Každé dítě může dobře spát

Máte zkušenost s Cpress Každé dítě může dobře spát?

Přidejte zkušenost s Cpress Každé dítě...
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1726
14.2.12 11:20
Dasenka2012 píše:
ahoj maminky, vim co prozivate, mely jsme to taky tak. Honzik do sesti mesicu nespal jinak nez u kojeni nebo u noseni, houpani, zpivani a tak. Hruza, hlavne moje zda dostavaly zabrat. Uz jsem nemohla, a tak jsem hledala a hledala.A nasla jsem program pro iphone nebo ipad, pokud muzete zkuste, nam to pomohlo. Maly ted spinka sam v detskem pokoji. Do postylky ho dam bdeleho a usne si behem deseti minutek sam, spi dopo hodinu, po obede hodinu, odpo hodinu a pak od sedmi od vecera do sedmi do rana. Pro me je to ted jako prazdniny, ale do te doby to bylo fakt vycerpavajici. Jmenuje se to Learn2sleep. Zkuste taky, treba vam to taky pomuze. Drzim palecky!!!!

ahoj, tak program jsem našla, ale nějak jsem nepochopila, k čemu vlastně slouží? můžeš mi to prosím nějak popsat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.12 11:59

Jasne, na prvni obrazovce jsou dny, prvni az sesty, prvni den stisknes ten prvni, pak se ti ukazi hodiny, v kolik muze tve dite chodit spat, s casy muzes hybat, v pravem hornim rohu, kdyz kliknes na ten ciselnik, je takovy zamek. Tim pokliknutim se ti to odemkne a muzes si casy spani tveho ditete nastavit, pak kdyz ma jit dite spat, tak stisknes prislusny cas. Napriklad ve tri odpoledne. Mas tam podminky, ty se vztahuji spise k spani vecer, ty muzes, ale nemusis zatrhavat a pak odpocet. Na te prvni strance, tam kde jsou ty dny, je i zalozka vlevo nahore i-to jsou instrukce a vpravo je pak graf, kde muzes sledovat, jak se lepsi spani tveho mimi. Jak dlouho plakal, nez usnul. Uprostred je pak takove puzzle, to je nastaveni, kde muzes veskere zaznamy vymazat a zadavat znovu. Snad jsem to napsala jakz takz pochopitelne. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
14.2.12 12:14
Dasenka2012 píše:
Jasne, na prvni obrazovce jsou dny, prvni az sesty, prvni den stisknes ten prvni, pak se ti ukazi hodiny, v kolik muze tve dite chodit spat, s casy muzes hybat, v pravem hornim rohu, kdyz kliknes na ten ciselnik, je takovy zamek. Tim pokliknutim se ti to odemkne a muzes si casy spani tveho ditete nastavit, pak kdyz ma jit dite spat, tak stisknes prislusny cas. Napriklad ve tri odpoledne. Mas tam podminky, ty se vztahuji spise k spani vecer, ty muzes, ale nemusis zatrhavat a pak odpocet. Na te prvni strance, tam kde jsou ty dny, je i zalozka vlevo nahore i-to jsou instrukce a vpravo je pak graf, kde muzes sledovat, jak se lepsi spani tveho mimi. Jak dlouho plakal, nez usnul. Uprostred je pak takove puzzle, to je nastaveni, kde muzes veskere zaznamy vymazat a zadavat znovu. Snad jsem to napsala jakz takz pochopitelne. :)

aha, tak to je jako ta knížka…tam si taky vynášíš graf (já dělala poctivě v excelu)…takže ten program bych brala jako doplnění té knížky ;) jinak my už spinkáme v pohodě, mě to zajímalo jen ze zvědavosti :lol: děkuju moc za přiblížení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.12 12:16

Me to prave prijde lepsi v tom, ze mas vsechno pokupe, nemusis si nikde zvlast nic psat a tak. Mysli to proste za tebe :) Nam to pomohlo hodne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
15.2.12 21:06

Ahoj, nečetla jsem knížku, kterou uvádí zakladatelka, ale vzhledem k dvojité nadílce to byla „Jak naučit dvojčata spát“, principy jsou ale velmi obdobné, začala jsem „humánní“ a pro nervy rodičů snesitelnou metodu „vyřvávání“ praktikovat cca ve 2 měsících, trvalo to 3 dny, než kluci pochopili, že je čas na spaní a že řvaním nic nezmění (ale chodila jsem je pravidelně kontrolovat a dávala jim najevo, že jsem stále „někde za rohem“, prostě že máma nezmizela). Potom nám myslím hodně pomohl pevný režim, celý den má u nás jasný řád už od malinka /ono to s dvojčaty ani jinak nejde, to bych asi už dávno skončila v Bohnicích). Dnes sklízíme ovoce - jak spánek po obědě, tak večer je bez problémů, proběhnou rituály, uložíme, dáme pusinku, dobrou noc, pustíme písničky a kluci spí (dnes už díky bohu oba celou noc). Závidí mi i některé kamarádky - mono matky starších dětí. Opravdu jsem přesvědčená, že to je všechno v pravidelnosti a řádu - děti je milují. V prvních měsících nám také hrozně pomáhal bílý šum, stáhla jsem z netu a pouštěla ke spaní - postupně jsme ho nahradili písničkami a pomalu se chystáme na čtení… Snad naše zkušenosti někomu pomohou. A nemyslím si, že „vyřvávání“ by bylo nějak drastické - děti sice několik dnů (resp. večerů) probrečí, ale pokud vydržíte, dáte jim mnohem víc - naučí se usínat a spát a spánek je pro ně v tomto období naprosto zásadní - viz opět zmíněné knížky. Držím palce všem! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
16.2.12 09:32

Maminky, a mohly byste poradit mně? Naše malá má 10měsíců, je na UM, spí sama v pokojíčku a stejně pořád bojujeme. Večer po sedmé usne v pohodě bez breku, tak do dvou spí, ale ve dvě začne brečet a vydrží to třeba dvě hodiny. Z postýlky jsem jí nikdy nevyndavala, nechovala, na spaní má dudlík, ale ten si sama najde, i jsem k ní chodila v intervalech jako píšou v knížce a nic........prostě stejně nepochypí,že se spí :think: tak už nevím :nevim: přes den spí od 10 do 12 a od 14 do 15,30. Myslíte, že to že je v noci vzhůru, může být tím, že spí dost přes den ? Je fakt,že při tom odpoledním spánku už malinko vyvádí, takže by ji třeba stačil pouze jeden spánek, ale vyřeší to náš problém ?
tato kniha se mi moc líbí,ale nejsem si jistá, že jsem tam našla odpověď na náš problém :nevim: můžete mi podle této knížky poradit vy zkušené? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
16.2.12 10:34
evca82 píše:
Maminky, a mohly byste poradit mně? Naše malá má 10měsíců, je na UM, spí sama v pokojíčku a stejně pořád bojujeme. Večer po sedmé usne v pohodě bez breku, tak do dvou spí, ale ve dvě začne brečet a vydrží to třeba dvě hodiny. Z postýlky jsem jí nikdy nevyndavala, nechovala, na spaní má dudlík, ale ten si sama najde, i jsem k ní chodila v intervalech jako píšou v knížce a nic........prostě stejně nepochypí,že se spí :think: tak už nevím :nevim: přes den spí od 10 do 12 a od 14 do 15,30. Myslíte, že to že je v noci vzhůru, může být tím, že spí dost přes den ? Je fakt,že při tom odpoledním spánku už malinko vyvádí, takže by ji třeba stačil pouze jeden spánek, ale vyřeší to náš problém ?
tato kniha se mi moc líbí,ale nejsem si jistá, že jsem tam našla odpověď na náš problém :nevim: můžete mi podle této knížky poradit vy zkušené? děkuji

no spočítej si kolik spí hodin za 24h…my už jsme v tomto věku spali 12, max 13h…tak je možné, že spí opravdu moc…v tomhle věku jsme měli už jen 1 denní spánek…a ty jí to UM v ty 2 dáváš nebo jen brečí? nerostou vám zoubky? zkus jí namazat pusinku calgelem, třeba se za chvilku uklidní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
16.2.12 11:25

Zoubky má teď nově dva, ale toto trvá už mooooc dlouho. Když jsem u ní, je v klidu, jakmile ale odejdu, začne takový ten vztekající řev. Mlíko jsem jí dávat zkusila, ale změna žádná. Vypila to a jak jsem odešla, řev a řev :zed: mně příjde,že jí to prostě nejde usnout. Je to ale každý den zhruba ve stejnou dobu a vydrží pokaždé téměř dvě hodiny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
16.2.12 11:33
evca82 píše:
Zoubky má teď nově dva, ale toto trvá už mooooc dlouho. Když jsem u ní, je v klidu, jakmile ale odejdu, začne takový ten vztekající řev. Mlíko jsem jí dávat zkusila, ale změna žádná. Vypila to a jak jsem odešla, řev a řev :zed: mně příjde,že jí to prostě nejde usnout. Je to ale každý den zhruba ve stejnou dobu a vydrží pokaždé téměř dvě hodiny :roll:

zoubky můžou růst dlouho a i když jsou venku, tak můžou ještě bolet…stoličky nám rostou i měsíc…zkus jí namazat tu pusinku něčím na zoubky a chvilku pochovat - u nás stačí tak půl minutky a dát do postýlky a uvidíš jestli se to zlepší…jinak já když malá v noci pláče, tak poznám, že jí něco trápí - prostě opravdu pláče, tečou jí slzičky, nudle…pokud ale doslova řve, slzy žádný a jen hysterák, tak chce/chtěla prso a nic jí fyzicky netrápilo…pak pokud to nepomůže, bych zkusila zkrátit do denní spaní…no a pak už nevím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
16.2.12 11:35

Evčo, já myslím, že by to mohlo být tím dlouhým spánkem přes den. Malý mi jednou začal spávat dopoledne nějak dýl, spal 2 h a odpoledne standardně 0,5-1h. Pak se v noci budil - to dělá normálně, ale nechtěl dlouho usnout. Přemýšlela jsem, že už mu nechám jen 1 spaní. Ale u obou spání krásně usíná, takže jsem se rozhodla mu to dopolední zkrátit. Po hodině ho prostě vytáhnu z kočárku. Myslela jsem, že bude řvát. Ale prostě v tom fusaku ještě pochovám, pak pomalu začnu vyslíkat v náručí a on se rozkouká a jde si hrát. V noci se to pak zlepšilo. Já bych teda radila spát míň přes den. A myslím, že to v té knížce taky popisují, ale já ji jen tak prolítla. Nemám na vyřvávání nervy, takže já podle ní nejedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
16.2.12 12:47

Zoubků už máme pět a každý jsem poznala, když rostl. Byl to takový jiný brek, spíš pokňourávání a většinou u toho i horečka. Což teď není.
Mlíčko v noci nemá už od pěti měsíců, tak to snad taky ne.
Zkusím zkrátit ten spánek přes den a uvidíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
16.2.12 23:09

Evi, já bych to viděla taky tak, že je dlouhý ten denní spánek ;) Zkus ho zkrátit…mě malý taky začal kolem těch 10.měs. tak v noci blbnout :lol: Spával mi dopo 9-11 a pak od 13-14.30 . Tak jsem mu ten dopolední spánek zkrátila na 45 min až 1h. a v noci byl klid…Nechala jsem ho 2× za den spát ještě tak do necelého roku a pak jsme ho zrušili úplně :roll: Bylo totižvidět, že už ho asi moc nepotřebuje, protože po obědě se mi začal budit už po půl hodince a to bylo k ničemu..První tři dny byl takový unavený a protivny, ale pak sizvykl a teď chodí spinkat kolem 12.30 a spí 2-3h.A v noci spí od 20.00-7.30 takže ideál :lol: A ta odpolední siesta je i pro mě úžasná :jazyk: :P :lol: každý den se jí nemůžu dočkat :kytka: Přejimnoho zdaru :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
17.2.12 19:08

holky, potřebuji poradit, syn má 1 rok a 1 měsíc, zatím uspávám 2 x dennně, dopoledne někdy usne na 30 minut někdy na hodinu, odpoledne spí 30 - 60 minut. V noci od 19 - 7 :30 ale s buzením na 1 - 2 lahvičky. Myslíte, že mu už mám jedno spaní ubrat? Byla doba kdy pil v noci akorát v 5:30 a pak ještě spal,ale ted si tam nejednou vložil další lahvičku kolem 2 hodiny ranní!! Nechápu proč ta změna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
18.2.12 20:26

Ahoj holky tak naš malej ma rok a par dni a v noci se vzbudí ve hod nekdy i dřív dostane mléko spí dál a vztava před sedmou :cert: někdy se hodně vrtí ze zavřenyma ocčima jindy u toho knučí trochu ale štve mě to budeni budí se snad ve zvyku když mu nedam mlíko tak se převaluje dlouho nebo usne a vzbudíse v pet a pak brzo stáva.Vskoušely jsme sirupy na spaní pediakid sedalia a ještě medunku na spani ale připada mě že u nas nefunguje ani jedno nemáte někdo podobnej problem Večer dostane mlíko a uśne sám ma vytvořenej režim od mala přes den spí od pul jedne do tři hodin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
18.2.12 22:05

Dituš, já už bych ten dopo spánek asi ubrala :) sama vidíš, že oba ty spánky nejsou zas tak dlouhé, takže možná, že by se ten odpolední protáhl třeba na 1,5h,což by bylo pro prcka asi lepší :think: Jinak s tím nočním papkáním…od půl roku už by dítě v nocijíst nemělo…prý to zatěžuje trávicí systém a narušuje rytmus spánku.Ale my jsme taky ještě kolem 8.měs. v noci kojili :lol: Je to jen o zvyku, chce to začít ubírat z dávky toho mlíčka…třeba každý den o dvacku míň a pak už dáš jen trošku vody a pak nic.. ;) Náš Ondra večeří v v 18.00, jde spát ve 20.00 a spí tak do 7.30 - to ho nakojím(ale už toho mlíčka moc nemám :-) a pak snídáme kolem půl deváté a hladem se mi nebudí.Fakt je to jen zvyk…to noční buzenína jídlo…Přeji mnoho zdaru a napiš výsledky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí