Ponožky od babičky - kolik Kč z ceny putuje k pletací babičce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Tableta píše:
@AndilekOli tak stovka za jeden pár je docela pěkná částka
To jako vážně? Doufám že to myslíš ironicky, víš, jak dlouho se ty ponožky pletou? To bych nedělala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák Představ si, že vím. Některé babičky na to v rozhovoru odpovídaly, navíc sama pletu. Lepší něco než nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ha, tak to pak dejme tomu - ale myslím si, že je to fakt málo. Když už si babičky chtějí trošku přivydělat. Ale na druhou stranu se přiznávám, že já háčkuju korálky a hračky a taky pletu. A kdybych si měla dát trošku slušnou hodinovku, i kdyby jen 80 korun na hodinu, dostanu se do závratných sum za každého pajduláka. Takže to beru spíš jako relax a aby se mi zaplatil materiál a kafe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák Ono pleteni a jine rucni prace proste poradne zaplatit nejde. Pletu detem z merina a ehm, jen za material to byva vic nez hotovy vyrobek v obchode. Tady ty ponozky jsou za 299/par, coz je asi psychologicky strop a tim, ze chteji jeste dotovat to seniorske centrum… I kdyz, po pravde, ja bych radsi videla celych 200 v rukou konkretni pletarky, nez 100 a 100 na centrum.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak. Jo taky dělám z merina, ale přiznávám se, že z českého, směs 50/50 s akrylem. Je to příjemná příze, pěkně se z ní dělá a přece jen je údržba mnohem jednodušší. A třeba pro děti, kdy se to musí prát často, je to důležité. Mám tu i čisté merino, merino baby a alpaku, ale už to asi víckrát nekoupím. Přece jen, cena je hodně jinde, a ta údržba. No máš pravdu, že ruční práci zkrátka lidé nezaplatí. ve srovnání s tím, co dají někde v obchodě. To snad tak leda, co jsem se dívala, tak kašmírový svetr, ten by se vyplatil uplést.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák Mne to ceske smesove merino moc nevyhovuje, nejak mne neprijde dost hebke - nakonec padlo na panenku
. Pouzivam bud smesove z holandska nebo ciste ze skandinavie - oboje je superwash, takze udrzba dobra. Alpaku planuji zkusit, ale odrazuje me, ze se dovazi pres ocean. Na evropskou jsem zatim nenarazila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já tomu už tolik nevěřím - pletla jsem vestu ze superwash, a stejně nedopadla dobře po vyprání v pračce na program vlna. Takže raději beru tohle. A to holandské je jaká značka? odkud?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák kupuji od katrincola.cz a znacka je scheepjes. Je drazsi 96 penez za 50g, ale je heboucke a strasne dobre se s nim pracuje. Jmenuje se merino soft a ma 50% merino vlny 25% mikrovlakno a 25 % akryl. Oproti tomu ceskemu z vlnapu je to nebe a dudy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše:
A děkuji.
Vůbec není zač, rádo se stalo
Zase jsem začala uvažovat o tom, že bych zkusila tu alpaku - Drops má do konce prosince 30 procent slevu na všechny vlny s alpakou
Klubíčka jsou děsivá závislost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem musela vyhlásit stopstav, ale nevím nevím, protože snacha by ráda duhovou čepici. A zrovna tuhle přízi nemám.
S těmi slevami od Dropsu je trošínku jako se slevami třeba v Albertu - napíšou 30%, a pak zjistím, že oproto normální ceně mají třeba jen 3 koruny. Ale vlny mají poěkné, hlavně ty krásné tlumené barvy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!