Syn ma problem s varlaty

26
13.7.05 01:31

Syn ma problem s varlaty

Nevim kdo mi muze poradit.Treba nekdo z vas.Memu synovi budou v srpnu tri roky.Doktor si vsimnul, ze jeho varlata nejsou spadena dole ve vaku(nevim jak to odborne nazvat,uz delsi dobu neziju v cechach).Rekl nam, ze kolem druheho roku se vyviji a jdou dolu.Kdyz se tak nestane musi nastolit hormonalni lecba.Neb pak hrozi impotence.Mela jsem ho po 6 tydnu sledovat jestli jsou vic dole nebo vevnitr v tele.Jenze oni jsou porad vevnitr.Kdyz mu je vytlacim do vaku tak tam zustanou par sekund a jsou zase pryc.Do hormonalni lecby se mi fakt moc nechce, proto prosim o radu jak je jinak je dostat dolu.Mozna nejakyma masazema ci jeste pockat, ci jinak?.Jestli nekdo neco o tom vite prosim poradte!!!Predem dekuji i za Lukase

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
13.7.05 07:00

Jde to jen hormonální léčbou a ta když nezabere, tak se to řeší operací. M.

• Citovat
  • Upravit
486
13.7.05 08:51

Ahoj Barou,
to že jdou varlátka stáhnout do pytlíku je ta lepší varianta, která dává šanci na neoperační řešení. Tedy na hormonální řešení. Podává se hormon velmi podobný tomu, který se tvoří v těle (předpokládá se, že u chlapců, u kterých k sestupu varlat nedošlo je nějaká porucha v hormonální ose). Nežádoucích účinků je velmi málo a jsou velmi mírné. Spíš se může stát, že i po úspěšné hormonální léčbě může dojít k recidivě a varlata se zase posunou nahoru a pak se to musí buď zopakovat, nebo operativně tzv. přišít varlátka dolů do pytlíku. Řešit by se to ale každopádně mělo, nejenže hrozí impotence, ale ve varlatech, která se vyvíjí mimo šourek, kde je pro ně jiná teplota, hrozí i vyšší riziko rakoviny varlat. Kolem 3 let by to mělo být u všech chlapců vyřešené.
Snad jsem ti trochu poradila, rozhodně to nenechávej jen tak. Masáže fakt nepomůžou, jsou jen 2 možnosti jak to řešit.
 Jendys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect