Popáleniny v těhotenství

176
13.5.07 10:25

Popáleniny v těhotenství

Ahojky,jsem v 18týdnu a asi před týdnem jsem se popálila horkou vodou.Mám docela ošklivou ránu na noze.Manžel má strach,že mimčo bude mít nějaké flíčky po těle.Straší ho tím babička.Máte někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4419
13.5.07 11:16

No zkušenosti s popáleninama v těhu nemám, ale tyhle pověry mě vždycky dokážou pěkně rozesmát. Snad bys tomu nevěřila 8O ? Ne, myslím, že pokud to máš řádně od lékaře ošetřený, tak miminku to ublížit nemůže. A rozhodně nebude mít nějaké flíčky z toho, že jsi se opařila vodou. Těmhle pověrám nemůžeš věřit, já kdybych na ně věřila, tak se zblázním, protože z těch všech věcí, co jsem v těhu dělala, tak by se mi asi nic nenarodilo :wink: . Tak hodně štěstí a krásné a zdravé miminko!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.5.07 12:22

evsonku prosimte snad by jsi takovemu nesmyslu neverila :wink: .to jsou akorat nesmysly.nechapu takovy povery.akorat nas tehulky strasi.
preji krasne tehotenstvi a davej na sebe pozor.kamca

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
13.5.07 15:11

popálení

Ahoj,
v těhotenství jsem se popálila na břiše, to je teda pěkná blbost s flekama miminka, naše ďítě fleky určitě nemá(už se narodilo). Tak se určitě neboj.
 Lenka

• Citovat
  • Upravit
5846
13.5.07 18:14

Taky jsem si spálila pupek a Dalek nikde nic nemá.

Tyhle pověry byly fajn na to, že se rodiny bály chtít po těhulích a šestinedělkách těžkou a nehygienickou práci (neměly žehlit, věšet prádlo, trhat ovoce, … šestinedělka někde nesměla do chléva, …), a nějak se to zdůvodnit muselo 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
13.5.07 19:45

ahoj holky,

nevim jestli to napsat-nerada bych lekala tehulku :? ,ale neni to zadna povera.

Vim to z vlastni zkusenosti-tedy ja jsem to dite,ktere bylo jeste v brise,kdyz se moje maminka oparila horkou vodou.

Evsonku,neboj se,moc ti preju,aby bylo vse jak ma,myslim,ze je pravdepodobnost flicku spise dost mensi(rikala mi to dr),ale urcita moznost je,bohuzel.

Je pravda,ze moje mamka byla uz v devatem mesici tehotenstvi.Ale popalila si celou ruku,vystriklo ji to na oblicej a jeste na stehno.
Kdyz jsem se narodila,mela jsem fleky na presne techto mistech,na tvari a stehne zmizely behem privnich tri let,ruka postupne ustupovala jak rostla,ale pak uz ne,takze tretinu leve ruky mam proste s flekem.

V dnesni dobe,kdybych se narodila jako sva dcera :lol: bych vyuzila laiseru.Ted v dospelosti mi to nestoji uz za to.

Preji mnoho stesti

Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
13.5.07 19:50

Proboha, co je to za nesmysl? Taky jsem se během těhotenství několikrát spálila, 1× vodou z konvice a asi 2× když jsem vyndavala plech z trouby…Mirda je fešák a žádný fleky nemá…to jsou takový babský strašárny, jako, že nemáš chodit pod šňůrou na prádlo, jinak se miminku zauzluje pupeční šňůra a další a další kraviny. Někde na internetu se dá najít, jak se rodilo kdysi za krále Klacka a jsou tam různý chytrý poučky…děs!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
13.5.07 20:14

Pavlicko,

nepripadam si jak nesmysl…ale samozrejme i ja jsem se v tehotenstvi nekolikrat lehce upalila-varna konvice,i pri vareni o plechy,ale to se neda srovnavat.Muj syn taky zadne fleky nema,ale ani by me to nenapadlo,protoze samozrejme ani ja jsem krom puchyre nic vazneho nemela!

Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.5.07 08:21

zajímalo by mně jak si ti pověrčivci představují, že se na plod ty flíčky dostanou… :lol: :roll: :lol: :roll: :lol: :roll: :lol: .
S manželem, který tomu věří bych se bála spíš, že se dítě narodí s jiným problémem (jestli bude důvěřivka po tatínkovi…no potěž :roll: )

• Citovat
  • Upravit
51
14.5.07 21:29

Tak já si opařila břicho vroucí vodou v osmém měsíci a Štěpánek je normální a bez fleků :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
14.5.07 21:30

Tak já si opařila břicho vroucí vodou v osmém měsíci a Štěpánek je normální a bez fleků :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.5.07 07:57

Poděkování

MOc vám všem děkuji.Tak nějak jste mě ukildnili.
I když jsem tomu nevěřila tak teď aspoň mám něco v ruce ,když zase hodné tetičky budou s něčím podobným otravovat.
A jako bonus.Včerá jsem si byla koupit kočárek.Zatím si ho do porodu schovám u bratra.Tchýně když to viděla málem dostala infarkt.Prý je to strašně brzo.Nevím co se ještě může stát a takový ty kecy.Opravdu mě zase pobavila.Co čekala,že si půjdu kočár vybírat hned jak se vrátím z porodnice?Tak to už se vidím jak na to mám náladu.
Opravdu mě někdy ty pověry pěkně štvou.
Tak krásné těhotenství všem a hlavně si ho ničím nenechte kazit. :lol:

• Citovat
  • Upravit
4.2.15 15:21

Já jsem ve 38 tt a dneska jsem se popálila vařici vodou na břiše. mám tam fleky a tak se bojím že to odnese i mala s těmi flíčky jsem to také slysela a celkem se bojím že bude mit nějake následky. opravdu nic nehorzí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.2.15 17:31

@Foltaskovi No potenciální flíčk na dítěti by teda bylo to poslední, co bych řešila při opaření. :roll: Po polití vařící vodou bych hlavně řešila sebe u doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
4.3.16 07:16

Holky, dneska jsem si spalila o plech ruku, nejvic brisko palce na ruce. Dala jsem si na to naplast na popaleniny a nikde nemuzu najit, jestli ji muzu pouzit v tehotenstvi (29.tt)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí