Pomozte s výběrem pěnového puzzle

5320
26.7.11 15:44

Pomozte s výběrem pěnového puzzle

Ahoj holky,
vložila jsem svůj příspěvek do starší diskuse, ale vypadá to, že upadne v zapomnění, proto zakládám diskusi novou.
Chtěla bych poprosit o radu. Chystám se synovi (7 měs.) koupit pěnové puzzle a trochu v tom plavu. Chtěla bych vědět:
1. které rozměry jsou podle vás nejlepší (cca 15 cm, cca 30 nebo cca 60 cm)?
2. jak tlusté (vysoké) zvolit? Četla jsem, že některé děti ty tenké potom okusují…
3. je lepší koupit i ukončovací kusy nebo postačí ty běžné?
Případně děkuji za konkrétní tipy na stránky/výrobce. Ráda bych, aby puzzle nezapáchalo, dobře drželo pohromadě a mělo atest. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50725
26.7.11 15:55

Já bych koupila nějaké nepotištěné, ty potištěné se dost odírají, jedno, co jsme měli teda pekelně smrdělo :roll:

Velikost je podle mě fuk, vzala bych spíš větší čtverce, víc tlouštěk jsem nikde neviděla, ukončovací kusy jsme nikdy neměli, nechyběly nám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18573
26.7.11 16:08

Ahoj,
myslím, že velikost kusů je dle toho, na co ho chcete používat. Pokud hlavně jako podložku na hraní, tak bych volila velké kusy. Pokud by jsi ho chtěla na skládání a hraní si s kousky, pak bych koupila menší čtverce.
Každopádně největší neštěstí mi přijde puzzle, které má hodně dílků. Pod puzzlem je potřeba často uklízet - staticky se na něj špína doslova chytá- a pokud budeš mít hodně rozkládací, pak ti dá spoustu práce pod ním uklízet.
Já mám puzzle čísel po prvním synovi a používáme ho tu stále. Hlavně jako podložku na sezení, plazení,…, teď na něj i pokládám miminko s hrazdičkou, starší syn se na něm učí čísla atd.
Neslouží však na skládání (má 30×30cm) na to máme knížku s puzzlíky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
26.7.11 16:09

Tohle je jedine ceske atestovane puzzle: http://maly-genius.cz/index.php?… :wink: Mame ho a jsme spokojeni :wink: Mame ctverce 30×30, nektere jednobarevne, nektere s vyndavacimi zviratky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13894
26.7.11 16:18

Já bych taky v první řadě koukala na to, aby mělo bezpečné složení - bez ftalátů, BPA apod. Protože okusování se pravděpodobně nevyhneš a dítě na tom tráví dost času.
My máme to Malý génius a jsem spokojená. Velikost 30×30, tloušťka 8mm. 18ks, 12 normálních a 6 zvířátek. Ty normální jsem vzala jen červené a modré, nemám ráda moc barevné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
26.7.11 16:22

holky, děkuji.
Angua - to mě nenapadlo, že se by se motivy mohly odírat, přišlo mi i zajímavé, že by se na tom potom učil poznávat zvířata nebo to, co by na puzzle bylo. Takže koupíme radši nepotištěné.
MacíkP - chci ho jako podložku, učí se lézt a deka je pro něj malá a špatně se mu na ní leze. Později bude sloužit jako „plac na hraní“, takže větší kusy, ať se mi kolem teda i dobře uklízí.
Aliik - ty vyndavací obrázky jsem ještě neviděla. Přemýšlím, jestli je to výhoda nebo ne. Z čeho jsou ta zvířata vyrobená? Je mi jasné, že si s tím pak bude chtít hrát, ale fakt nevím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
26.7.11 16:25
AnastazieB píše:
Já bych taky v první řadě koukala na to, aby mělo bezpečné složení - bez ftalátů, BPA apod. Protože okusování se pravděpodobně nevyhneš a dítě na tom tráví dost času.
My máme to Malý génius a jsem spokojená. Velikost 30×30, tloušťka 8mm. 18ks, 12 normálních a 6 zvířátek. Ty normální jsem vzala jen červené a modré, nemám ráda moc barevné.

jj, právě bych chtěla, aby bylo bezpečné. Též nemám ráda moc barevné věci, tak bych taky chtěla zkombinovat max. 2 barvy. Není ta červená moc křiklavá? Původně jsem uvažovala o zelené a modré…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
26.7.11 16:25

Ahojky :-)
My jsme tohle řešili před třemi lety. Nakonec jsme koupili s atestem, odkaz je výše a hlavně bez vyndavacích zvířátek. Ta se totiž malý naučil rychle vydělávat a pak je okusoval. Samotné čtverce nechával být. A taky se nám osvědčila větší tlouštka toho puzzle. Myslím, že to bylo nějakých 16mm. Když prcek spadl, vůbec se nenatloukl, kdežto u kamarádky, která měla to slabší si udělal bouličky.
Lepší je pořídit kvalitnější a silnější. Vydrží ti pro víc dětí a navíc ty atestované, značkové se dají dokupovat i během let.
:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
26.7.11 16:27

Ty zviratka jsou ze stejneho materialu jako puzzle, Zuzku jeste ted bavi je vyndavat :wink: Ale v tech 7m je jeste potreba davat pozor na male kousky. My mame tusim 24 jednobarevnych a 6 zviratkovych :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
26.7.11 16:29

Taky jsme měli jen několik zvířátkových a autových na později :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13894
26.7.11 16:30

Červená není křiklavá, mně se zas nelíbila ta zelená. Zvířátka jsou vyřezaná v těch kostkách, ze stejného materiálu, akorát jinak barevná, najdi si to na tom odkazu a pochopíš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
26.7.11 16:38
Andulis píše:
Ahojky :-)
My jsme tohle řešili před třemi lety. Nakonec jsme koupili s atestem, odkaz je výše a hlavně bez vyndavacích zvířátek. Ta se totiž malý naučil rychle vydělávat a pak je okusoval. Samotné čtverce nechával být. A taky se nám osvědčila větší tlouštka toho puzzle. Myslím, že to bylo nějakých 16mm. Když prcek spadl, vůbec se nenatloukl, kdežto u kamarádky, která měla to slabší si udělal bouličky.
Lepší je pořídit kvalitnější a silnější. Vydrží ti pro víc dětí a navíc ty atestované, značkové se dají dokupovat i během let. :-)

já jsem si myslela, že ty silnější by mohly být lepší, tak půjdeme do těch 16 mm. A mám první dítě, takže koupím pořádné, snad ho synátor nezničí a vydrží pro brášku/sestřičku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
26.7.11 16:39

všem děkuji za názory, už mám poměrně dost jasno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
27.7.11 17:30

Ještě přidám svůj postřeh ohledně puzzle. Koupla jsem dceři abecedu a zvířátka (rozměr 30×30cm, výška 1cm). Je fakt, že ta zvířátka mají víc dílů a když chci pod puzzle uklidit, čert by mě vzal.
Ale jinak vydrželo 3 roky a teď ho dokonce podědil mladší syn a vypadá to, že vydrží ještě hodně dlouho.
Měnší kousky jsem podlepovala elektrikářskou izolační páskou (po odlepení nenechává lepivé stopy), aby mi je malá nevyndávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
27.7.11 18:44
ibolia píše:
Ještě přidám svůj postřeh ohledně puzzle. Koupla jsem dceři abecedu a zvířátka (rozměr 30×30cm, výška 1cm). Je fakt, že ta zvířátka mají víc dílů a když chci pod puzzle uklidit, čert by mě vzal.
Ale jinak vydrželo 3 roky a teď ho dokonce podědil mladší syn a vypadá to, že vydrží ještě hodně dlouho.
Měnší kousky jsem podlepovala elektrikářskou izolační páskou (po odlepení nenechává lepivé stopy), aby mi je malá nevyndávala.

aha, tak vidím, že s tím úklidem je to fakt pravda :-) Taky jsi měla od Malého Génia nebo jiné? To podlepování je taky dobrý nápad :-) Já nakonec objednala 24 ks, 16 mm výška, dvoubarevné, bez potisku, zvířátek a dalších vylupovacích věcí, tak jsem zvědavá, jak se mu po něm poleze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí