Miminko a pes – zvyknou si na sebe?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Edita189
14.6.12 20:59

Pes a miminko

Holky, chci se zeptat, dnes mě vyděsilo chování mé fenky (čivavy), když k nám přišla kamarádka s ročním miminkem a já jsem si miminko vzala do náruče a naše fenka vyjela po tom miminku a šla jí zubabama po nožičkách, okamžitě jsme jí dali najevo, že toto si nesmí dovolit a potom to udělala ještě jednou. Přitom když došli, tak si ji očuchala, malá si ji hladila. Přitom na dvouleté mimino si toto nedovolí a před ní se jenom schovává a bojí se, tak nechápu proč na roční útočí a to je přitom hodný pes, který neublíží ani mouše. Máte některá s tímto zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
3956
14.6.12 21:01

A to dvouletý si taky vzala do náruče? Je to asi jenom žárlivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
14.6.12 21:04

Žárlí, určitě. jestli je to dvouletý vaše, tak ho tak nevnímá, jako to roční na návštěvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
14.6.12 21:06

Viděla bych to na žárlivost. Našich fenka to taky jednou udělala, ještě když byla mladá. Stejně jak u Vás, panička vzala dítě do náruče. Dostala vynadáno, byla vyhnaná z místnosti a od té doby na tu holčičku nesměl nikdo v její přítomnosti ve zlém sáhnout, už si ji hlídala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
14.6.12 21:11

Musis si ji pritulit a dat najevo ze ona je tvoje a ma to jiste. Hlavne ji a to nekarat ale ubezpecit ze je vse v poradku a durazneji klidnym hlasem ji rict ze to nesmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Edita189
14.6.12 21:49
@Šája píše: Žárlí, určitě. jestli je to dvouletý vaše, tak ho tak nevnímá, jako to roční na návštěvě.

To dvouleté není naše, to taktéž přišlo na návštěvu, my nemáme děti, ale možná to bude tím, že to dvouleté si na ni dovolí, kdysi ji i kopla, takže to bude možná tím, že z té má strach, ale proč teda nemá strach taky z roční?

• Citovat
  • Upravit
Edita189
14.6.12 21:52
@ivanak píše:
A to dvouletý si taky vzala do náruče? Je to asi jenom žárlivost.

Vzala, ale z té má strach a utěká před ní. Já si myslela, že bude utěkat i před tímto miminkem a ona mě tak překvapila :zed:

• Citovat
  • Upravit
Edita189
14.6.12 21:55
@Janichka píše:
Musis si ji pritulit a dat najevo ze ona je tvoje a ma to jiste. Hlavne ji a to nekarat ale ubezpecit ze je vse v poradku a durazneji klidnym hlasem ji rict ze to nesmi.

To jsem udělala a udělala to i podruhé. Až jsme jí odnesli do vedlejší místnosti, nechali ji tam hodinu samotnou, pak jsme ji tam vzali znovu a už to neudělala, ale už jsem se bála, tak jsem jí k ní moc nepouštěla.

• Citovat
  • Upravit
6726
14.6.12 22:06

@Janichka tak teď nevím, jestli má autorka přitulit psa nebo dítě? :mrgreen: :roll: pes má vědět, kde je jeho místo ve smečce a ne s ním rozehrávat nějaké psychologické tahy, zvlášť když jde o malé dítě!!! :roll: můj názor :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Edita189
15.6.12 07:56
@zolycka píše:
@Janichka tak teď nevím, jestli má autorka přitulit psa nebo dítě? :mrgreen: :roll: pes má vědět, kde je jeho místo ve smečce a ne s ním rozehrávat nějaké psychologické tahy, zvlášť když jde o malé dítě!!! :roll: můj názor :nevim:

Taky si myslím, hlavně jí nekárat, ale ubezpečit, že vše je v pořádku, vždyť ten pes musí pochopit, že toto si už příště nesmí dovolit! A domluvou to nepochopí, si teda myslím.

• Citovat
  • Upravit
4062
3.7.12 13:00
@zolycka píše:
@Janichka tak teď nevím, jestli má autorka přitulit psa nebo dítě? :mrgreen: :roll: pes má vědět, kde je jeho místo ve smečce a ne s ním rozehrávat nějaké psychologické tahy, zvlášť když jde o malé dítě!!! :roll: můj názor :nevim:

Ano, pes má vědět, kde je jeho místo ve smečce, ale hlavně si musí být jist, že to místo ve smečce má. To dítě bylo cizí, tudíž nepatřilo do smečky a pes se mohl bát, že ho o jeho místo ve smečce připraví. Kárat v tomhle případě nemá smysl, je potřeba dát psovi jistotu, že o své místo nepřišel a chválit a odměňovat za správnou klidnou reakci. Z toho, že dostane vynadáno a bude vykázán si právě vybere, že je kvůli dítěti odmítnut svou smečkou. V tu chvíli to sice možná zastaví nevhodné chování, ale z dlouhodobého hlediska to zavání problémem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
1.2.18 14:48

Miminko a pes

Samozdřejmě že některé děti mají alergii na psí chlupy. Můj syn má doma malého pejska a holčičku 18 měsíců hrají si spolu malá ji dává pusinky pejsek zase jí a moc si spolu rozumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný