Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Suším nádobí v myčce tak, že jsem pustím program se sušením a když myčka pípne konec, tak jí otevřu. Po vychlazení nádobí uklízím. Babička teď přišla s tím, že je lepší nechat myčku po skončení zavřenou, že lépe vyschne, že to tak dělají všechny její kamarádky. Mě to připadá nelogické, ale chápu, že to tak třeba některé myčky mohou mít. Děláte to tak někdo? Dík
@Liz my to teda takto máme s manželem. Já vypnutou myčku otevřu, otevřu okno, ať pára větrá ven. Pak přijde manžel, zavře myčku. A pak zase já otevřu…
rozseknutí tohoto problému je podle mě na nobelovku ![]()
@Liz Myju přes noc, takže myčku otvírám až ráno, nádobí je suché. Pokud myju přes den, tak po zkončení mytí a sušení otvírám a uklízím hned. OT překvapuje mě, že tvoje babička i všechny její kamarádky mají myčku
U nás ji nemá ani moje mamka a tchyně…
@Liz Myju nádobí večer a před spaním myčku otevřu, vysunu spodní šuplík a ráno nádobí vyndám, všechno je suché včetně plastových nádob.
Nechavam mycku zavrenou. Otevru ji pouze v pripade, ze z ni potrebuji rychle nadobi, jinak ne.
@Paoloska babičkou myslím mojí docela maldou tchýni
Říkáme jí babička.
@Liz Tak ale ty tím otevřením snižuješ teplotu nádobí a tudíž prodlužuješ dobu schnutí. Podle mne z horkého nádobí se voda odpařuje a tudíž je rychleji suché, na studeném se zkondezuje a trvá to dýl.
Závěr. Nechávám dvířka zavřená…
Já nemám žádný program sušení, jen se nádobí oplachuje horkou vodou, takže je horké a když se oplachovat přestane, tak uschne. Když dvířka po skončení otevřu, vyvalí se pára a nádobí je suché rychleji. Když myju v noci a otevřu až ráno, tak je také suché.
@Black Cat já myslela, že když to pípne konec, tak už je nádobí usušené a čeká jen na otevření, aby mohla pára ven. Protože já mám vždy po tom suché nádobí, krom plastového. Když nechám nádobí zavřené třeba do rána v myčce, tak se mi nezdá už tak lesklé. Je jakoby malinko upatlané asi od tý páry, která nemá kam jít, tak se drží na nádobí nebo od čeho.
Příspěvek upraven 01.06.15 v 15:45
Je to úplně jedno, uschne to tak i tak. V návodech od myčky se píše, že se mají dvířka pro rychlejší uschnutí otevřít. Ale nikdy jsem to neporovnávala. Někdy otevřu, někdy ji nechám. Tahle na mě nekřičí, tak je mi to fuk ![]()
Nám kuchyňáři řekli, že myčku máme otvírat nejdřív půl hodiny po domytí, jinak že veškerá pára jde na linku a ničí ji. Je to logické.
@Liz Tak mě by zase vadila ta pára v kuchyni…
Nemám ráda vlhko.
Jinak nechápu, co teda řešíš… nádobí máš teda suché, tak nevím, jak bys ho chtěla mít suché ještě víc. ![]()
@Black Cat řeším to jak to vlastně má být správně
Doma se kuli tomu dohadujem. Když uvidim nějaký logický důvod proč nechávat myčku zavřenou, tak to třeba začnu dělat a naopak.
@Liz píše:
@Black Cat řeším to jak to vlastně má být správněDoma se kuli tomu dohadujem. Když uvidim nějaký logický důvod proč nechávat myčku zavřenou, tak to třeba začnu dělat a naopak.
Protože se nebudete doma dohadovat. Logické, ne?
![]()