Je mi 15. Jak mám pomoct mamince s financemi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3323
28.11.19 11:55
@Anonymní píše:
Ne to rozhodně ne. Po škole a o víkendech dělám. Dělám v domově duchodcu a servírku. Brácha si už zkoušel hledat ale neozývají se mu ani po měsíci tak jsem mu řekla ať zajde přímo do MC nebo KFC se zeptat.

Fandim ti a maminka ti bude určitě vděčná :). Je vidět, že tě dobře vychovala. Jen mysli ba to, že udělat si maturitu/výučák je také důležité. Já měla od střední také brigádu, ale 2 bych při škole určitě nestíhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.19 11:56
@Mar__tanka1983 píše:
Tak nemusíš mamce rovnou nabízet peníze, ale prostě nakup, kup bráchovi, co potřebuje, sobě taky, netahejte z ní peníze na „zbytnosti“ s tím, že si na to vyděláte na brigádách. Tím jí výrazně pomůžeš, aniž by měla před tebou nějaký pocit studu.Jinak pokud má takhle malé peníze, nebála bych se oslovit sociálku - příplatek na bydlení, příspěvky na vás, děti, s osmi tisícema na tři lidi by dosáhla i na hmotnou nouzi a další věci. Od toho ta sociální síť je ;) Takže první kroky bych vedla na Úřad práce, odbor státní sociální podpory.
A držte se, maminka má v tobě hodnou slušnou dcerku a to jde hned všechno líp :hug:

Přídavek na děti má 1500,– ale toto ji hned sebere děda za bydlení a ne jenom 1500,– přitom vydělala 3× víc než ona :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.11.19 11:58
@free333 píše:
Jsi moc hodná holka…Jinak si myslím, že pro maminku by bylo nejlepší si do budoucna najít práci, kde to nebude vázané na ten řidičák a i lépe placené, nepřemýšleli jste i o stěhování kvůli práci?
Držím palce, at to dopadne co možná nejlépe… :kytka:

Mamka změnit práci nechce protože ji hodně baví a nutit ji vážně nemůžu to by ani neprošlo. Moc vám děkuji :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.11.19 11:59
@sirikit píše:
K dceři respekt, ale pokud má maminka opravdu diagnostikovanou epilepsii, ŘP určitě nemá - vzali by jí ho rovnou, ne, až dostane za volantem záchvat. :think: :nevim:Příspěvek upraven 28.11.19 v 07:46

Už jsem to tu teď vysvětlila jak to má s řidičákem

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.11.19 12:00
@PaníKadrnožková píše:
Drzim palce, jsi moc hodna. Myslim, ze tim pomuzes mame nespadnout do dluhu. Bracha at se taky snazi!

Děkuji moc. Bráchu zatím nikde nepřijali ale zkoušíme mu hledat taky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.11.19 12:11
@vokishka píše:
Pro 15 lete decko, ktere chodi do skoly, nesmi pracovat vic nez sest hodin denne, nesmi nocni, nesmi pracovat s penezi. Fakt si vydela az 17000?

Již jsem to tu vysvětlovala :lol:

• Citovat
  • Upravit
35834
28.11.19 12:11

V 15ti nemůžeš pracovat 12h to zamestnavatel docela riskuje, pokud to teda nemáš na černo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.19 12:13
@Cuddy píše:
A bracha nejde na brigadu proc? Jako matka bych pomoc prijala, ale chtela bych poradne vedet, co je to za brigadu. Pokud by dite diky svym programatorskym dovednostem dokazalo vydelat slusne penize, tak super. U tebe bych se bala, aby v tom nebylo neco jineho.

On si hledá ale nikdo se mu neozývá. Mamka dobře ví co dělám v dd pracuje babička a jako servírka na mě dohlíží strejda

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.11.19 12:16
@marra2 píše:
A co je to za brigádu? Je legální? ;) pokud ano a ty budeš zvládat školu, tak je to od tebe moc hezké, takto sobě a mamince pomocí. Když se zapojí i bratr, budete mít povinnosti rozdělené. Ses šikovná.

