Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky ![]()
Chci se zeptat, zda mi na tvorbu mléka pomůže Gravimilk??
Máte někdo zkušenost, taky jsme četa, že pomůže tvaroh?
Děkuji ![]()
Pomůže, to se nedá tak říct. Je to spíš doplněk stravy. Třeba pomůže, třeba ne. Hodně pít celkově by mělo být dobré.
ahojky,gravimilk je hlavne o vitaminech co tim doplnis a o pitnem rezimu…
na mliko urco melta,caro,kojici caje,silne vyvary,homeopatika,pred kojenim ci odstrikavanim vypit neco tepleho,masaz,tepla sprcha…je toho hodne,zalezi jestloi chces jen tak a nebo mas nejaky problem ![]()
bedruna7 píše:
Ahoj maminky
Chci se zeptat, zda mi na tvorbu mléka pomůže Gravimilk??Máte někdo zkušenost, taky jsme četa, že pomůže tvaroh?
Děkuji
Tak mě by nepomohla ani svěcená voda
Gravimilky jsou kupovala jak divá a prd.Hlavně dbej na dostatek tekutin a zkus třeba homeopatika na podporu tvorby mlíka.Víc nemám co poradit,na mě nefungovalo lautr nic.
aha,promin,nemam cas procist celou diskuzi,ale urco bych zasla za laktacni poradkyni,zkus homeo a proste ty babske rady co tu padly,ono i psychika dela hrozne moc…
ale ja jsem pripad,ze kdyz se na hlavu postavis,tak se nic nestane,takze odstrikavam co to jde a dokrmuji sunarem,bylo mi to lito,ale maly predtim rval jak tur,malo pribiral,bojovala jsem dlouho a zkousela co slo,ale bohuzel,ale ted je spokojenej a to je hlavni!!!!..ono nekomu neni dano normalne kojit,mam pocit,ze kojo je pomalu vysoka skola
-tu taky malokdo da ![]()
mrzi me do dneska,ze nekojim,ale rodina vi co jsem pro to udelala,dlouho jsem to oplakavala,vnitrne me to moc mrzelo,brala jsem to jako urcite selhani…
ale proste micham materske a umele mlicko z lahvicky,malej je spokojenej,tim padem i ja a to je hlavni…jinak to proste neslo ![]()
mudra porad rikala a jeste jak hornik,to dela taky dost ![]()
Radano
Udělal jsi vše, nemáš si co vyčítat!!! Snad budu taky tak silná a vydržím co nejdýl, lépe, kdyby se to vrátilo zas do normálu…
Hlavní je, jak je dítě spokojené, pak je i máma ![]()
Hodně štěstíčka celé rodince ![]()
beruno,dekuji,zkousej co jde,ono motivace je obrovka,tve dite…
moje mamka mi vzdy rikala,jak budes mit dite,tak uz nezijes zivot svuj,ale hlavne toho ditete ![]()
a jak casto prikladas?byla u tebe laktacka?bud si ji zaplat a nebo nektere instituce to delaji pres pojistovnu…u me byly dve,technika apd vse bylo v v poradku,ale treba by u tebe na neco prisly,nejak pomohly…
muzu ti rict,ze prvni mesic zivota maleho nevzpominam rada,byl sileny boj-prdiky,boj s kojenim,malo pribiral,prso odmital,kdyz prisel pritel vecer domu,tak jsem zhavila net a hledala rady,pomoc,zkousela a zkousela,ale prd platny…po mesici jsme zacli prikrmovat umelym a ja stale odstrikavala a malej uplne utocil,snad poprve jsem zazila pocit,ze nakrmis sve dite a ono je spokojene,nerve,usne…maly se hrozne zklidnil a ja si ho zacala uzivat…
mudra dobre vi kolik prace mi da odstrikavat a vzdycky me chvali,ze jsem s tim nesekla a opakuje i par kapek MM ma obrovsky smysl a pokud nepletu,tak pry do 3,4mesice,pak si mimi tvori vlastni imunitu…
takze zkouseja pokud by to neslo,tak ver ze je spousta metod a nebo veci,hlavne at je nakrmene miminko,spokojena a stastna mama ![]()
Děkuji
![]()
S jednou laktační si píšu přes mail, jak to bude horší, skočím k nám do nemocnice…
bedruna7 píše:
Děkuji![]()
![]()
![]()
S jednou laktační si píšu přes mail, jak to bude horší, skočím k nám do nemocnice…
lepsi,at se na tebe podiva zive…jak prikladas maleho a nebo malou,jak saje,jak mas nality prsa,kolik mlika mas,jesli se nejak nezmenil tvar bradavky,proste bych sla v blizke dobe…
jelikoz jak to budes oddalovat,tak budes z toho nervozni,miminko to vyciti,to je jedno s druhym-zacarovany kruh,vim o cem mluvim…
drzim moc pesti,at prijdete kde je zakopany pes a rozkojis se
abych nekecala - nevim
ale me nikdy nepomohlo nic, co jsem snedla nebo vypila vcetne homeopatik, pomohlo mi s prvnim ditetem po kojeni odstrikovat nebo alespon stimulovat bradavku 20 minut po kojeni, s druhy stacilo prikladat casteji- uplne stacilo pres den, aby bylo 8 kojeni/den. Efekt obojiho za dva dny a sice vyrazny. (prvni dite odmitalo drzet na prsu, kdyz mliko neteklo)
Ohledne kojeni - obz kluky jsem dostavila kvuli ABKM, kdy dieta moje nestacila. Druhyho pred dvema tydny a uzasne se promenil, z uravnyho kolikozniho decka mam doma slunicko. Sice me kojeni mrzi, zvlaste kdyz to tentokrat slo tak snadno, ale celkove nelituji. Stoji za uvazenou, jestli je kojeni tak super vec, za kterou stoji bojovat s temi obetmi, kdy zena netryzni jen sebe, ale taky to dite (a je jedno, jestli kolikama z MM, nebo proste jen hladem).
Je to těžké,ale Gravimilk není na podporu tvorby mléka. Zkus pít Caro,čaje pro kojící matky,homeopatika.ale chce to často přikládat k prsu a pokud ani to nejde a tvorba se nezvyšuje,nestresuj se děláš maximum co jde a důležité je spokojená maminka,protože spokojená maminka rovná se spokojené miminko.A to co neustále tvrdí o imunitě no brala bych to s rezervou ono se dnes klade velký důraz na kojení a pak jsou opravdu maminky vystresované. podotýkám,že kojím a přikrmuji,ale do 6 měsíce jsem kojila,tak buď v poho a uvidíš. Držím vám pěstičky ![]()
s tim slunickem jsem to teda asi prechvalila - snad je to tou rymou