Je mi 15. Jak mám pomoct mamince s financemi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.11.19 21:29
@Trnečka137 píše:
A co nějaké záliby? Kamarádi, kluci? Kdy na to máš čas?

Nedělám 24/7. Přítel má hasiče takže jsem si směny dala hlavně tak kdy on má trénink nebo závod. Mimo to se hodně venuje programování. Občas prespi přes školu a víkendy si vždycky u mě počká než přijdu nebo jde taky semnou pokud je nějaká akce. Mám školu dal a všechny kamarády se kterými se bavit chci bydlí dál a děcka na vesnici? Jenom alkohol, marihuana, kouření prostě nic pro mě. Záliby? No tak rozhodně brigády! Neskutečně mě to baví :D

• Citovat
  • Upravit
40780
28.11.19 21:33
@matkabagristy píše: Čím to, že se hospody a domovy důchodců dětmi jako zaměstnanci nehemží :think: S tou epilepsií a řidičákem má sirikit pravdu. Fakt nikdo nedá řidičák epileptikovi po roce bez záchvatu jen proto, že potřebuje vozit jiné zaměstnance.

Píše, že je bez záchvatu 3 roky a 2 roky má řidičák.

Pokud to schválil neurolog, tak je to možné, aspoň dřív to tak bývalo.

Můj kamarád měl před rokem problémy s arytmií, dostal defibrilátor, pozastavili mu řidičák a pak mu ho po pár měsících taky vrátili.
Přestože když by dostal záchvat a bouchl ho defibrilátor, tak kdoví jak by to dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77770
28.11.19 21:36
@matkabagristy píše: Čím to, že se hospody a domovy důchodců dětmi jako zaměstnanci nehemží :think: S tou epilepsií a řidičákem má sirikit pravdu. Fakt nikdo nedá řidičák epileptikovi po roce bez záchvatu jen proto, že potřebuje vozit jiné zaměstnance.

Hele, koukám dá, když něco nevím, googlím. 8o

http://www.epilepsiebrno.cz/…-prukaz.html

Ale mamina je evidentně kaskadér.
Semínka vožená na pole mě taky rozbila, protože pokud maminka vozí na pole semínka, jezdí traktorem. ;) :jazyk:
Takže raději už pryč od toho, holčině držím palce a mamince, ať spolupracovnice i se semínkama nevysype do pangejtu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.19 21:37
@free333 píše:
Tak uvidíte, hlavně aby maminka byla v pořádku…Asi není možnost, že by ta bouračka měla souvislost s nemocí, někdy ty záchvaty mohou být i vteřinové a nemocný to ani nezaregistruje?

Její záchvaty vypadají tak že se začne mírně třást, nevnímá, je dezorientovala a když to přestane neví ani že něco takového měla. Já ji takhle viděla 2× za tento rok. Doktorka to ví a kdyz ji dělali testy všechno vyšlo dobře. Já se domnívám že ty prášky co ona má a dá si buď kafe nebo cigaretu že to špatně reaguje. Když jsem ty záchvaty viděla vždy jak kourila a pila kafe. Brácha si nepamatuje nic ( šok ) takže nemůže říct jestli se něco stalo jak řídila. Možná mikrospanek? Poslední dobou prospí celý den a i tak je furt unavená ale jak jsem již psala, testy měla úplně v pořádku. Kdo ví co jí je když ji všechno vychází dobře? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
66859
28.11.19 21:40

@sirikit ty semínka mrkve nevozíš traktorem? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77770
28.11.19 21:42
@matkabagristy píše:
@sirikit ty semínka mrkve nevozíš traktorem? :cert:

Já semínka mrkve nevozím nijak! :mrgreen:

Příspěvek upraven 29.11.19 v 12:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66859
28.11.19 21:43
@free333 píše:
Píše, že je bez záchvatu 3 roky a 2 roky má řidičák.

Pokud to schválil neurolog, tak je to možné, aspoň dřív to tak bývalo.

Můj kamarád měl před rokem problémy s arytmií, dostal defibrilátor, pozastavili mu řidičák a pak mu ho po pár měsících taky vrátili.
Přestože když by dostal záchvat a bouchl ho defibrilátor, tak kdoví jak by to dopadlo.

Na základě zhodnocení stavu neurolog může napsat vyjádření pro posuzujícího lékaře, které povede knavrácení řidičského oprávnění (skupiny A, B a B+E a AM a podskupiny A1 a B1).To se však týká situací, kdy neřídíte automobil vpracovně-právním vztahu.
našla to teda sirka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.19 21:44

Nevím z jakého kraje vy jste a vy nevíte z jakého já takže tohle si prosím vás odpusťt :zed: no tak já bych řekla že ano když ho má a nedali ji ho kvůli tomu aby mohla vozit zaměstnance to jsem nenapsala. V práci musí vozit zaměstnance. Testy měla dobré, prášky bere a je v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
77770
28.11.19 21:47
@Anonymní píše:
Její záchvaty vypadají tak že se začne mírně třást, nevnímá, je dezorientovala a když to přestane neví ani že něco takového měla. Já ji takhle viděla 2× za tento rok. Doktorka to ví a kdyz ji dělali testy všechno vyšlo dobře. Já se domnívám že ty prášky co ona má a dá si buď kafe nebo cigaretu že to špatně reaguje. Když jsem ty záchvaty viděla vždy jak kourila a pila kafe. Brácha si nepamatuje nic ( šok ) takže nemůže říct jestli se něco stalo jak řídila. Možná mikrospanek? Poslední dobou prospí celý den a i tak je furt unavená ale jak jsem již psala, testy měla úplně v pořádku. Kdo ví co jí je když ji všechno vychází dobře? :nevim:

Hele, soustřeďuj se na ty údaje trošku! :cert: :cert:
Nepsalas, že maminka je bez záchvatu tři roky a dva roky má řidičák?
A současně jsi ji v záchvatu viděla tento rok 2×.
Takže nic, jsi hodné děvčátko, že mamince pomáháš :hug:, držím ti palce při výdělečné činnosti, fandím, ať bráchu vezmou na vysokou a jsem ráda, že jste podle všeho z celkem Vysočině vzdálené lokality, takže srážka s traktorem řízeným konkrétně tvojí maminkou v epileptickém záchvatu mi akutně nehrozí. :kytka: :andel:
Což bohužel neznamená, že mi nehrozí srážka s traktorem řízeným někým jiným. :roll: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66412
28.11.19 21:47
@Anonymní píše:
Nevím z jakého kraje vy jste a vy nevíte z jakého já takže tohle si prosím vás odpusťt :zed: no tak já bych řekla že ano když ho má a nedali ji ho kvůli tomu aby mohla vozit zaměstnance to jsem nenapsala. V práci musí vozit zaměstnance. Testy měla dobré, prášky bere a je v pohodě.

Jak může být v pohodě, když sama píšeš, že měla tento rok nejméně dva záchvaty. A je jedno, že byly malé. Stačí pár vteřin a je průšvih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40780
28.11.19 21:55
@Anonymní píše:
Její záchvaty vypadají tak že se začne mírně třást, nevnímá, je dezorientovala a když to přestane neví ani že něco takového měla. Já ji takhle viděla 2× za tento rok. Doktorka to ví a kdyz ji dělali testy všechno vyšlo dobře. Já se domnívám že ty prášky co ona má a dá si buď kafe nebo cigaretu že to špatně reaguje. Když jsem ty záchvaty viděla vždy jak kourila a pila kafe. Brácha si nepamatuje nic ( šok ) takže nemůže říct jestli se něco stalo jak řídila. Možná mikrospanek? Poslední dobou prospí celý den a i tak je furt unavená ale jak jsem již psala, testy měla úplně v pořádku. Kdo ví co jí je když ji všechno vychází dobře? :nevim:

A nepsala jsi, že měla záchvat před 3 roky?
Jestli měla letos, tak at fakt nejezdí, nebo to dopadne hůř než ted…

A co jí dělali za vyšetření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66859
28.11.19 21:57
@Anonymní píše:

Jsi z Ostravska, tam to tak trochu znám. Znám i člověka, kterému se jako tvé matce opakovaly v posledním roce epileptické záchvaty. Zažilas to na vlastní oči jako já, proto víš, že je zapotřebí zavolat záchranku a odvézt ho na neurologii, třeba do Poruby. A to se dostáváme k tomu odebrání řidičáku. Ty makáš v hospodě, to si při určitých příležitostech jako práci načerno dovedu představit. Ale fakt ne podle kroužku „partnera“. V DD však platí jiná pravidla, tam nemůže pracovat kdokoli z ulice, kdy se mu chce. Já ti přeji vše dobré, hlavně se uč, budou přijímačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
29.11.19 10:13
@free333 píše:
Za ten blijící smajlík se omluv, zřejmě sis v rozčilení zapomněla přečíst pravidla diskuse, kde jsou urážky zakázány.

Jakým duševním pochodem jsi došla k závěru, že projev neodpovídá 15 leté dívce?

To mě fakt zajímá… :lol:

Nejspíš to bereš podle sebe, že, je smutné, žes třeba nebyla schopna sesmolit pár vět pohromadě, ale zkus pochopit, pokud to zvládneš, že každý je jiný… ;)

at ctu, jak ctu, nikde zadnou urazku nevidim, jestli myslis, to, ze jsem napsala, ze jeji mamka je nezodpovedna, kdyz ve svem stavu ridi auto a jeste veze sveho syna? sama autorka pise, ze letos uz mela 2 zachvaty :nevim: tobe to prijde v poradku? :nevim: k ostatnim tvym narazkam se vyjadrovat nebudu, byla by to ztrata casu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.19 18:38

Tak toto je drsné téma. Tvoje máma jestli trpí epilepsii a má řidičák, tak to asi neví její doktor. Až to zjisti ten doktor, že to tajila může tvoji mámu zazalovat. V tomto nehezkem případě jaký popisuješ se zatim máte relativně dobře, v okamžiku kdy tvoje mami udělá díky záchvatu průšvih tak teprve vám začne peklo. Z tohoto není v podstatě cesty ven. Vy děti asi budete muset začít být víc iniciativní, aby si máti lehce odpocinula a byla aspoň k něčemu. Teď už fak musíš ty a brácha. hrdobce a ego stranou. Zašel bych na konzultaci k advokatovi na jaké všechny dávky máte nárok a ten náš stát podojil, když v Čapim hnízdě je teplo světlo a co jíst. Pokud se u vás nestane zázrak tak je mi to líto, ale pomaloučku krute umirate a to je moc moc špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí