Je mi 15. Jak mám pomoct mamince s financemi?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@matkabagristy píše: Čím to, že se hospody a domovy důchodců dětmi jako zaměstnanci nehemžíS tou epilepsií a řidičákem má sirikit pravdu. Fakt nikdo nedá řidičák epileptikovi po roce bez záchvatu jen proto, že potřebuje vozit jiné zaměstnance.
Píše, že je bez záchvatu 3 roky a 2 roky má řidičák.
Pokud to schválil neurolog, tak je to možné, aspoň dřív to tak bývalo.
Můj kamarád měl před rokem problémy s arytmií, dostal defibrilátor, pozastavili mu řidičák a pak mu ho po pár měsících taky vrátili.
Přestože když by dostal záchvat a bouchl ho defibrilátor, tak kdoví jak by to dopadlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše: Čím to, že se hospody a domovy důchodců dětmi jako zaměstnanci nehemžíS tou epilepsií a řidičákem má sirikit pravdu. Fakt nikdo nedá řidičák epileptikovi po roce bez záchvatu jen proto, že potřebuje vozit jiné zaměstnance.
Hele, koukám dá, když něco nevím, googlím. ![]()
http://www.epilepsiebrno.cz/…-prukaz.html
Ale mamina je evidentně kaskadér.
Semínka vožená na pole mě taky rozbila, protože pokud maminka vozí na pole semínka, jezdí traktorem.
![]()
Takže raději už pryč od toho, holčině držím palce a mamince, ať spolupracovnice i se semínkama nevysype do pangejtu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@free333 píše:
Tak uvidíte, hlavně aby maminka byla v pořádku…Asi není možnost, že by ta bouračka měla souvislost s nemocí, někdy ty záchvaty mohou být i vteřinové a nemocný to ani nezaregistruje?
Její záchvaty vypadají tak že se začne mírně třást, nevnímá, je dezorientovala a když to přestane neví ani že něco takového měla. Já ji takhle viděla 2× za tento rok. Doktorka to ví a kdyz ji dělali testy všechno vyšlo dobře. Já se domnívám že ty prášky co ona má a dá si buď kafe nebo cigaretu že to špatně reaguje. Když jsem ty záchvaty viděla vždy jak kourila a pila kafe. Brácha si nepamatuje nic ( šok ) takže nemůže říct jestli se něco stalo jak řídila. Možná mikrospanek? Poslední dobou prospí celý den a i tak je furt unavená ale jak jsem již psala, testy měla úplně v pořádku. Kdo ví co jí je když ji všechno vychází dobře? ![]()
- Citovat
- Upravit
@matkabagristy píše:
@sirikit ty semínka mrkve nevozíš traktorem?
Já semínka mrkve nevozím nijak! ![]()
Příspěvek upraven 29.11.19 v 12:08
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@free333 píše:
Píše, že je bez záchvatu 3 roky a 2 roky má řidičák.Pokud to schválil neurolog, tak je to možné, aspoň dřív to tak bývalo.
Můj kamarád měl před rokem problémy s arytmií, dostal defibrilátor, pozastavili mu řidičák a pak mu ho po pár měsících taky vrátili.
Přestože když by dostal záchvat a bouchl ho defibrilátor, tak kdoví jak by to dopadlo.
Na základě zhodnocení stavu neurolog může napsat vyjádření pro posuzujícího lékaře, které povede knavrácení řidičského oprávnění (skupiny A, B a B+E a AM a podskupiny A1 a B1).To se však týká situací, kdy neřídíte automobil vpracovně-právním vztahu.
našla to teda sirka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím z jakého kraje vy jste a vy nevíte z jakého já takže tohle si prosím vás odpusťt
no tak já bych řekla že ano když ho má a nedali ji ho kvůli tomu aby mohla vozit zaměstnance to jsem nenapsala. V práci musí vozit zaměstnance. Testy měla dobré, prášky bere a je v pohodě.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Její záchvaty vypadají tak že se začne mírně třást, nevnímá, je dezorientovala a když to přestane neví ani že něco takového měla. Já ji takhle viděla 2× za tento rok. Doktorka to ví a kdyz ji dělali testy všechno vyšlo dobře. Já se domnívám že ty prášky co ona má a dá si buď kafe nebo cigaretu že to špatně reaguje. Když jsem ty záchvaty viděla vždy jak kourila a pila kafe. Brácha si nepamatuje nic ( šok ) takže nemůže říct jestli se něco stalo jak řídila. Možná mikrospanek? Poslední dobou prospí celý den a i tak je furt unavená ale jak jsem již psala, testy měla úplně v pořádku. Kdo ví co jí je když ji všechno vychází dobře?
Hele, soustřeďuj se na ty údaje trošku!
![]()
Nepsalas, že maminka je bez záchvatu tři roky a dva roky má řidičák?
A současně jsi ji v záchvatu viděla tento rok 2×.
Takže nic, jsi hodné děvčátko, že mamince pomáháš
, držím ti palce při výdělečné činnosti, fandím, ať bráchu vezmou na vysokou a jsem ráda, že jste podle všeho z celkem Vysočině vzdálené lokality, takže srážka s traktorem řízeným konkrétně tvojí maminkou v epileptickém záchvatu mi akutně nehrozí.
![]()
Což bohužel neznamená, že mi nehrozí srážka s traktorem řízeným někým jiným.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nevím z jakého kraje vy jste a vy nevíte z jakého já takže tohle si prosím vás odpusťtno tak já bych řekla že ano když ho má a nedali ji ho kvůli tomu aby mohla vozit zaměstnance to jsem nenapsala. V práci musí vozit zaměstnance. Testy měla dobré, prášky bere a je v pohodě.
Jak může být v pohodě, když sama píšeš, že měla tento rok nejméně dva záchvaty. A je jedno, že byly malé. Stačí pár vteřin a je průšvih.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Její záchvaty vypadají tak že se začne mírně třást, nevnímá, je dezorientovala a když to přestane neví ani že něco takového měla. Já ji takhle viděla 2× za tento rok. Doktorka to ví a kdyz ji dělali testy všechno vyšlo dobře. Já se domnívám že ty prášky co ona má a dá si buď kafe nebo cigaretu že to špatně reaguje. Když jsem ty záchvaty viděla vždy jak kourila a pila kafe. Brácha si nepamatuje nic ( šok ) takže nemůže říct jestli se něco stalo jak řídila. Možná mikrospanek? Poslední dobou prospí celý den a i tak je furt unavená ale jak jsem již psala, testy měla úplně v pořádku. Kdo ví co jí je když ji všechno vychází dobře?
A nepsala jsi, že měla záchvat před 3 roky?
Jestli měla letos, tak at fakt nejezdí, nebo to dopadne hůř než ted…
A co jí dělali za vyšetření?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nevím z jakého kraje vy jste a vy nevíte z jakého já takže tohle si prosím vás odpusťtno tak já bych řekla že ano když ho má a nedali ji ho kvůli tomu aby mohla vozit zaměstnance to jsem nenapsala. V práci musí vozit zaměstnance. Testy měla dobré, prášky bere a je v pohodě.
Jsi z Ostravska, tam to tak trochu znám. Znám i člověka, kterému se jako tvé matce opakovaly v posledním roce epileptické záchvaty. Zažilas to na vlastní oči jako já, proto víš, že je zapotřebí zavolat záchranku a odvézt ho na neurologii, třeba do Poruby. A to se dostáváme k tomu odebrání řidičáku. Ty makáš v hospodě, to si při určitých příležitostech jako práci načerno dovedu představit. Ale fakt ne podle kroužku „partnera“. V DD však platí jiná pravidla, tam nemůže pracovat kdokoli z ulice, kdy se mu chce. Já ti přeji vše dobré, hlavně se uč, budou přijímačky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@free333 píše:
Za ten blijící smajlík se omluv, zřejmě sis v rozčilení zapomněla přečíst pravidla diskuse, kde jsou urážky zakázány.Jakým duševním pochodem jsi došla k závěru, že projev neodpovídá 15 leté dívce?
To mě fakt zajímá…
Nejspíš to bereš podle sebe, že, je smutné, žes třeba nebyla schopna sesmolit pár vět pohromadě, ale zkus pochopit, pokud to zvládneš, že každý je jiný…
at ctu, jak ctu, nikde zadnou urazku nevidim, jestli myslis, to, ze jsem napsala, ze jeji mamka je nezodpovedna, kdyz ve svem stavu ridi auto a jeste veze sveho syna? sama autorka pise, ze letos uz mela 2 zachvaty
tobe to prijde v poradku?
k ostatnim tvym narazkam se vyjadrovat nebudu, byla by to ztrata casu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak toto je drsné téma. Tvoje máma jestli trpí epilepsii a má řidičák, tak to asi neví její doktor. Až to zjisti ten doktor, že to tajila může tvoji mámu zazalovat. V tomto nehezkem případě jaký popisuješ se zatim máte relativně dobře, v okamžiku kdy tvoje mami udělá díky záchvatu průšvih tak teprve vám začne peklo. Z tohoto není v podstatě cesty ven. Vy děti asi budete muset začít být víc iniciativní, aby si máti lehce odpocinula a byla aspoň k něčemu. Teď už fak musíš ty a brácha. hrdobce a ego stranou. Zašel bych na konzultaci k advokatovi na jaké všechny dávky máte nárok a ten náš stát podojil, když v Čapim hnízdě je teplo světlo a co jíst. Pokud se u vás nestane zázrak tak je mi to líto, ale pomaloučku krute umirate a to je moc moc špatně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedělám 24/7. Přítel má hasiče takže jsem si směny dala hlavně tak kdy on má trénink nebo závod. Mimo to se hodně venuje programování. Občas prespi přes školu a víkendy si vždycky u mě počká než přijdu nebo jde taky semnou pokud je nějaká akce. Mám školu dal a všechny kamarády se kterými se bavit chci bydlí dál a děcka na vesnici? Jenom alkohol, marihuana, kouření prostě nic pro mě. Záliby? No tak rozhodně brigády! Neskutečně mě to baví