Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj chtěla bych poprosit o Vaše zkušenosti s UM. Mám 11 týdenní holčičku, která se narodila předčasně a proto ji hned v porodnici dali na Nutrilon Nenatal na kterém byla dosud. Teď má již přes 4 kg tak jsme přešli na Nutrilon 1 a malá začala ublinkávat a to i třeba 2 hodiny po jídle. Vím, že se dá do mléka přidávat Nutriton, ale to zkoušet nechci vzhledem k tomu, že má malá problémy s nadýmáním a ani stolice není nijak pravidelná. Vím, že každému miminku sedne jiné mléko, ale nechci skákat z jednoho na druhé a proto bych chtěla poprosit o Vaše zkušenosti. Předem moc děkuji.
Ahoj, syn je na Nutrilonu od 6. týdne. Já bych ještě počkala.. Syn taky ublinkával, pak to najednou přešlo samo.. Změna mlíka myslím nepomůže, to byste museli mít nějaký to „protiublinkávací“, ono je těžší a hůř se dětem tráví. Nechtěla jsem to malému cpát. Pokud jí mlíčko jen uteče koutkem, nebo malinko blinkne, neřešila bych to zatím… kdyby ti zvracela obloukem, bylo by to o něčem jiném…
Taky nam dite hodne blilo, nepomohlo zadne mliko, trochu to zlepsil hipp AR, ale ten jsme stejne casem vysadili a dali normalni mliko, jedine se s tim smirit a dat brindak, mala s nim chodila do deviti mesicu furt a zachranilo mi to spoustu prani.
Malá byla taky na Nutrilonu už v porodnici…měla tedy Nutrilon HA…a v pohodě. Pokud ti začala ublinkávat až po přechodu na na jiné mlíko, myslím, že jí needí a klidně bych zkusila jiné…zkusila bych se poradit s dr. nebo v lékárně.
@lucyfree kolik ml vypije na jedno krmení? Není možné, že je prostě jen přejezená? Malá mi to taky dělá. Když ji třeba dám na bříško nebo se vztekne nebo si hodně odříhne, tak klidně blinkne i po dvou hodinách. Pokud to není zvracení obloukem, neřešila bych ![]()
Ze své zkušenosti. Kvůli problémům s kojením jsem musela dávat dcerce Nutrilon 1… S jistotou jsem věděla, že ho za chvíli vyblinká a tak se také stalo. Nezbývala mi jiná možnost, než přejít na jiné mléko a bylo po problému. Myslela jsem, že je to reflux, ale nikoliv.. Prostě ji ten Nutrilon neseděl.
Nám taky Nutrilon nedělal dobře, proto jsme přešli na Sunar a už to bylo ok..teď je malému 11m a kousek…Sunar používáme od 7 týdnů a neměnila bych ![]()
Malá je na Nutrilonu asi od čtyř týdnů. sedl jí, ale i tak ublinkávala, doktorka říkala, že to není mlékem (dělala to i při jiném mléku), miminka to prostě dělají, že jim občas něco ujede, když se víc nají nebo se jim udělá šoufl, když se s nimi po jídle hýbe a tak…nosila asi čtyři měsíce pořád bryndák. pomohly až příkrmy. te´d budeme mít půl roku a ublinke si fakt výjimečně a to vždy po mléku…po normálním jídle ne.