Rodičák - dostanu v měsíci porodu celý?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
rodičák
Ahoj maminky,
měla bych takový dotaz… Budu rodit asi 20.února a jelikož jsem předtím nepracovala, tak nastupuji rovnou na rodičák, nikoliv mateřskou.. Zajímalo by mě ale, jestli už dostanu rodičák i za únor, nebo se počítá až za březen ( samozřejmě myslím zpětně) ?
Děkuju za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky, pokud mam ze socialky spravne info, tak vyplaci rodicak od mesice kdy se ditko narodi. Nemelo by to byt tak, ze az od chvile kdy podas zadost. Ale od toho co je na rodnem listu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano důležité je pro ně datum narození dítěte,to znamená,že pokud se ti dítě narodí v únoru,tak v březnu ti to vyplatí zpětně ještě za únor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fakt v plné výši? Oni to neodpočítávají jako na pracáku,že ti to vyplatí od toho datumu přiměřenou část?To mi příjde takový trochu divný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vše by si měla dostat zpětně pokud se ti mimi narodí v půlce měsíce oni ti to propočítají tak že dostaneš jen půlku a od prvního dne v měsíci celou výši dávky ![]()
- Citovat
- Upravit
Jak už jsem psala, rodičák se vyplácí celý, i když se dítko narodí posledního v měsíci… a vím to 100%. Jediné, kdy není celý je pokud je v tom samém měsíci i PPM, ale ani tam se nepřepočítává poměrně podle počtu dní, tak tu galateiu neblbněte…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to tak ze ho dostanes v plne vyssi a nezalezi kdy se ditko narodi. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ano je to tak,dostaneš ho celý a je jedno zda se dítko narodí 1.či posledního v měsíci.Divné to není protože dostaneš(pokud jdeš z pracáku nemůžeš si vybrat a jdeš na čtyřletou rodičovskou)21× 7600 a pak 27×3800.Dostanou to tak všichni co jdou na čtyřletou tak je jedno kdy se dítě narodí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit