Je mi 15. Jak mám pomoct mamince s financemi?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Moc děkuji. A nevíte jak bych asi toto téma měla s mamkou začít? Nechci ať se cítí trapně ale že potřebuje pomoc dobře vím
Nemluv o tom, spíš udělej nákup, a jiné věci, a pokud bude ti to chtít zaplatit tak ji řekni že chceš přispět a až bude líp tak ti to vrátí. Dospělí se většinou cítí hloupě když je živí mladší děti, a raději přistoupí na to že jim půjčuješ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Pár let zpátky ji ho vzali protože měla furt záchvaty ale pak se to sklidnilo a prášky fungují tak je bez záchvatu už nějak ty 3 roky a 2 roky má řidičák zpátky
Nevím, no, nechci Ti to zpochybňovat a žádný důvod se hádat, ale kámoš má roky kompenzovanou epilepsii a prostě bez řidičáku, bez pardonu. ![]()
Nevím, jestli v tomhle záleží na blahovůli ošetřujícího lékaře, ale na jeho místě je to dost o strach. Protože pokud epileptik v záchvatu zabije sebe - nebo ještě hůř lidi, kteří v tu chvíli byli na silnici s ním, policii bude určitě zajímat, kdo mu ten řidičák dal.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj maminky. Nejdřív vás uvedu do situace. Je mi nějaký ten měsíc 15 tak jsem si našla brigádu z jediného důvodu. Mamka má epilepsii a kdyby měla zachvat při řízení tak by ji vzali řidičák a vyhodili z práce kde řidičák potřebuje. Nevydelava hodně. Přes zimu okolo 13 000 i méně. Jaro a léto okolo 17 000. Dělá v zemědělství. Včera měli s bráchou bouračku a nevíme jestli ji řidičák vezmou nebo dostane nějakou podmínku. Nikdo nebyl zraněný jenom ona se hodně bouchla do hlavy a nic si nepamatuje to samo i bratr (16,5). Už je 2 měsíce na nemocenské není ji dobře. Takže dostává ještě o dost méně. Auto jde rovnou do srotu. Našla jsem si brigádu kdyby se něco stalo abych byla aspoň já ta která by jakžtakž živila nás 3. Teď to nemá finančně lehký. Má otázka je jestli by jste jako rodiče přijali finanční podporu od své patnáctileté dcery? Platila bych bráchovi věci do školy ( učebnice, výlety, odisku a takové ) a sobě tatéž. Potraviny kupují už teď občas. Vím že to mamce bude dost blbé nikdy nechce ať utracime za ní, ale v takové situaci když má měsíčně sotva 8000? Momentálně mám z brigády něco okolo 5000 postupem času dostanu přidáno a budu mít okolo 17 000. Nevím jak s ní toto téma navázat a jak ji nabídnout pomoc. Teď toho platila hodně a pujcovala si od strejdy a babičky. Jak mám s ní toto téma navázat? Když vím že ji to bude hodně blbé? Jako dcera ji chci pomoct. Je to vážně skvělá maminka a mi přijde toto správný i brácha souhlasil ať s ní o tom promluvim. Taky si zkoušel něco najít ale vůbec se mu neozývají. Neříkám že chci být finanční hlava rodiny ale pokud ji vyhodí což se může stát kdykoli když dostane záchvat? Děkuji za odpovědi už teď
A co nějaké záliby? Kamarádi, kluci? Kdy na to máš čas?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mi přijde miminka hodně nezodpovědná. Dcera je asi zodpovednejsi. To, že ji práce baví je sice super, ale očividně počítá každou korunu a pro případ nemoci nemá žádnou rezervu. Je dobrý když dítě chodí na brigádu, ale musí to mít nějaký hranice. Jako dělat tak dlouho i když se dítě dobře učí? Bych to svymu dítěti teda nedovolila, ať má ještě nějakej svůj osobní čas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zuza92 píše:
Fandim ti a maminka ti bude určitě vděčná. Je vidět, že tě dobře vychovala. Jen mysli ba to, že udělat si maturitu/výučák je také důležité. Já měla od střední také brigádu, ale 2 bych při škole určitě nestíhala.
Tak bude mi az budu v druhaku ke konci 18 a od 18 jsou taky pěkné brigády takže bych si pak rozhodně našla jednu kde by ten plat stal za to. Kdyby se nezadarilo dělala bych furt v dd ale servírku ne. Do té doby už brácha pracovat bude pokud se nerozhodne jít teda na výšku. Myslím že všechno se to v ten čas nějak vyřeší. Netřeba pospíchat je to ještě daleko a kdo ví třeba mamka práci nakonec změní ![]()
- Citovat
- Upravit
@JancaS84 píše:
V 15ti nemůžeš pracovat 12h to zamestnavatel docela riskuje, pokud to teda nemáš na černo.
Pokud mu to nevadí tak co ![]()
- Citovat
- Upravit
@free333 píše:
Tak to jedině nezbývá než popřát, at hlavně to zdraví vydrží, protože by stačily znovu ty zdr. problémy a bude to s řidičákem špatné.Ale myslím, že pak by měl zaměstnavatel najít pro mamku jinou pozici v práci, snad ji nemohou kvůli zdraví vyhodit?
Jde tu o řidičák který tam ona mít musí protože odváží kolegyně když jedou na pole, odváží semínka, rostliny a takové objedvavateli. Ty její kolegyně to jsou ženské
jedna řídit nechce protože se bojí ( má řidičák), druhá to prostě odmítá a třetí je v práci jak se jí zachce. Moc to tam nehlidaji.
- Citovat
- Upravit
@free333 píše:
Tady třeba berou u Mekáče a v KFC, jsou cedule, že hledají brigádníky i studenty.
To jsem mu říkala skočíme se zítra kouknout po Ostravě jestli tam někdo nehledá
- Citovat
- Upravit
@markytka3 píše:
nejak mi tvuj pribeh nesedi, mama s epilepsii ma ridicak, je ji nekolik mesicu spatne a presto sedne zavolant i se svym synem, ktereho malem zabije (ocividne zodpovedna osoba,). vase rodina vlastni restauraci a babicka dela v DD, tebe oba zamestnaji a bratra ne? pritom v DD urco by vybrali silneho chlapa nez 15ti letou divku.
![]()
a tvuj projev mi opravdu na 15ti lete dite nepripada.
Achjo tak speciálně pro Vás vše znova. Pár let zpátky řidičák neměla kvůli zachvatu který měla neustále. Prášky ji konečně doktor trefil. Již je bez záchvatu cca 3 roky a 2 roky má řidičák. Za volant sedla protože musela zavést bráchu do města udělat občanský průkaz a kartičku pojišťovny ( zapomněl peněženku ve vlaku). Jako servirka pracovat nechce a na dd nemá žaludek. Můžu vědět jak teda vypadá ten projev od 15ti staré holky? Pardon ale to že vy máte jiné vyjadřování, nebo vaše děti neznamená že tak se musí vyjadřovat každý. Jako pardon ale kdo jste aby jste určovala jak vypadá ten Váš projev milé ráda si poslechnu jak bych se měla ve svém věku projevovat jistě jste odborník
každý se vajdřuje nějak. Někdo se chová v 15 jako 25 starý člověk a nebo naopak. Je to o člověku
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
To jsem mu říkala skočíme se zítra kouknout po Ostravě jestli tam někdo nehledá
Tak at to dobře dopadne… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jde tu o řidičák který tam ona mít musí protože odváží kolegyně když jedou na pole, odváží semínka, rostliny a takové objedvavateli. Ty její kolegyně to jsou ženskéjedna řídit nechce protože se bojí ( má řidičák), druhá to prostě odmítá a třetí je v práci jak se jí zachce. Moc to tam nehlidaji.
Tak uvidíte, hlavně aby maminka byla v pořádku…
Asi není možnost, že by ta bouračka měla souvislost s nemocí, někdy ty záchvaty mohou být i vteřinové a nemocný to ani nezaregistruje?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Taky mi přijde miminka hodně nezodpovědná. Dcera je asi zodpovednejsi. To, že ji práce baví je sice super, ale očividně počítá každou korunu a pro případ nemoci nemá žádnou rezervu. Je dobrý když dítě chodí na brigádu, ale musí to mít nějaký hranice. Jako dělat tak dlouho i když se dítě dobře učí? Bych to svymu dítěti teda nedovolila, ať má ještě nějakej svůj osobní čas.
Pravda je že nás mamka nechává dělat většinou co chceme ale musí vědět kde, kdy, s kým, co tam a takové. Ví že ji nelžeme a že jsme zodpovědní. Mě ty brigády baví a hodně jsou tam děcka v mém věku takže to není nuda když není co dělat. I kdyby nebyla nějaká špatná finanční situace brigádu bych si jistě našla tak či tak. Svůj čas mám nedělám 24/7. Světe div se stíhám trávit hodně času i s partnerem který mě právě popripadne doucuje když něco nechápu ze školy. A nebaví mě sedět doma když není co dělat ( s deckama z vesnice se nebavím protože to je jenom alkohol nebo i hůř takže já si radši zajdu na brigádu nebo dojíždí partner)
- Citovat
- Upravit
@sirikit píše:
Nevím, no, nechci Ti to zpochybňovat a žádný důvod se hádat, ale kámoš má roky kompenzovanou epilepsii a prostě bez řidičáku, bez pardonu.
Nevím, jestli v tomhle záleží na blahovůli ošetřujícího lékaře, ale na jeho místě je to dost o strach. Protože pokud epileptik v záchvatu zabije sebe - nebo ještě hůř lidi, kteří v tu chvíli byli na silnici s ním, policii bude určitě zajímat, kdo mu ten řidičák dal.![]()
Kontroly měla dobře a záchvaty nikde tak ji ho dali. Tak ji pomáhají prášky aby neměla záchvat
- Citovat
- Upravit
@markytka3 píše:
nejak mi tvuj pribeh nesedi, mama s epilepsii ma ridicak, je ji nekolik mesicu spatne a presto sedne zavolant i se svym synem, ktereho malem zabije (ocividne zodpovedna osoba,). vase rodina vlastni restauraci a babicka dela v DD, tebe oba zamestnaji a bratra ne? pritom v DD urco by vybrali silneho chlapa nez 15ti letou divku.
![]()
a tvuj projev mi opravdu na 15ti lete dite nepripada.
Za ten blijící smajlík se omluv, zřejmě sis v rozčilení zapomněla přečíst pravidla diskuse, kde jsou urážky zakázány.
Jakým duševním pochodem jsi došla k závěru, že projev neodpovídá 15 leté dívce?
To mě fakt zajímá… ![]()
Nejspíš to bereš podle sebe, že, je smutné, žes třeba nebyla schopna sesmolit pár vět pohromadě, ale zkus pochopit, pokud to zvládneš, že každý je jiný… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čím to, že se hospody a domovy důchodců dětmi jako zaměstnanci nehemží
S tou epilepsií a řidičákem má sirikit pravdu. Fakt nikdo nedá řidičák epileptikovi po roce bez záchvatu jen proto, že potřebuje vozit jiné zaměstnance.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit