magnézko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
313
11.5.07 12:34

magnézko

Holky je pravda, že zhruba měsíc před porodem se má vysazovat magnezium? A důvod? Beru ho téměř celé těhotenství a připadá mi logické, že právě před porodem a při porodu ho budu potřebovat nejvíc… Křeče v lýtkách a bůhví kde jinde nejsou při tlačení zrovna příjemné?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22315
11.5.07 12:36

Vivino
Magnesium tlumi delozni cinnost, proto se vysazuje.........to bys pak nemusela vubec porodit :wink:

a ty krece ke konci uz njsou tak caste..............aslespon u mne nebyli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
11.5.07 12:45

AHOJTE TEHULKY,
TO MAGNESKO JE NAOZAJ TAKE UCINNE? JA MAM STRASNE KRCE V BRUSKU A SOM V 14 TT A LEKAR MI ODPORUCIL ABY SOM SI KUPILA MAGNESKO 500-KU A BRALA AJ TRI, STYRI DENNE. JA NEVIEM, ALE MNE SA TO ZDA TROCHU MOC. MATE S TYM NIEKTORA SKUSENOSTI? MYSLIM S TAKYM MNOZSTVOM. 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21499
11.5.07 12:53

luli, já jsem taky brala od 32. tt takovéhle dávky. mě trochu tvrdlo břicho, ale hlavně jsem se začínala otvírat a tak jsem 14 dní i ležela v nemocnici. nakonec jsme KLárku přemluvili a šla ven v řádném termínu :-) takže se neboj, magnézko ti neuškodí :wink:
pokud chceš ještě nějakou konzultaci, tak tady je link na internetovou poradnu http://www.porodnice.cz/poradny.asp?… holky si to hodně chválily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
11.5.07 13:06

Nozu dakujem za radu aj za link.
Vies ja sa bojim zozrat hocijaku tabletku okrem Calibrum mami, lebo mam o mimi strach. Teraz ma tri dni strasne bolela hlava a uz som nevedela co a ako, tak som zjedla polovicku panadolu a hlava prestala boliet. Ale neviem ci to nemoze ublizit miminku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
11.5.07 13:06

jak už psal někdo výše, magnezium vlastně zabraňuje křečím dělohy, tj. „tvrdnutí břicha“. Ale k tomu, abys mohla porodit, ty křeče (kontrakce) potřebuješ a tvrdnutí břicha je v posledních týdnech naprosto normální, děloha „trénuje“ na porod. Takže určo vy:,–(it, a nechat být.

Jinak magnézko se má brát zároveň s vápníkem, protože jedno bez druhého se v těle neuváže, dokonce k příjmu 1 jednotky hořčíku jsou nutné 2 jednotky vápníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
11.5.07 13:09

Luli,

ja urcite brala vic nez 3-4denne,jen si nevzpomenu uz kolik :oops: (8?)proste max.davka.
Mne pomohlo,myslela jsem si,ze ne,ale nakonec jsem rodila jen o tyden driv,vy:,–(ila jsem 2 nebo 3t pred terminem),ale me info je,ze se opravdu doporucuje tak ten mesic pred terminem vy:,–(it.

hezky zbytek tehu

Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2263
11.5.07 13:19

Ahojky,
v třetím trimestru dávají magnézko téměř všem. Já ho brala taky, protože mě bolívalo v tříslech. Ale měsíc před porodem se má vy:,–(it, brání tvrdnutí břicha, což je před porodem už normální. Pokud by jsi ho brala dál, může se stát, že budeš mít problémy s otvíráním. Ale to už vše ti psaly ostatní :)

Přeji hezký porod Kati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
11.5.07 13:35

Jeeeeeeeejej, vdaka dievcatka,
tak ja dnes vletim do lekarne a kupim si teda to magnesko a najlepsie teda aj s vapnikom, ved mozno nejake take kombinacie maju :wink:
Inac na hlavu to asi nepomaza, ze? Ta ma bude boliet aj tak, xixi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
11.5.07 13:36

díky, hlásím, že ověřeno a magnézko vysazeno :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
11.5.07 13:40

no právě že na hlavu by to taky mohlo zabrat- snížením sval napětí mimiských a šíjových svalů a hladké svaloviny cév v oblasti hlavy se ti uleví - pokud je pravá příčina bolestí. jo a jinak - nezapíjet tyto prášky mlékem a ani nekombinovat 2 hodiny s mléčnými výrobky Neublížilo by ti to , ale ani se to pak nevstřebá, takže vyhozené peníze :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
11.5.07 13:43

no právě že na hlavu by to taky mohlo zabrat- snížením sval napětí mimiských a šíjových svalů a hladké svaloviny cév v oblasti hlavy se ti uleví - pokud je pravá příčina bolestí. jo a jinak - nezapíjet tyto prášky mlékem a ani nekombinovat 2 hodiny s mléčnými výrobky Neublížilo by ti to , ale ani se to pak nevstřebá, takže vyhozené peníze :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
11.5.07 14:04

vidis vivi, mlieko obsahuje vapnik, co vraj ako sa hore pise by sa malo uzivat spolu aby sa to viazalo, ale v mlieku nie. takze mam chrumat zvlast magnesko a zvlast vapnik aby to malo ucinok? hehe - to su kombinacie, jeden sa z toho nevyzna :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
11.5.07 14:58

no to máš docela dobrý postřeh. Spíš je to obecně špatnou stravitelností mlíka, než že je v tom ten vápník. ve své praxi (rehabka) jsem na to narážela pravidelně -na jedné straně brát dohromady a na druhé ne s mlíkem… No ještě mě napadá,že na to vzájemné vstřebávání má vliv i to, jestli je to vápník v přírodní formě nebo synteticky zpracovaný. V mnoha doplňcích stravy jsou přítomné oba minerály a zřejmě se to opravdu nebije. jo a když už jsme u toho, často se v kombinaci s Mg píše pyridoxin (béčko) na podporu dobré funkce nervových obalů, ale nevím jak to béčko v těhu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
11.5.07 15:04

vivi, predstav si aka je to hruza, niekedy nase maminy vobec ziadne take vymozenosti nebrali ani problemy nemali, normalne sa stravovali a narodili sme sa uplne zdravi a normalni. A v dnesnej dobe aby sa clovek ladoval vsetkym moznym a vymyslal vselijake kombinacie a asi sa vzdy zabuda na tu prirodzenu cestu........xixixi. Nuz ale chcem aby bolo mimi v poriadku, tak radsej tu lekvaren navstivim. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí