Poobědové spaní :-(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
350
4.9.10 22:07

Poobědové spaní :-(

Holky,já už vážně nevím, co mám dělat. Náš brouček (29.měs.) potřebuje po o spát, vstává brzy a ve 12.hod. už zívá a mne si oči. Máme řadový dům, od sousedů jde všechno strašně moc slyšet, malej se mi po hodině vzbudí, je protivnej, je vidět, že by ještě potřeboval spát, ale už neusne, i když si s nim lehnu, vzteká se, tak radši vstáváme a je pak po zbytek dne protivnej. Když spí ty 2 hodiny, je to usměvavy zlatíčko. Tchyně mi řikala, že přeci ho nemůžu tak izolovat od hluku, ale jak ho mám asi naučit spát v hluku ??? No taky jsem zvědavá, jak bude spát ve školce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1008
4.9.10 22:16

No, my zas řešíme, že poo spát nechce a já pak večer padam na hubu únavou, koukám, každý má něco… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3552
4.9.10 22:30

moje kamaradka s tim mela velke problemy a musela chodit s kocarkem do lesa kde nikoho proste nepotkala .....

no a neda se se sousedy domluvit o nejakem klidovem rezimu v blizkosti te vasi loznice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
4.9.10 22:32

z vlastní zkušenosti nevím, ale můj známý, když měli malé deti, tak po 80 metrovém bytě chodili po špičkách a šeptali když miláčci spali a přesně to co popisuješ si vypěstovali když se pak přestěhovali a měli také hlučné sousedy :nevim: tím nechci vyvozovat co doma děláte a neděláte :-) ale jeho děcka se to prostě už nenaučili, spat v hluku, takže jediná rada, prostě přežít do doby co nebude potřebovat odpo spát :mrgreen:

Jé, to já bych spala i kdyby vedle mě z kanónu stříleli :lol: :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
4.9.10 22:35

a klidnější místnost nemáte? Bohužel, taky nevím, jak bych malého měla zvyknout na hluk. Proto, když jsme bývali u našich na zahradě, tak jsem na poledne metelila domů, aby se malý vyspal, protože tam jim pod okny jezdí auta a to prostě u nás v 6. patře neslyší. Taky se mi pořád budil a o nějakém zvyknutí si nemohla být řeč. Jedině mě napadlo pustit mu „nějaký šum“, třeba potichu rádio. Když je úplné ticho, tak jakýkoliv zvuk vynikne mnohem víc, než když je v pozadí něco slyšet :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
4.9.10 22:40
Amelie píše:
moje kamaradka s tim mela velke problemy a musela chodit s kocarkem do lesa kde nikoho proste nepotkala .....no a neda se se sousedy domluvit o nejakem klidovem rezimu v blizkosti te vasi loznice?

To mě taky napadlo, ale to by ti sousedi museli jít pryč, páč se jedná o normální provozní zvuky domácnosti, bohužel, jak jsou ty domy spojeny, jde to moc slyšet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.9.10 23:32

Nespal by třeba při nějaké hudbě? Napadlo mě to, co Kakiku, když nebude úplně ticho, tak to nepůjde tolik slyšet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
5.9.10 07:18

Starší přestal spát po obědě dříve než ve 2 letech. Nespává ani teď ve školce. Myslím, že to nebude hlukem, zase nemůžeš být tak úzkostlivá. Unavené dítě nepotřebuje absolutní ticho. Prostě už to nepotřebuje.

Náš starší sice nespí odpoledne, ale je skvělý v tom, že před 8 zaleze do postele a spí až do půl 7 do rána :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21522
5.9.10 07:55

jediné co mě napadá je nechat si v domě udělat zvukovou izolaci. ale sebere vám to na každé straně pokoje tak 5 cm, protože to jsou desky, které se přidají ke zdem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
5.9.10 08:24

Když jsme bydleli ještě u tchánovců, tak jsem takhle malému pouštěla větrák, hrozně tam blafal čokl přímo pod oknem třeba hodinu v kuse, budil v noci i mně :zed: malej spal v pohodě a nezvykl si na to, teď už jsme půl roku v novým a spí v pohodě bez větráku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
5.9.10 08:25

Měli jsme podobný problém - nevím, jestli by to u Vás pomohlo, ale u nás platí, že děti se nejčastěji budí zvuky, které neznají… jinak řečeno, „provozní zvuky“ naší domácnosti je neruší, sousedů ano… Takže se mi osvědčilo nesnažit se při spánku o absolutní ticho, ale naopak působit víc těch našich „provozních hluků“, které znají - zapnout pračku, myčku, pustit si tlumeně muziku, kterou znají, chodit normálně po bytě, apod. Ostatní „cizí zvuky“ pak tolik nevnímají.

Trošku v tomto asi souhlasím s Tvou tchyní - dítě si na hluk dokáže zvyknout, jenom to chce chvíli vytrvat… Jo a ve Vašem věku se mi ještě osvědčila jedna věc - pokud se Helenka probudila moc brzy, třeba po té necelé hodince, tak jsem jí prostě natvrdo nedovolila vstát… Byla už dost velká, takže se prostě párkrát vztekala, ale pochopila v pohodě - třeba jsme nastavily budíčka a směla vstát teprve, když zazvonil (když znovu usnula, tak jsem ho samozřejmě vypnula)… ležela, prohlížela si leporela, povídala s panenkou a pokud znovu neusnula, aspoň si odpočinula… ale většinou usnula :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aki
1280
5.9.10 08:28

Jsem taky pro šum. V létě jsme koupili ventilátor a byli jsme překvapení, že ho nevzbudil při tom šumu ani ohňostroj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
5.9.10 09:03

Holky, díky za názory a rady. Nějaké určitě vyzkouším. Zkoušela jsem ho dávat spát do jiného pokoje, který je na druhou stranu, na zahradu, vedle je soused důchodce, chodi tak po o spát :lol: ,ale teď za naší zahradou začali stavět RD, takže tam je taky rachot :cry:

Asi budu muset přežít tu dobu, než začne stávkovat se spaním !!! A druhy mimi (až jednou bude :-) )si bude hold muset zvyknout, třeba mu to ale zrovna vadit nebude :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
5.9.10 09:11
Indiansummer píše:
A druhy mimi (až jednou bude :-) )si bude hold muset zvyknout, třeba mu to ale zrovna vadit nebude :-)

Z vlastní zkušenosti můžu říct, že druhé dítě je natolik otrlé, že dokáže spát při hluku, u kterého by to první už lezlo po stropě… Aspoň u nás to platí stoprocentně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
5.9.10 11:23
BohunkaP píše:
Indiansummer píše:
A druhy mimi (až jednou bude :-) )si bude hold muset zvyknout, třeba mu to ale zrovna vadit nebude :-)
Z vlastní zkušenosti můžu říct, že druhé dítě je natolik otrlé, že dokáže spát při hluku, u kterého by to první už lezlo po stropě… Aspoň u nás to platí stoprocentně.

Souhlasím, je to o zvyku. Pokud se kolem dítěte bude chodit po špičkách, i spadnutí špendlíku na koberec ho ve spánku vyruší. I moje první dítě bylo otrlé. První rok jsme bohužel bydleli s rodiči, kde byli ještě moji sourozenci a dítě to při spánku nijak nerušilo. Jen prostě toho spánku potřebovalo méně. To by bylo i kdybychom byli sami.
A teď malou starší nevzbudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401