Uspávání = horor!!!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3853
25.8.10 21:20

uspávání = HOROR!!!

Mám 4,5 měsíčního chlapečka a máme probém s uspáváním, jako malej hodně trpěl na bolení bříška takže jsme ho nosili a nosili a on od té doby neusne jinak než v náručí. Do nedávna to bylo jakž takž v pohodě po koupání a kojení přišla půlhodinka nošení a malej do 9 usnul tenhle týden ale nastal nějakej zlom :think: a malej nechce usnout ani v náručí takže to končí tím že kolem půl 11 kojím znova apak teprve usíná :zed: . Už nevím co s ním nějaké utišování zpívání hlazení nebo houpání na míči u nás absolutně nezabírá nechce dokonce ani dudlíka. Napište mi prosím že se to zlepší nebo nějakej zázračnej fígl na to jak mrňouska uspat. Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23033
25.8.10 21:26

ahoj tohle tema se tu resilo, jiz parkrat, ja teda s tim zkusenost nemam, mame po koupani a masazi takovy ritual jidlo cteni pohadky zaspivani ukolebavky, Gita si obcas zarve ale zpravidla do 10minut vytuhne, nebo chvili povida… co zkusit metodu Estvill.. taky je par odkazu
https://www.emimino.cz/…tvill-37761/
http://maminky.eu/…va-metoda/24
tech diskuzi na estvilla je jich vic, mrkni :) na odkazy : https://www.emimino.cz/hledani/?…

snad to trochu pomuze, preji pevne nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
25.8.10 21:36

Co treba vykoupat a nakrit uz v 7, zkusit dat do postylky a pokud se nechytne, tak ho nechat do tech 9, nakojit znovu a zkusit uspat? Pokud chce byt po koupani jeste vzhuru, tak fajn, ale vy mu to muzete posunout na nejakou rozumnou hodinu.
Nepomohlo by, ze bys ho nosila a mazlila pres den? Treba ma vetsi potrebu kontaktu, chybi mu a nasel zpusob, jak se ho domoct :nevim:

Nektere maminky si pochavluji houpacku hacka, je to platena houpajda, ve ktere dite lezi a houpe se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
25.8.10 21:38

Na Estivilla mně osobně v tomto věku připadá strašně brzo - ale napadá mě, jestli trochu neupravit spánek přes den? Že prostě ještě není večer unavený, protože přes den toho hodně naspí (nebo má odpolední spánek pozdě)…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3853
25.8.10 22:01

Přes den toho taky moc nenaspí dá si max hodinku a půl dopoledne ale to spíš výjmečně a hodinku a půl odpoledne nejdýl do 16:30. Koupem mezi 18:30 a 19:00. On je od začátku takové né moc spací miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
25.8.10 22:31

Zhruba v tomto věku mi taky špatně usínala a přišlo mi, že než aby ji koupání unavilo, tak ji velmi osvěžilo :nevim:
Je to jen období, brzo to zase přejde. Snaž se ho nenechávat ráno extrémně vyspávat, ať si to nezafixuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4834
25.8.10 23:35

no kámoška dávala kluka spát po osmé rání,když se jí vzbudil před šestou a pak po obědě a malý takhle spal do roku a půl a večer chodil spát okolo 7.Holt je každé mimi jiné.
Mi malý spí mezi pitím vždy klidně i jen 10min,když ne,tak je protivný a plačtivý.
S mazlením si zadám s Čičinkou.Když nemám moc času přes den,tak večer opravdu špatně usíná a nechce se „rozloučit“A rituál máme od 2měsíců.Na rukou mu „zpívám ukolébavky“,asi tak tři večer a přes den jednu někdy žádnou a pak větu,co pokaždé opakuji,když začne poplakávat.No jako Estivilla.Funguje to dokonale,ale včera plakal 1 hod a něco a dnes jen 10min,tak snad je to taky přechodné.Hlavně nesmí usnout na rukách,když už zabírá dřív,tak to zkrátím a šup do postýlky.
Držím :palec: ať se vše upraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
11.1.11 10:26

Ahoj holky mam skoro 5 mes. chlapecka. od zacatku neumi usnout vecer sam. tak ho uspavame tak, ze ho zavineme a usne bud pri krmeni u prsa nebo ho unosime coz nekdy do 10 min zabere ,ale ted spis ne. nebo obcas ho uhoupeme na mici. Predtim to docela slo. ale ted nechce spat a kdyz usne treba v 9 hod tak do hodky je vzhuru a musime uspavat na novo. nebo proste neusne driv jak v 11 a mi ho porad nosime a pod. uz jsme z toho unaveny, nemame vecer klid. chtela bych ,aby se naucil spat sam ve sve postylce. praktikoval jste nekdo estivila? a zabral vam a popr. za jak dlouho? nebo mate jinou metodu? diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.12 11:16

Ahojky, nam pomohlo jedna metoda na mobil iphone nebo na ipad. Jmenuje se to Learn2sleep. Maly do sesti mesicu nespal normalne, jen pri kojeni vytuhnul nebo se unosil, nebo jsem skakala na gymnastickem balonu. No des, ale pak uz to ma zada nedavala, tak jsem hledala. Touhle metodou se maly naucil usinat sam v postylce behem deseti minut. Je uz i v detskem pokojicku. spinka vecer od sedmi do sedmi do rana, budi se jen dvakrat na kojeni, ale prenesu zpet do postylky a okamzite spi, takze pohoda. I pres den uz nemame problem, spinka hodinu dopo, po obede a hodinu odpoledne. Doufam, ze vam to taky pomuze, drzim palecky!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
14.2.12 15:49

ahoj, my taky máme problém s usínáním - přes den i v noci.. nemůže zabrat.přes den spí 4× 30 min minimálně. pokaždé si mne oči,zívá, ale začne brečet. musíme zavinout a pustit bílý šum, ale stejně zase pláče.. jsou nám 3,5 a už nevím co s tím…uspávání v náruči u ní nepřichází v úvahu - nechce …u prsu mi občas usne,ale jen lehkým spánkem.. když ji chci zvednout - hned se probudí.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
16.2.12 23:14

Vřele doporučuji knihu…KAŽDÉ DÍTĚ MŮŽE DOBŘE SPÁT
 https://www.emimino.cz/…rankovani/4/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...