V domově důchodců kde jsem zapsána jako uklízečka ale dělám normální věci jako zaměstnanec. Momentálně se zaucuji ale až budu všechno zvládat sama dostanu přidáno a mohu i v dd na 12h. V restauraci jsem normálně jako servírka. Školu zvládám nedělá mi to problém. Směny jsem si dala tak jak mi to sedí

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.11.19 12:18
@Dorotka101 píše:
A zase rejpani tady…klobouk dolu před slečnou. Tvoje maminka na tebe bude určitě pyšná :srdce:

Ona tak nějak tuší že to je kvůli ní. Myslím že každé mamce by to přišlo divné když za ní nechodí děti ať jim dá na obědy, odisky a takové ale přitom to mají zaplacené :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.11.19 12:19
@Černá vdova píše:
Zakladatelko, klobouk dolů před Tebou, že se snažíš pomoci.
Já bych od děti finanční pomoc přijala, i když velmi nerada, kdyby na to došlo. Jsem ale v úplně jiné finanční situaci.
Moc Ti držím palce, ať se Ti daří a ať se vám co nejdřív zlepší celá rodinná situace. :kytka:

Moc děkuji. A nevíte jak bych asi toto téma měla s mamkou začít? Nechci ať se cítí trapně ale že potřebuje pomoc dobře vím

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.11.19 12:22
@Aduš8 píše:
Krátkodobou pomoc bych asi přijala, ale dlouhodobě to je neudržitelné. Můžeš se samozřejmě podílet a ještě si platit své výdaje, ale mamka by měla zkusit hledat práci, kde pro ni epilepsie nebude překážkou a řidičák není tak důležitý. I za cenu stěhování. Vím, že je to těžké, sama jsem epilepsií trpěla v době, kdy jsem měla nastupovat na střední a uzavřela mi cestu všude tam, kam jsem opravdu chtěla. U mě naštěstí byla vývojová a sama od sebe zmizela. Taky jsem od čtrnácti chodila na brigádu, ze začátku načerno, mamka na nás byla sama a dvě dospívající holky, no sama v tom žiješ, co ti budu povídat :kytka:.

Práci jinou nechce. Mamka si ji spustila při velkém pádu z kola na námraze a má ji už skoro 8 let. Chápu že ji práce baví ale s tím co má vystudované má podle mě navíc

• Citovat
  • Upravit
40416
28.11.19 12:25
@Anonymní píše:
Mamka změnit práci nechce protože ji hodně baví a nutit ji vážně nemůžu to by ani neprošlo. Moc vám děkuji :lol:

Tak to jedině nezbývá než popřát, at hlavně to zdraví vydrží, protože by stačily znovu ty zdr. problémy a bude to s řidičákem špatné.

Ale myslím, že pak by měl zaměstnavatel najít pro mamku jinou pozici v práci, snad ji nemohou kvůli zdraví vyhodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40416
28.11.19 12:26
@Anonymní píše:
On si hledá ale nikdo se mu neozývá. Mamka dobře ví co dělám v dd pracuje babička a jako servírka na mě dohlíží strejda

Tady třeba berou u Mekáče a v KFC, jsou cedule, že hledají brigádníky i studenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
28.11.19 12:26
@Anonymní píše:
Tak v domově důchodců můžu být jako brigadnik 4 hodiny takže po škole dělám v dd a víkendy jako servírka kde můžu i 12hodin. V dd pracuje babička a strejda má restauraci/hospodu takže toto bylo pro mě lehké. Dobře se učím a když vím že mi něco nejde tak jdu prostě spát později. Nijak mi to nevadí jsem spíše večer aktivní. Když se chce tak se to stíhá a myslím že ten půl rok dokáži fungovat normálně než mamka bude mít letní plat. To si nechám jenom brigádu v dd. Moje výdaje a od bráchy z toho zaplatím takže asi tak. Hold to je teď složité a jako vděčná dcera mám povinnost pomoct když můžu

nejak mi tvuj pribeh nesedi, mama s epilepsii ma ridicak, je ji nekolik mesicu spatne a presto sedne zavolant i se svym synem, ktereho malem zabije (ocividne zodpovedna osoba, :poblion: ). vase rodina vlastni restauraci a babicka dela v DD, tebe oba zamestnaji a bratra ne? pritom v DD urco by vybrali silneho chlapa nez 15ti letou divku. :nevim: :nevim: a tvuj projev mi opravdu na 15ti lete dite nepripada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí