Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, pokud je to Gynprodyl, tak jde o progesteron. Ten se přirozeně tvoří v druhé fázi cyklu, tedy od ovulace do MS. Gynprodyl ho pomaha doplňovat, pokud je ho málo. Gynprodyl určitě není na vyvolání, nebo zlepšení ovulace. Je právě nasazován po ovulaci, aby případně pomohl k uhnizdeni opolozeneho vajíčka. Gynprodyl by se mel nasadit vždy až po ovulaci, protože pokud je nasazen dřív, muže ovulaci naopak blokovat. Takže pokud přesně nevíš když ji mas, je potřeba to hlídat.
Já ho brala pred prvním těhotenstvím a teď ho začínám brát znova, jelikož se snažíme o druhy. Dr mi ho primárně nasazuje na úpravu cyklu a mám ho nasazovat od 17 DC do 26 DC. Ale já mám ovulaci rozhodne později, takže si ho budu nasazovat po ovulaci. Dělala jsem to takhle i pred prvním tehotenstvim a po 5 cyklech užívání jsem otěhotněla. Ale ze by k tomu dopomohl jen Gynprodyl, to určitě ne. Pokud se přijde na těhotenství, tak se v užívání Gynprodylu pokračuje cely 1. trimestr. Pokud je test negativní, Gynprodyl se po 10 dnech vysadí a za par dni dojde MS.
Dobrý den dámy, už 2,5 roky se snažíme o mimi, ale nejde to. Doktor mi předepsal gynoprodyl, 1× ráno a 1× večer na 3 měsíce, co jsem pochopila, na vyvolani/zlepseni ovulace.
Chtěla bych se zeptat, jestli vám to pomohlo a jakou to mělo úspěšnost?