Pomoc,spánek...

266
13.7.05 12:03

Pomoc,spánek...

Milé maminky,
byla bych vděčná za každou radu ohledně našeho problémku.Když zrovna našeho 15ti měsíčního synka nebolí zuby,není mu horko,atd. přišla věc,se kterou jsem nepočítala a ani nikdy o ní neslyšela.Je hrozně fajn,že synek chodí kakat na nočník(sám si řekne nebo mě odtáhne sám k nočníku a má tendenci si sundat kalhoty).Když čurá do pleny,ihned to hlásí a sundává plenu.Potíž je v tom,že hlásí čurání i v noci a to dost nahlas.Samozřejmě vyžaduje vyměnit plenu(pročuráme tak minim.4OKč za noc, :lol: už hledáme sponzora).A než usne,trvá to i hodinu.Za chvíli se čurká znovu.Co s ním?Máte někdo s tímto zkušenost?Už jsem posunula příjem tekutin,aby nebyl na noc moc „nalitý“,ale čurá ve stejných intervalech,jen je toho míň.V noci nepije vůbec.Jsem už hotová,protože od jeho narození jsem nespala ani 4hod. vcelku.Prosím,poraďte.Děkuji.Katty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Radina
13.7.05 12:40

Katty, máš úžasně šikovného kluka! Pokud hlásí počurání, určitě bych volila látkové plenky. Nedělej si starosti, brzo přijde doba, kdy se vyčurá před spaním a plenka bude do rána suchá =o)))) Vydrž a važ si toho, že je tak úžasný, jenom ti tiše závidím.

• Citovat
  • Upravit
830
13.7.05 22:51

Katty,

také Ti závidím tak šikovného chlapečka :wink: . Sice nevím, v jakých intervalech čůrá, ale zkusím Ti poradit, jak to děláme my: synek se před spaním vyčůrá a pak po určité době spánku ho znovu vezmeme na záchod a dáme vyčůrat. On se skoro vůbec nevzbudí (vzbudit ho je velký umění :lol: ) a pak zase šupajdí do postýlky. Jednu dobu to pak vydržel až do rána být suchý, ale poslední dobou je zase počůraný :? , takže opět jsme začli dávat plíny. Doufám, že se to brzy naučí :D .

Držím palce Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.7.05 22:09

Děkuju za odpovědi Radino a Smokie.
Mám ještě dotaz:
jak s těma látkovýma plenama?Mám v tom trochu zmatek.Potřebovala bych radu.Nikdo v mém okolí je nepoužívá a rady babiček byly doposud nepoužitelné :) .
Jinak jsem malýho zkusila dát asi po2 hodinách od usnutí vyčurat,v nočníku bylo dost,i když to prospal :lol: (paráda).Možná,kdybych ho dávala na nočník co 2hoďky,ušetřím pleny.Ale to je pro nás oba „hudba z vesmíru“.Tzn. nemyslitelné.No uvidíme,jak se to bude vyvíjet.Zatím díky.Uvítám jakýkoliv další tip.Katty

• Citovat
  • Upravit
830
14.7.05 23:46

No tak hurá :lol: , jestli bylo to vyčůrání úspěšné, tak to zkuste potom ještě jednou zopakovat a uvidíte, jestli a kolik toho znova vyčůrá (třeba ve 22:00 a pak o půlnoci, pokud vydržíte), pak by teoreticky do rána vydržet mohl.
S plínama nevím, jestli Ti poradím, jestli hlásí čůrání do papírovky, tak asi bude hlásit i do látkovky :) .

Rozhodně dej vědět, jak dopadáte :D !

Pa pá Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
23.7.05 14:09

Ahoj Smokie,
náš problém s nočním hlášením po týdnu zmizel.Nevím,jestli to bylo tím,že jsem prckovi promluvila „do duše“,že v noci se může do plenky vyčurat a spinkat :?:(nemyslím si,že mám geniální dítě,ale kdo ví,čemu rozumí :) nebo něčím jiným.vysazovat na nočník nepomohlo, vyčural se pěkně,ale stačilo pár kapek v plínce a byl povyk znovu.Byli jsme totiž u babičky a já byla svědkem,jak malýmu říká,že plínky jsou moc fuj a čurat do nich velká ostuda.Samozřejmě jsem to hned zarazila.po týdnu jsme přijeli domů a malý bez pleny si označkoval okamžitě během chvilky všechny pokoje jak starý kocour :D .Do nočníku čurat nechce,protože s babi chodili čurat do vany(!!! :evil: ).Takže jsem to odbourala tím,že chodí jako chlap na velký záchod(ovšem sundáváme i ponožky,protože ty si pokropí první,že 8).Takže super.Hlavně,že aspoň trochu spíme :wink: Přes den doma malýho nechávám bez plenky,a když nezapomenu já :D ,je vše vsuchu.Naštěstí už neznačkuje a nezanechává stopy(to prý děti s oblibou dělají) a schovává to pro velký záchod.Babi ho hlídala poprvé a asi naposled(byla to fakt nouzovka).Měj se. Katty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
23.7.05 15:16

Ahoj Katty,

tak gratuluju :D , Kuba taky chodí už dlouho čůrat na velký záchod, ale občas si vzpomene a jde čůrat na nočník, samozřejmě ve stoje do nočníku na zemi, takže to stříká všude možně :roll: :evil: :evil: . Naštěstí teda neznačkoval :D , tak možná to takhle kompenzuje :lol: .

Babička asi měla dobrý úmysl, ale poněkud se špatným výsledkem :? , a chodit čůrat do vany??? To se mi taky nelíbí, ikdyž Kuba to dělá občas před koupáním, než napustíme vodu. Prostě chlapi, no :lol: .

My máme za úkol odbourat noční počůrání (teda do plínky), tomu se nějak poslední dobou nemůžeme vyhnout :( . Sice si Kuba hned po probuzení sundává plínku a chce na záchod, ale stejně ji má z noci počůranou.

Zatím ahoj Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
23.7.05 22:36

Ahoj Smokie,
jste teda lepší,než my 8) .My máme problém se trefit do záchodu,natož do nočníku.Babičce přišlo čurání do vany jako děsná legrace.Ovšem při představě,že to malý bude vyžadovat někdy na návštěvě,či ve školce :lol: To je trochu mimo.Když tak uvažuju,doufám,že mu nevytvořím návyk sundávání ponožek před vykonáním této potřeby :D .Mají to někdy ty děti těžký.
s pozdravem Katty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
23.7.05 23:06

:lol: Tak jestli sundáváte JEN ponožky, tak buď v klidu, kamarádky chlapeček (5,5 roku), když jde kakat, svlíká se úplně celý! Navykl si to už dááávno a nemůže se toho zbavit. Jak to dělá ve školce, nevím, možná tam nechodí :) .

Pá Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
23.7.05 23:11

Jo a zapomněla jsem dodat, že našemu Kubovi budou za měsíc 3 roky, tak aby se netrefil do záchodu!!! :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí