Každé dítě může dobře spát

2977
2.9.10 09:42

"Každé dítě může dobře spát"

Zdravím všechny!
Nejsem zdaleka jediná, co má doma dítko, které se často v noci budí a způsobuje, že jsou jeho rodiče na pokraji sil. Dceři je 8 měsíců a od 6.měsíce se budí mnohokrát za noc. DLouho jsem se bránila nějakým radikálním řešením, ale teď už 5. den praktikujeme doporučení a postupy dle této knihy. Úspěchy se dostavují spíš plíživě, ale zlepšení je vidět i po tak krátké době. Zatím můžu všem doporučit, i když je to hodně náročné.
Najde se tu někdo, kdo také praktikoval tyto postupy? A jak to šlo? Jsou výsledky?
Tutu diskusi zakládám jako takovou podporu pro ty, co jejich dítka v noci špatně spí a maminky už neví, kudy kam…co jiného nám taky zbývá, že? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Cpress Každé dítě může dobře spát?

Přidejte zkušenost s Cpress Každé dítě...
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3641
2.9.10 09:53

Tuto knihu jsem si koupila hned jak se malý narodil a praktikujeme od narození, Marečkovi je 10měs. a spává ve své postýlce, ráno 2h, odpoledne někdy také 2h a celou noc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
2.9.10 10:01

Ta kniha se jmenuje takto-Úspěchy se dostavují spíš plíživě, ale zlepšení je vidět i po tak krátké době???
No to by me docela zajimala,se spanim mame od narozeni velky problem,i kdyz ted uz je to lepsi,jen spani v postylce uz vic jak 2 mesice nepraktikujeme,nebot by jsme se nevyspali vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.9.10 10:02

A co tam doporučují za postupy? Jen tak namátkou nějaké prosím nahoďte, ať si udělám obrázek, jestli to má pro mne cenu vůbec číst. :think: Doufám, že to není Estivill nebo nějaké jiné vyřvávací metody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
2.9.10 10:15

Knížku neznám,ale také by ně zajímalo kdo jí napsal a co se v ní doporučuje a zda to fakt funguje.
Problém se spaním nemáme,15-ti měsíční syn spí 2h dopoledne 1,5h odpoledne a celou noc asi od 20.00-7.00h.V každém věku spal dobře a usíná sám.Do postele k sobě jsme si ho nebrali nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
2.9.10 10:17

Knížku jsem četla,ale nemám jí.Já jsem na spaní praktikovala Estivilla-zlehka,malá si rychle zvykla.Usíná sama a bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
2.9.10 10:22

Kniha se jmenuje jako název diskuse „Každé dítě může dobře spát“.
Je rozdělená na rady pro děti 0-6 měsíců a starší i ty větší - až do osmi let.
Jde o vyřvávací metodu, ale pro ty, co to špatně snášejí (jako já :-D ) jsou tam možnosti co dělat přes den - pevný režim a tak, usínání večer i v noci je zásadně bez jakýchkoli dudlíků, kojení i UM. Dítě se chodí uklidňovat v pravidelných intervalech, které se prodlužují a autorka slibuje velké zlepšení již po třech dnech. My to nepraktikujeme tak doslova - dáváme loknout neslazeného čaje a po páté hodině ranní už UM. Je to rozhodně lepší, dudlík jsme odložili a bez problémů funguje bez něj, ale že by spala celou noc bez béknutí, to teda ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
2.9.10 10:31

Ahoj holky mám taky velký problém s mým synem. V noci se budí co 1h na kojení je to spíš zlozvyk, než hlad. Tu knihu mám a jedná se o to, že dítě má stanovený přesný řád kdy chodí odpoledne spát. Důležitý je i rituál před spaním a když dáme mimi spát do postýlky tak ho tak necháme a chodíme ho kontrolovat a uklidňovat co 5 min a interval se zvišuje až na 15 min. Beberem ho na ruky,jen se mu ukážeme, že jsme ho neopustili. Tato metoda lze praktikovat i u starších tětí. Jsou tam příběhy i 3 letých tětí. Já tuto metodu nemohu vyzkoušet, protože malý když dlouho pláče ,tak se nemůže nadechnout a jednou nedýchal půl minuty bylo to věčnost. Ale tady tím trpí opravdu málo dětí, říká se tomu afektivní děti, může to skončit až ve 3 letech. Tak opravdu nevím jak ho budu vychovávat v období vzdoru má 7 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.9.10 10:46

A byla by tam i nějaká rada, když se syn budí okolo jedné ráno na kojení? To mu jako nemám dát pít? :think: Jinak usne sám v postýlce, přestože od narození spal s náma v posteli, ale musí chodit až po 9. večer,až je unavený, když ho dáme o trochu dřív, dělá bordel nebo brečí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
2.9.10 10:48

Gino, přesně tak…jídlo nedáš. Za několik dní by si měl podle té knihy zvyknout na režim, že v noci se nejí, ale spí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9133
2.9.10 10:51

Ahoj :mavam:
Knížku jsem četla zatím zběžně,taky by mně zajímalo jestli to funguje,protože kojím v noci každé dvě hodiny už od narození,k ránu už po hodině,malýmu jsou 4 měsíce a někdy už je to fakt nad mé síly přez den fungovat.Tu drsnější metodu,vlastně Estivilla,tam doporučují až od půl roka,tak ještě počkám a zatím se snažím nějak prodloužit ty pauzy mezi kojením,zatím bez úspěchu.Moc by mně zajímalo,jestli se vám to nakonec povedlo a malá bude spát celou noc.Písni mi kdyžtak prosím SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
2.9.10 11:17

Knížku jsem četla. Stejně jako většina ostatních knih - prohlašuje 100% úspěch této „metody“, nic není jednoduššího , než naučit dítě spát. něco jsem si z ní vzala, použila, něco se mi nelíbí. U dětí nad 6m si hodně zakládá na pevném režimu ukládání bez ohledu na únavu dítěte s kombinací samostatného usínání (v podstatě estivill). Doporučení vysvětluje autor tím, že dítě se nastavenému režimu přizpůsobí a zvykne si např. ráno spát déle, protože ví, že musí vydržet do 10ti hodin. Stejně tak nestraší v noci, protože jej nenecháme dospávat deficit spánku přes den, ale vzbudíme ho. Kniha podle mě nebere moc v potaz individualitu dítěte. Je pravda, že nám pravidelný režim ke spánku pomohl, ale řežim jsemu pravila podle potřeby dítěte, ne podle pokynu autora. Prvně jsem jí četla v 7m kluka. Tenkrát podle mě nebyl na pravidelné ukládání 2× denně v 10 a v půl 3 (jak doporučují v knize) připravený. Vyžadoval spát 3× denně. Později už to se 2mi spánky šlo, ale vyhovoval nám jiný čas.

• Citovat
  • Upravit
1214
2.9.10 14:42

Knížku jsem četla a hodně mi pomohla při učení usínání dcerky. Začaly jsme v 6 měsících, kdy už to bylo neúnosné a musely jsme T. nosit třeba i 3 hodiny v náručí, a když jsem ji položila do postýlky okamžitě se probudila a brečela. Bylo to šílený. Výsledky se začaly dostavovat asi po 3 týdnech. Pak to vypadalo tak, že si brekla tak 5 minut a když se nic nedělo, tak šla jednoduše v klidu spát. No a teď, v jejích 15 měsících ji večer položím do postýlky, řeknu dobrou noc, ona na to papa, já odejdu a je klid. Chvíli si třeba v postýlce ještě šuchrá, ale do 20 min obvykle spí jako dudek.
K tý knížce bych jen asi dodala, že je potřeba brát v úvahu i povahu prcka a ne ho jen tak nechat vyřvávat. To je na tom asi to nejtěžší. No a samozřejmě se obrnit trpělivostí :)
Taky souhlasím s předchozím příspěvkem - děti nejsou stroje a každé má jiný režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
2.9.10 15:16

Ahoj zkušené maminky! Přemýšlím, že bych si knížku (nebo jinou podobného tématu) pořídila, mimčo se má narodit sice až v lednu, ale abych byla připravená :wink:

Proto by mě zajímala jedna důležitá věc - od kdy by se měla tahle „pravidla“ používat v praxi? Některá píšete, že praktikujete od narození, ale přeci jen si myslím, že úplně malá miminka (do 3-4 měsíců) pláčou jen pokud skutečně něco potřebují (hlad, bolest, strach, zima …) a musí se krmit i v noci…

Kdy tedy nejlépe začít s „pevným režimem“ - kolem půl roka??

Anebo je to myšleno tím způsobem, že i malá miminka třeba jen zkontrolovat proč pláčou (v noci) - co jim chybí, v čem je problém,pokud mají hlad tak nakojit - ale pak dát do postýlky, pohladit, a už nevyndávat a nechat „vyplakat“…??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
2.9.10 21:45

No tak tato kniha by pro mě nebyla.
Od malička jsem nechávala syna spát jak on potřeboval.Vytvořil si režim podle sebe,přizpůsobily jsme se my.Nikdy jsem ho nebudila dříve.Buzení dětí neuznávám.Neměli jsme se spaním nikdy problémy.V 15měsících spí dopoledne i odpoledne a celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí