Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Poraďte jak správně chovat Listonohy
Mnoho lidí to neumí a neví kdy to najít, ale toto bude to pravé místo na otázky o Listonozích
!
Pravěké akvárium nám donese Ježíšek, zatím se můžeš mrknout sem: http://www.modernihry.cz/…m-p-631.html Je to sice eshop, ale je tu poměrně hodně rozvinutá diskuze-komentáře. Co vím, musí se udržovat určitá teplota a použít destilovaná voda. Prý z některých pytlíčků se ani nic nevylíhne, takže to nemusí být tvá chyba.
Tak už ho máme!! Ve stručnosti: nalít destilku, dát vajíčka, zajistit teplo (máme na okně u topení a mají víc jak 20st.) a čekat. Ze začátku nejsou moc vidět, ale já objevila 4, teď si myslím, že se sežrali a je tam jeden. Pak se odstraní ten bordel z vajíček a dá se krmení. Vše je to popsáno v návodu. My dali půl pytlíku vajíček a byli z toho 4.
My máme taky, rejdí nám jich tam asi osm a jsou tak 1,5 cm velcí. Svítíme, topíme, vodu měníme, krmíme, tak snad vyrostou v obříky. ![]()
Holky a za jak dlouho po nasypání vajíček jste je objevili?My jsme je nasypali asi před 4-5 dny a pořád tam nic nevidím? ![]()
Já si jich všimla tak po týdnu a to jsem musela hodně vejrat, jsou fakt pidi. Takový malinkatý světlounký, poloprůhlený nitky. Hlavně musí mít teplo, to je na začátku strašně důležitý. Ono v tom bordelu se to těžko hledá.
My jsme je viděli už třetí den, ale fakt po dlouhém zírání, taková milimetrová hejbátka a každý další den líp a líp, po týdnu by měly být k spatření docela lehce.
díky,tak to máme ještě čas.Ono v tom bordelu to se blbě hledá
a teplo maj u topení a svítíme lampičkou.Si z nás manžel dělal srandu že z toho vylezou dinosauři
![]()
Já je objevila 3 dnech… byli fakt malincí a bylo jich tam asi 6, teď máme jen 3, asi se požrali. jsou cca 7 mm velcí a průhlední…
PS: poraďte prosím někdo nějaké pěkné jméno pro listonohy, potřebuju jim nějak říkat… Vím že je to dětinské ale psa si taky snad pojmenujete, tak proč ne listonohy že? mně totiž žádná jména nenapadají..
přadem děkuju za odpověď. vík1