začínám uvažovat znovu o antikoncepci, ale pořád se do toho nemůžu úplně dokopat - tabletky, tělístko apod
.
Chtěla jsem Vás poprosit o zkušenosti s anti kterou jste užívaly/užíváte - přibírání, hubnutí, růst prsou, akné, bolest MS, délka MS apod…
Já jsem užívala Jeanine a při užívání vše OK, MS slabá a krátká jen tak aby se neřeklo, akné minimálně, ale po vysazení jsem přibrala a začly mi padat šíleně vlasy tak mám strach se k ní celkem vrátit
.
Moc děkuji za Vaše zkušenosti
![]()
ja mam podkozni tycinku a
. tabletky jsem casto zapomnela brat a teliska se mi nejak nezdaji ![]()
Já mám Mercilon, teď jsem dobrala 1.platíčko a nemůžu si stěžovat. Ms 4 dny, no ten čtvrtý aby se neřeklo. Žádná bolest břicha, akné ani prsa mi nevyrostly ![]()
Já mám Jangee, je úplně úžasná, o MS téměř nevím, pleť mám čistou a váha mi jde dolů ( což tedy není tabletkami, ale určo váhu nezvedají )Mám třetí platíčko a sem fakt ráda, že mije doktorka napsala, trpím na migrény pře MS a tyhle prášky to skoro zastavily, což je k nezaplacení. Přeji úspěšný výběr.
Já taky před těhu užívala Jeannine a teď 10 měs. po porodu si nechala napsat nějakou novou Qlaira dost drahou přes tisíc za 3 měsíce a za pár dní po nasazení mě šíleně bolela hlava, tak jsem jí vysadila po 7 tabletkách a už mě nebolí. Takže taky nevím, jak to řešit a jestli se vrátit k Jeannine. Zkusila jsem toho hrozně moc, jediné Jeannine mi jakž takž vyhovovalo.
Já si po druhém porodu nechala zavést Mirenu, další miminko už neplánujeme,takže mi to přišlo jako nejlepší volba. Zavádí se na 5let, sice ty jednorázové výdaje jsou trošku větší (platila jsem 6800 Kč),ale když se to rozpočítá na měsíce, tak se to určitě vyplatí,nehledě na další úsporu za ušetřené vložky a tampony (většina žen nemívá ms, buď vůbec a nebo jen slaboučkou,případně pár dní špiní…já třeba nemám ms vůbec). Zavedení nebylo tak hrozné, bála jsem se toho,ale dalo se to vydžet,je to spíš nepříjemné, ale trvalo to chvilinku. zaváděli mi to hned na kontrole po 6nedělí,může se i při kojení
Po zavedení jsem sice celkem dlouho krvácela a špinila (celkem asi měsíc),ale já jsem v tomhle exot,mívala jsem i hodně silnou ms,i po porodu jsem krvácela déle než je obvyklé ![]()
Protože plánujeme za tři čtyři roky dálší miminko, tak mi tělísko Dr vymluvil. Prášky jsme nechtěla tak mám injekci Sayanu. Jednou za 3 měsíce jedu na gyndu si to nechat píchnou - je to sice do břicha ale je to tak miniaturní jehla že to nejde cítit(odběr krve je teda horší). Stojí 400, a nemám menses takže ušetřím za tampony a vložky- což je veliká výhoda. Ptala jsme se jestli to není škodlivé - doktor mi vysvětlil že to navozuje tělu stav jako v těhotenství. ![]()
Já mám cerazete a jsem spokojena. Už třetí rok a žádný problém. MS mám jednou za 4-5 měsíců a úplně slabonkou aby se neřeklo. Vloni na jaře mě doktor přesvědčil abych si nechala dat injekci že je to levnější. Tak jsem to udělala. Po měsíci jsem začala krvácet a pak krvácela celý měsíc než mi to doktor zastavil. Okamžitě jsem se vrátila k praškum to si radši připlatím.
Sayanu taky nedoporučuju (je to stejné jako depo-provera) a ne jedna uživatelká s ní má problémy, hlavně ve smyslu navrácení cyklu - takže i když vysadí trvá třeba i rok, než se cyklus srovná, známé po ní vypadaly vlasy a jiná hodně nabrala. Pokud bys zvažovala implantát (tyčinku), tak nejdřív zkus taky Cerazette nebo Azalii - mají stejný hormon a někdy bohužel cyklus neudrží. U orální koncepce je výhoda, že jí změníš, když si dáš implantát a cyklus ti neudrží, tak jsi vyhodila x tisíc a budeš furt nepravidelně špinit. Tělísko mi přijde rozumné - působí lokálně - já s ním mám ale psych. blok, jako že něco v sobě zavedené, ale hodně uživatelek je spokojených. A horm. kontracepci poradit neumím, sama jsem jich zkusila asi 12druhů a žádná mi nesedla - buď jsem tloustla, nebo neudržela cyklu, změny nálad atd. Až porodím, tak taky nevím co zvolím
Zvažuju přeruš. styk a po dalším dítěti jít na sterilizaci..i když to taky není možná uplně rozumné řešení.
Ahoj já jsem antikoncepci brala jen 2roky(lindynette 20) a ted mam problem otehotnet způsobila mi neplodnost.Oni Vám to doktoři neřeknou ale ja ted chodim na čínskou medicinu a co jsem se o antikoncepci obecne dozvedela…
nikdy uz to do sebe nechci…ale je jasny ze pokud uz deti mate a dalsi nechcete je to pohodlna vec
Za mě doporučuji Pramino.
Ale myslí, že stejně budeš muset ozkoušet, která ti sedne, takhle se vybírat nedá ![]()
Díky holky
, některé značky čtu poprvé tyo
- a je fakt, že každé sedne něco jiného a musí se to „vyzkoušet“ jen si chci počíst názory, zkušenosti a tak no … samotné se mi do té chemie taky znova nechce už i potom co mi udělala s tělem ta Jeanine i když při užívání byla super (za ty prachy
), ale další mimi chci min.za dva roky a to nevím jeslti bych s přeruš.sexem přežila ![]()
EE píše:
Ahoj já jsem antikoncepci brala jen 2roky(lindynette 20) a ted mam problem otehotnet způsobila mi neplodnost.Oni Vám to doktoři neřeknou ale ja ted chodim na čínskou medicinu a co jsem se o antikoncepci obecne dozvedela…![]()
![]()
nikdy uz to do sebe nechci…ale je jasny ze pokud uz deti mate a dalsi nechcete je to pohodlna vec
Tak tomu věřím, že tj hodně škodlivé!!!
Taky jsem četla že ze Sayanou maji holky problemy. Ja jsem ani nepribrala ani nešpinila.Je to u kazdeho individualni,takze budes muset zkusit a uvidiš;-)
Taky tápu, potřebovala bych něco, co mi zlepší pleť, neztloustnu, vyrostou mi prsa, neztratím chuť na sex, nebude mě bolet hlava a kdybych nemenstruovala, nebo jen minimálně, tak bych se taky nezlobila ![]()
Moje zkušenost je bohužel letitá s x antikoncepcemi a myslím, že snad žádná mi ideálně nesedla…ale na druhou stranu, jak jsem vysadila, hned jsem byla v tom, takže určitě neplodnost to generálně nezpůsobuje…
Takže nevím, jak to vyřeším, naposledy mi doktor napsal něco, co zrovna letělo, no zkusila jsem to měsíc, stálo to za houby, tak jsem vysadila a hned ten další jsem byla těhotná…