Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Máte zkušenost s Cpress Každé dítě může dobře spát?
Přidejte zkušenost s Cpress Každé dítě...@Anonymní píše:
Nacetla jsem o dětském spánku půlku internetu, ale předesílam, že nejsem žádný odborníkNení malý na to, aby spal jenom dvakrát?
Lepší, než knížka, mi ohledně režimu přišlel systém bdělych oken. Je to flexibilnější a aspoň mému dítěti to líp vyhovuje.
Osobně bych režim posunula tak, aby vstával v 7 a chodil spát taky v 7, údajně je to nejpřirozenější čas.
Hledání a samonasazování dudlíku jsme s dcerou trénovaly cíleně přes den, plus jsem koupila svítící, aby je mohla v noci najít.
Buzení po hodině po uložení, se říká „false starts“, údajně to způsobuje špatný spánek přes den, zkus si to vygooglit.
Díky za tip. Ono mu to právě na třetí spánek nevychází, vím, že je to tím, že vstává až po 8. Ráda bych to trochu pozměnila, ale tím, že jsme v noci tak často vzhůru, tak jsme ráno hotový oba a nejsme schopní vstát dřív a je to takový začarovaný kruh. O těch bdělých oknech jsem taky něco četla, ale nikdy jsem to neuměla dát do praxe.
@Anonymní píše:
Nacetla jsem o dětském spánku půlku internetu, ale předesílam, že nejsem žádný odborníkNení malý na to, aby spal jenom dvakrát?
Lepší, než knížka, mi ohledně režimu přišlel systém bdělych oken. Je to flexibilnější a aspoň mému dítěti to líp vyhovuje.
Osobně bych režim posunula tak, aby vstával v 7 a chodil spát taky v 7, údajně je to nejpřirozenější čas.
Hledání a samonasazování dudlíku jsme s dcerou trénovaly cíleně přes den, plus jsem koupila svítící, aby je mohla v noci najít.
Buzení po hodině po uložení, se říká „false starts“, údajně to způsobuje špatný spánek přes den, zkus si to vygooglit.
Tyjo, o tom jsem taky hodně četla (a myslím, že je na tom hodně pravdy), ale u nás to ztroskotalo na tom, že jsem nepřišla na to, jak přinutit usnout dítě, který fakt nechce
Leda omráčit šutrem. Ale to moje je v tomhle fakt oříšek, od roku a kousek nespí přes den. Teď už v pohodě vydrží, ale když s tím byl problém a hrozilo, že by usnula (v kočárku, v posteli u pohádky), tak se začala štípat, fackovat, v posteli začala hopsat, aby se prokrvila… Jednu dobu jsem dělala to, že jsem s ní schválně jezdila tak, aby jí svítilo slunce do očí. Musela je přimhouřit a během dvou minut spala. Co s takovým dítětem, to mi neporadil nikdo ![]()
@starostlivamaminka píše:
Díky za tip. Ono mu to právě na třetí spánek nevychází, vím, že je to tím, že vstává až po 8. Ráda bych to trochu pozměnila, ale tím, že jsme v noci tak často vzhůru, tak jsme ráno hotový oba a nejsme schopní vstát dřív a je to takový začarovaný kruh. O těch bdělých oknech jsem taky něco četla, ale nikdy jsem to neuměla dát do praxe.
Prostě ho ráno vzbuď v sedm, vygoogli si 7 month sample schedule a zkus podle toho plus mínus jet. Drž to takhle týden (ale nelámej casy přes koleno, drž se těch bdelych oken) a uvidíš, jestli se to zlepší.
Jak píše @Ba-stet, samozřejmě to nemusí fungovat u všech dětí
ale za zkoušku to podle mě stojí ![]()
Držím pěsti.
@Anonymní píše:
Prostě ho ráno vzbuď v sedm, vygoogli si 7 month sample schedule a zkus podle toho plus mínus jet. Drž to takhle týden (ale nelámej casy přes koleno, drž se těch bdelych oken) a uvidíš, jestli se to zlepší.
Jak píše @Ba-stet, samozřejmě to nemusí fungovat u všech dětíale za zkoušku to podle mě stojí
Držím pěsti.
Tak jsem ho chtěla dneska ráno probudit kolem té sedmé..od půl 6 do půl 7 plakal a kroutil se, bolelo ho bříško
tak jsem ho nechala spinkat, když se mu chvíli před tou 7 povedlo teprve znova usnout. Snad to bude tuhle noc lepší a zkusíme to zítra ráno ![]()
Nacetla jsem o dětském spánku půlku internetu, ale předesílam, že nejsem žádný odborník
Není malý na to, aby spal jenom dvakrát?