Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem,
Jsem 6 měsíců od mého druhého potratu (ZT) od té doby mám opět cysty na vaječníkach a prostě to nejde
teď beru první měsíc closík + jsem zaváděla Myovunelle čípky. Na UTZ jsem byla a měla jsem hezké dva folikuly na každém z vaječníku a sliznici 11 mm
před tímto nám to při každém snažení vyšlo hned, ale teď mě strašně brzdily ty cysty… tak jsme to s dr. chtěli vyzkoušet. Dr dle UTZ říkal, že během tohoto víkendu by měla nastat ovulace. Teď me šíleně bolí jeden z vaječníku, dokonce i při styku tak, že si říkám, jestli je to cysta, nebo právě probíhající ovulace
testy na mně nikdy nefungovali
každopádně moje otázka teda zní, jestli vám pomohl a jak rychle, oba jsme hodně plodní, ale vždy se prostě něco přihodilo, tak nám miminko nevyšlo..
chtěla bych vědět jak teda vypadal váš cyklus, popřípadě, jestli vás sledoval dr na UTZ ![]()
Díky moc za odpovědi ![]()
@kajina88 Ahojky, clostik jsem měla 4 cykly, neskutecna bolest při ovulaci, sex byl hodně bolestivý, ovulace potvrzena 2× lékařem, ale utz mě každý mesic nesledoval. Nám bohužel nepomohl, ale u nás bylo více problému na mé straně a museli jsme jít do IVF. Držím palce!
S cystami jsem nikdy problém neměla. A vlastně ani ne s otěhotněním. Každopádně mám za sebou dva potraty. Cykly jsem měla třeba šedesát dní, tak jsme tomu chtěli pomoci.
Brala jsem ho jeden cyklus. Jednu tabletu denně. Ultrazvukem mě nekontroloval. Ovulaci jsem měla nejspíš 17 DC. Otěhotněla jsem, ale na vaječníku mám hyperstimulacni cysty, které by se měly během těhotenství vstřebat. Takže na mě fungoval až moc dobře a prostě mi ho už nedá.
První měsíc jsem byla na IUI to nevyšlo. Druhý měsíc jsem počala trojčata. Byla jsem na redukci a mám dvojčata. Děti už budou skoro plnoleté. Vím, že mě při ovulaci dost bolelo břicho, jinak jsem asi měla anovulační cykly. Víc cyklů jsem nepotřebovala.
Mě hrozné bolí jeden vajecnik a nepoznám jestli je to ovulace nebo cysta, bolí hlavně při styku
taky mám hodně silný výtok, tak jestli si nepamatujes, jake to bylo
jinak my nikdy neměli problém počít, ale skrz cysty sem proste neovulovala
v pondělí plánuju jít na kontrolu aby se podíval, jestli ovulka proběhla ![]()