Zápis do školky, ukončení RD - co vše je třeba zařídit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pomozte mi
Awojík!!!Co je všechno potřeba zařídit na sociálce,u zaměstnavatele a tak,když malýmu budou 3.8.3roky a tenhle rok se chystáme k zápisu do školky.Vůbecd nevím co a jak tak snad se tady najdou nějaký dobrý duše,který mi pomůžou a poradí.Moooockrát děkuji.
A jěště jsem slovenka,žijeme tady v čechách,máme tady i přechodný pobyt na neurčito a smlouvu od zaměstnavatele mám taky na neurčito.Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj Kačko,
ted aspon u nás v dubnu a březnu se konají zápisy do školky takže s malým pudeš do školky na zápis. Kde sebou vezmeš pracovní smlouvu a tím přeukážeš, že po ukončení mateřské nastupueš do práce. Nemusíš nikde ani na pracák ani na socialku. jenomv oláš svému zaměstnavateli asi 2 měsíce před ukončením mateřské jestli a kdy mužeš nastoupit zpátky do zaměstnání…asi tolik co vím..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reo,moc Ti děkuji za radu.Snad nám ho do školky vezmou-je to ted hrozný-plno dětí a málo místa ve školce
A nevíš jak to je,kdyby mi ho náhodou nevzali?Nemáme nikoho na hlídání,to bych s ním musela zůstat doma a nevíš,jestli nbych za to něco dostala?Myslím od sociálky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako matka která nastupuje do práce by jsi měla byt upřednostěná a musíš zkoušet školky v okolí. nedát si přihlášku jenom do jedné..Pokud máš mateřskou na 3roky asi se to tam dá prodloužit ale nejsem si jistá jestli něco od někoho dostneš…Ve školce pak samo dej najevo že nemáš hlídaní že si cizinka a prostě jediné východisko pro tebe je školka.. Budu držet palce at ti malého vemou.. ze školkama je to fakt tedka maras… malého bych chtěla dát taky do školky ale pochybuji že miho někde vemou když du na mateřskou s druhým dítětem…Taky jsem ze slovenska a babičky na hlídaní tady nemám…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pozor na ty přihlášky, jak v kterým městě, ale u nás se třeba nesmí dávat víc přihlášek. Radši si to zjisti, nejlépe zajít do školky kam bys chtěla dítko dát a na všechno se přeptat. Oni mají pokaždý i jiný kritéria podle kterých berou děti do školky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reo,zajdu se tam poptat a uvidíme co mi řeknou,ale jak psala Petrucha,tak u nás je možné dát jenom jednu přihlášku do školky.Zeptám se i na to,jak a co když jsme s přítelem oba 2slováci.Taky tady nemáme babičky ani nikoho,kdo by malýho pohlídal a samotný 3letý dítko si doma určitě nenechám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kacko, u nás taky je lepší dát jen jednu přihlášku. Bohužel návrat do práce není jediné kritérium. Dalšími jsou bydliště, starší sourozenec již v MŠ a věk. Ale to bývá hodně individuální.
Jinak co se nějaké té podpory týče, tak pokud máš RD na 3 roky, tak si částku určenou vyčerpala a ten 4. rok ti nikdo nic nedá. Můžeš si max. zažádat v práci o prodloužení mateřské, ale doma budeš zadarmo. Můžeš taky podat výpověd, ale jakožto nezaměstnaná slovenka bez trvalého pobytu bys na podporu nárok nejspíš neměla. Zrovna minulý týden mi stejnou situaci popisovala kamarádka, taky jsou oba slováci s přechodným pobytem, takže má čerstvé info ze sociálky. Ale jinak jsem se o to blíž nezajímala. Jiná kamarádka má za manžela Čecha a trvalý pobyt v ČR a už na ní koukají jinak.
Tak ti jen můžu držet palce, at ti malýho vezmou do školky ![]()
- Citovat
- Upravit
rea.sk píše:
Jako matka která nastupuje do práce by jsi měla byt upřednostěná
Jak kde, ze zákona mají přednost akorát předškoláci, ostatní kritéria jsou na ředitelce školky. A jsou školky, kde to berou prostě podle věku, od nejstaršího po nejmladšího, do naplnění kapacity školky ![]()
MMCH teď mě tak napadá, že třeba u nás ve školce je jako první kritérium TRVALÝ pobyt v dané obci alespoň jednoho z rodičů dítěte. (ale i to mohou mít školky různé)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je holki totiž problém získat trvalý pobyt,když jsme oba 2slováci-musíme čekat 5let od vydání pobytu přechodního,takže jsem zvědavá,jak dopadnem.Snad mi všechny budete držet palečky.A jěště lepší na tom je,že jsem jěště nedostala měsíčky,už mi meškají 4den.Tak potom by to jak bylo s penězi?Máte někdo s tím skušenost tady?Pááá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chápu to tak, že je asi možné, že jsi znovu těhotná. Takže to by bylo možná ideální, protože pak bys asi vůbec nemusela řešit školku, protože bys šla na druhou mateřskou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kacko, pokud bys byla těhotná
, tak by to bylo opravdu nejjednodušší, protože pokud by syna nevzali do školky, měla bys po starostech. Plynule bys navázala mateřskou dovolenou na rodičovskou a PPM by ti šla zase cca půl roku a pak nový rodičák. Pokud by ti konec RD a začátek MD nenavazoval, je možné jít na rizikové těhu - na neschopenku a peníze budeš mít pořád, jen nevím, kolik
.A to by snad mělo být jedno, že jsi Slovenka, hlavně že máš prac. poměr.
Příspěvek upraven 31.01.10 v 16:02
- Citovat
- Upravit
A jak jsem ted četla, mohlo by se u tebe jednat cca jen o 1 měsíc na neschopence, pokud si otěhotněla te v lednu.
- Citovat
- Upravit
Nooo,takže jěště jenom ted začnou starosti-miminko ted nebude-přišla mrcha jedna,takže jsem byla i celkem sklamaná-neee proto,že bych to mimi chtěla jenom kvůli školce,ale plánujeme to už dlouho,no jaksi se nedaří
A jinak děkuji moooc,že ste napsali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pozor na termin zapisu, v Brne zapisy prave probihaji, vsude je to jinak, je treba si to zjistit, at se to neprosvihne!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ALENKO,psala jsem maila do školky,tak mi zástupkyně ředitelky napsala,že zápisy se konají v dubnu.Pááá a jinak děkuji,že jsi se ozvala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit