Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky potřebuji pomoc. Dneska jsem prala záclony a přihodila jsem k nim nebesa nad postýlku. Jsou ze stejného materiálu, jen nahoře je bavlněný lem. Koupila jsem u nás v drogerii německý prášek pro zářivě bílé prádlo. Když jsem vytáhla nebesa z pračky zjistila jsem, že se mi ten bavlněný lem obarvil na modro!!! Jinak záclony i zbytek nebes jsou bílé… Jediné co mě napadlo čím by to mohlo být je, že v prášku jsou modré granule. Nevíte některá jak to vybělit? Bojím se dát to do sava, že mi zežlotnou…
V DM prodávají přípravek na obarvené prádlo, ale už nevím, jak se jmenuje. Teď aspoň dej ta nebesa schnout pořádně na sluníčko, třeba si s tím poradí ![]()
Zkuste odbarvovač omylem obarvených textilií, bývá v drogeriích běžně k dostání
Řekla bych, že to bude práškem. Pokud je speciálně na záclony, tak mohl s tou bavlnou reagovat jinak než s umělinou záclon. Zkusila bych obyčejný prášek na bílé a dát vyprat na program s namáčením, aby to dýl účinkovalo.
Holky dík za rady.
Prášek je na všechno bílé prádlo, ne jenom na záclony. Zkusila jsem to vyprat v normálním prášku a pokud to nepomůže zajedu někam pro ten odbarvovač. Snad to nějak dostanu dolů…
Holky, obarvila jsem jedním batikovaným tričkem celou várku barevného prádla. Byly mezi tím i nově koupené kousky. Pomůže znovu vyprat? Má někdo zkušenosti? Jde to ještě nějak změnit nebo jsem v pr..?
![]()
@Marilyn.M píše:
Holky, obarvila jsem jedním batikovaným tričkem celou várku barevného prádla. Byly mezi tím i nově koupené kousky. Pomůže znovu vyprat? Má někdo zkušenosti? Jde to ještě nějak změnit nebo jsem v pr..?![]()
Můžeš zkus koupit v drogerii prostředek na omylem obarvený prádlo. Mně to pomohlo.
@pajisek90 Zkus to nejprve normálně vyprat samotné v prášku na bílé - mně se takto podařilo taky obarvit prádlo a stačilo to.
Jinak už jsem měla koupený přípravek na omylem obarvené prádlo - stojí kome 85,– Kč… ale nakonec jsem ho nepoužila.
Ale ten odbarvovač odbarví veškeré barvy, ne? já obarvila barevné prádlo
@Marilyn.M Existuje přípravek na omylem obarvené prádlo…ten by odbarvovat neměl.
@Jannnča tak to se po něm podívám. už jen z toho důvodu, abych zjistila jak to funguje. resp. jak to pozná co odbarvit
zajímavé ![]()
@Marilyn.M Má tam uvedeno na bílé a stálobarevné oděvy, tak netuším, jak funguje - a jestli vůbec.
Já jsem ho koupila, když se mi podařilo zabarvit bílé prádlo jedním nevhodným kouskem, ale nakonec to vyřešilo ještě jedno vyprání v klasickém prášku…takže ho mám doma, ovšem bez osobních zkušeností
.