Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já sušící program nemám. Po skončení programu otevřu myčku a za chvíli je nádobí suché. Myčku otevírám. To samé dělám s troubou, vždy ji po vaření necháma otevřenou, aby se pára vyvalila ven.
@matkabagristy píše:
@Liz my to teda takto máme s manželem. Já vypnutou myčku otevřu, otevřu okno, ať pára větrá ven. Pak přijde manžel, zavře myčku. A pak zase já otevřu…
rozseknutí tohoto problému je podle mě na nobelovku
Máme to stejne a já jsem úplně vytočena pokaždé, když vidím, že je opet zavřena ![]()
@RadkaCh píše:
Protože se nebudete doma dohadovat. Logické, ne?![]()
Prostě mě vadí, když se nádobí zapařuje v páře a u trouby se tak usazují nečistoty, máme horkovzdušnou.
@jakuve píše:
Máme to stejne a já jsem úplně vytočena pokaždé, když vidím, že je opet zavřena
Tak to je podle mě největší pitomina už otevřenou myčku po chvíli zavřít
![]()
@Liz píše:
Tak to je podle mě největší pitomina už otevřenou myčku po chvíli zavřít![]()
Není. Protože když otevřeš myčku a vyvalí se pára, tak je nádobí za chvilku suché a můžeš hned sklízet. Kdežto když ji necháš zavřenou, tak nádobí schne hooooooooooodně dlouho a pak ho musíš speciálně utírat. Vyzkoušeno, potvrzeno.
@Liz píše:nechci mít zamatlaný nádobí od páry, která neměla kam utéct. To se radši budu dohadovat
A tak když máš nádobí zamatlaný od páry, tak by to chtělo myčku vyčistit, ne? Nebo prostě něco je špatně…
@Liz píše:
Suším nádobí v myčce tak, že jsem pustím program se sušením a když myčka pípne konec, tak jí otevřu. Po vychlazení nádobí uklízím.
Dělám to stejně, ale speciální program na sušení tu nemám, to sušení jede posledních 20 min. v tom programu co myje myčka.
@chipsa píše:Špatně čteš. Já taky myčku otvírám. Blbost je (při dohadech) na chvíli myčku otevřít a pak jí zavřít
Není. Protože když otevřeš myčku a vyvalí se pára, tak je nádobí za chvilku suché a můžeš hned sklízet. Kdežto když ji necháš zavřenou, tak nádobí schne hooooooooooodně dlouho a pak ho musíš speciálně utírat. Vyzkoušeno, potvrzeno.
@Black Cat myčka je vyčištěná. Když jí ale neotevřu po skončení programu, ale třeba až ráno, tak neni nádobí vůbec lesklý, jako když jí otevřu. Stalo se mi to už u dvou myček. Jedna z nich byla uplně nová.
@Liz Otevírám, IMHO to schne líp. A i kvůli případnému zápachu ze zbytků a tak mi to přijde lepší.
Nikdy jsem neuvažovala jestli to dělám správně, každopádně po domytí myčku otevírám.
Neotvírám ihned po domytí až po určité době, většinou stejně myju přes noc a otevřu až ráno…
Tak já podle toho jak potřebuji. Někdy přes noc, a pak až ráno, a nebo pak hned. Myslím, že je to úplně jedno. Jinak já zase neznám v okolí nikoho, kdo by myčku neměl.
Protože se nebudete doma dohadovat. Logické, ne?