Každé dítě může dobře spát

Máte zkušenost s Cpress Každé dítě může dobře spát?

Přidejte zkušenost s Cpress Každé dítě...
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.11.21 20:53
@starostlivamaminka píše:
Ahoj po delší době bych ráda oživila tohle téma. Začala jsem tutu knížku číst a zkusila jsem částečně fungovat podle této knížky. Náš malý má skoro 7 měsíců. Začala jsem ho koupat a ukládat každý den v ten samý čas a tím pádem mi i ráno vstává plus mínus v podobný čas. Usíná většinou kolem 20 hodiny a budí se po 8 někdy 8:30. Kojím ho jednou za tu noc a to kolem 6:30 a pak ještě na nějaký ten čas usne. Začali jsme dodržovat i stejný čas oběda u malého a dopolední a odpolední spánek probíhá každý den plus mínus půl hodina taky v podobné časy. Usíná kolem půl 11 a doba probuzení je různá někdy o půl 12 někdy i dýl. Nejdyl ale do půl jedné, aby měl oběd stále ve stejný čas. Odpoledne usíná mezi půl 3 až 3 a spí různě dlouho nejdyl do půl 5. To by bylo všechno super, ale nevím co je špatně, že po té co v těch 8 usne, tak třeba po hodině spánku je vzhůru a ne a ne usnout. V noci se taky často budí kvůli vypadenemu dudlíku nebo ho trápí bříško. Nevím jak to změnit, ta knížka by doporučovala nechat plakat určitou dobu a pak až jít k postýlce, ale to u nás nefunguje. Zkusila jsem to asi 3× a účinek to mělo jen jednou a to bylo přes den. V noci si nedokážu představit, že bych odpočítavala minuty, kdy můžu jít k postýlce. Máte nějaká tip, co by mohlo být špatně, že se po hodině probudí, popřípadě co s tím :? :think:

Nacetla jsem o dětském spánku půlku internetu, ale předesílam, že nejsem žádný odborník :lol:

Není malý na to, aby spal jenom dvakrát?
Lepší, než knížka, mi ohledně režimu přišlel systém bdělych oken. Je to flexibilnější a aspoň mému dítěti to líp vyhovuje.
Osobně bych režim posunula tak, aby vstával v 7 a chodil spát taky v 7, údajně je to nejpřirozenější čas.
Hledání a samonasazování dudlíku jsme s dcerou trénovaly cíleně přes den, plus jsem koupila svítící, aby je mohla v noci najít.
Buzení po hodině po uložení, se říká „false starts“, údajně to způsobuje špatný spánek přes den, zkus si to vygooglit.

• Citovat
  • Upravit
23.11.21 21:09
@Anonymní píše:
Nacetla jsem o dětském spánku půlku internetu, ale předesílam, že nejsem žádný odborník :lol:Není malý na to, aby spal jenom dvakrát?
Lepší, než knížka, mi ohledně režimu přišlel systém bdělych oken. Je to flexibilnější a aspoň mému dítěti to líp vyhovuje.
Osobně bych režim posunula tak, aby vstával v 7 a chodil spát taky v 7, údajně je to nejpřirozenější čas.
Hledání a samonasazování dudlíku jsme s dcerou trénovaly cíleně přes den, plus jsem koupila svítící, aby je mohla v noci najít.
Buzení po hodině po uložení, se říká „false starts“, údajně to způsobuje špatný spánek přes den, zkus si to vygooglit.

Díky za tip. Ono mu to právě na třetí spánek nevychází, vím, že je to tím, že vstává až po 8. Ráda bych to trochu pozměnila, ale tím, že jsme v noci tak často vzhůru, tak jsme ráno hotový oba a nejsme schopní vstát dřív a je to takový začarovaný kruh. O těch bdělých oknech jsem taky něco četla, ale nikdy jsem to neuměla dát do praxe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
23.11.21 22:10
@Anonymní píše:
Nacetla jsem o dětském spánku půlku internetu, ale předesílam, že nejsem žádný odborník :lol:Není malý na to, aby spal jenom dvakrát?

Tyjo, o tom jsem taky hodně četla (a myslím, že je na tom hodně pravdy), ale u nás to ztroskotalo na tom, že jsem nepřišla na to, jak přinutit usnout dítě, který fakt nechce :roll: Leda omráčit šutrem. Ale to moje je v tomhle fakt oříšek, od roku a kousek nespí přes den. Teď už v pohodě vydrží, ale když s tím byl problém a hrozilo, že by usnula (v kočárku, v posteli u pohádky), tak se začala štípat, fackovat, v posteli začala hopsat, aby se prokrvila… Jednu dobu jsem dělala to, že jsem s ní schválně jezdila tak, aby jí svítilo slunce do očí. Musela je přimhouřit a během dvou minut spala. Co s takovým dítětem, to mi neporadil nikdo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.21 22:01
@starostlivamaminka píše:
Díky za tip. Ono mu to právě na třetí spánek nevychází, vím, že je to tím, že vstává až po 8. Ráda bych to trochu pozměnila, ale tím, že jsme v noci tak často vzhůru, tak jsme ráno hotový oba a nejsme schopní vstát dřív a je to takový začarovaný kruh. O těch bdělých oknech jsem taky něco četla, ale nikdy jsem to neuměla dát do praxe.

Prostě ho ráno vzbuď v sedm, vygoogli si 7 month sample schedule a zkus podle toho plus mínus jet. Drž to takhle týden (ale nelámej casy přes koleno, drž se těch bdelych oken) a uvidíš, jestli se to zlepší.
Jak píše @Ba-stet, samozřejmě to nemusí fungovat u všech dětí :D ale za zkoušku to podle mě stojí :)
Držím pěsti.

• Citovat
  • Upravit
25.11.21 16:14
@Anonymní píše:
Prostě ho ráno vzbuď v sedm, vygoogli si 7 month sample schedule a zkus podle toho plus mínus jet. Drž to takhle týden (ale nelámej casy přes koleno, drž se těch bdelych oken) a uvidíš, jestli se to zlepší.
Jak píše @Ba-stet, samozřejmě to nemusí fungovat u všech dětí :D ale za zkoušku to podle mě stojí :)
Držím pěsti.

Tak jsem ho chtěla dneska ráno probudit kolem té sedmé..od půl 6 do půl 7 plakal a kroutil se, bolelo ho bříško :,( tak jsem ho nechala spinkat, když se mu chvíli před tou 7 povedlo teprve znova usnout. Snad to bude tuhle noc lepší a zkusíme to zítra ráno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí