Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, jsme čtyři měsíce po porodu a nechtěla jsem brát antikoncepci, kůli tomu, že kojím malou, ale bohužel mám alergii na latex(kondomy)
.Dřív jsem nic takového neměla, ale připisuji to problémum při porodu díky kterým jsem měla infekci.Ale chtěla bych vědět jestli někdo nemáte zkušenost s anikoncepčním tělískem které se umisťuje pod kůži.Dřív jsem používala náplasti Evra, ale už je teď nechci a nitroděložnímu tělísku moc nevěřím, navíc bych tak do tří let chtěla otěhotnět znovu a u těch implantátů prý není problém po vysazení a nevadí při kojení.Děkuji ta odpovědi ![]()
Ahoj jen se chci zeptat a tobě dělali odběry na alergii latexu?
jeste ne, ale pokazde kdyz ho pouzijeme, osypou se mi nohy, ruce, otece mi bricho zevnitr a strasne me boli dva dny skouseli sme ruzne druhy kondomu i lub.gelu a reakce je cim dal silnejsi
Ahoj, podkozni implantat jsem mela a moc nedoporucuji. Za zacetku dobry, ale pak jsem zacala krvacet casteji nez bylo prijatelne. Zajem o sex klesl na bod mrazu a navic vytazeni nebyla zrovna sranda, protoze po tech trech letech to tam jaksi zaroste… Ze sve zkusenosti, bych ti spis doporucila telisko Mirena na 5 let, u toho jsem nemela menstruaci, zadne zanety, zadne problemy a pokud bys nechtela telisko, tak jeste krouzky byly fajn.
Tak bych ti doporučila naštívit co nejdřív gynekologa on ti udělá testy /odběr krve/, je možné, že se nejedná o alergii na latex, ale na lubrikant, který obsahuje.
Bessinka píše:
Ahoj, podkozni implantat jsem mela a moc nedoporucuji. Za zacetku dobry, ale pak jsem zacala krvacet casteji nez bylo prijatelne. Zajem o sex klesl na bod mrazu a navic vytazeni nebyla zrovna sranda, protoze po tech trech letech to tam jaksi zaroste… Ze sve zkusenosti, bych ti spis doporucila telisko Mirena na 5 let, u toho jsem nemela menstruaci, zadne zanety, zadne problemy a pokud bys nechtela telisko, tak jeste krouzky byly fajn.
katyca píše:
Tak bych ti doporučila naštívit co nejdřív gynekologa on ti udělá testy /odběr krve/, je možné, že se nejedná o alergii na latex, ale na lubrikant, který obsahuje.
Podle toho co ctu na internetu, tak by pri kojeni nemel byt problem, ale asi bych to jeste probrala s gynekologem.
marcas píše:
ty kondomy nejsou lubrikované, lubrikant máme extra a taky jsme zkusily jiný druh aby to nebylo tím ten používáme a nedělá nickatyca píše:
Stejně bych šla na gyndu, aby se z toho nevyklubalo něco horšího. Nechci strašit, ale pokud máš tyhle stavy. ![]()
tam určitě půjdu, jen jsme chtěla vědět jakou tu antikoncepci si mám říct že chci, byla jsem docela nadšená co jsem se dočetla o těch implantátech, tak jsem chtěla něčí zkušenost a četla jsem i že jsou nějaký co se za ty tři nebo pět let sami vstřebají, ale nenašla jsem nikde cenu.Tím že jsem před tím měla Evru bych hodně ušetřila
meduzza píše:
Existují i bezlatexové kondomy.
ja vim bezne v obchode nejsou k dostani ![]()
meduzza píše:
Existují i bezlatexové kondomy.
a máš nějaký typ kde se dají sehnat?
Ahoj, z vlasní zkušenosti můžu vřele doporučit Pharmatex. Jedná se o nehormonální anikoncepci, která je k dostání ve formě globulí nebo gelu, z mého pohledu je lepší gel (pohodlnější aplikace). Zavádí se před stykem, jedinou kontraindikací je používání mýdla na intimních partiích
2 hodiny před a po styku. Já jsem ji používala 3 roky před plánovaným těhotenstvím a 100% účinnost a spolehlivost. Po vysazení jsem hned první měsíc otěhotněla. Cenově je antikoncepce také dostupná, cca 210 Kč (10 dávek).Po porodu se k ní určitě vrátím.