Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky, rádkyně,
chtěla jsem se vás zeptat. Včera jsem byla na třetím UTZ v 32tt a říkaly, že to naše miminko váží 1900g. Není to hodně. Přemýšlím jestli je vše v pořádku. Když jsem hledala v knížkách a časopisech, tak všude uvádí o něco míň.
Myslíte, že porodím slona??
![]()
Mějte se moc krásně. Děkuji Jana
Ahojky Janis.Já jsem byla v 31 tt na UTZ a miminko mělo 1890g.Rodila jsem v 38+5 a malá měla 3400g.Takže bych byla v klidu.
Tak ja si pamatuju,ze ve 32tt mel syn 2100g…a kdyz se narodil (40+1tt) tak mel 4400kg…a 56cm.
Filípek měl ve 32. týdnu 1910 g, při narození vážil 3620 g.Takže úplně normál.Vůbec se neznepokojuj.V knížkách jsem četla, že ve 32.týdnu děti váží od 1600 g do 1800 g.
Ahoj holky, děkuju moc za odpovědi. Úplně jste mě uklidnily i můj dr. na tu váhu nějak nereagoval. Akorát pronesl, že je pěkný macek. Já jen myslela, že porodím mamuta a ten mě roztrhá na kousky.
Děkuju a mějte se moc krásně papa Jana
![]()
Tak Tomášek měl odhad ve 32.tt 1000g, já to obrečela, že to je kluk a taková podagra, a když se narodil měl 3950g, nikdo tomu nevěřil, protože se v rodině rodí děti spíš malé.
Nám z utz vypočítali 1650g, ale s tím, že odchylka může být + - 300g, tudíž výpočet moc přesný není. A čím je pak dítko větší v dalších týdnech, tím ta odchylka také roste.
TAKŽE: Žádnou paniku ![]()
Ahoj,
u prvního mimi - dcery jsem měla odhad 1652 gramů. Dr. mi říkal, že je menší. A dcera se narodila ve 39+2 a měla 3580 gramů.
Syn byl pro změnu větší. Ve 32tt měl 2550 gramů. TP se nám tím posunul o měsíc. Syn se narodil dle UZ ve 36+4, dle PM ve 37+2 a měl 3650 gramů. Takže kdyby jsme rodili v termínu, narodil by se skoro pětikilový.
Takže 1900 gr ve 32tt je dobrá váha.
Měj se a buď v klidu mimi bude OK. Vlastně jsi ve velikosti mimíska v průměru.
Erika
Ahojky,
myslím, že tvé mimi je úplně podle tabulek. Dívala jsem se do knížy, kde i mě váha mimča vždy opovídala a tam uvádí na 32tt 1800 g. My měli v 34tt něco málo přes 2 kila a dr. říkal, že by měl mít při porodu tak přes 3 kila. Já počítám tak nanejvíš 3300g. Tak uvidíme, až malý vykoukne!
Vůbec se utz nestresuj, protože odhady nejsou vůbec přesné a bývá tam rozdíl až 500g. ![]()
Přeji ti zdravé mimi! Kati
Nám ve 31. týdnu odhadl ultrazvuk hmotnost miminka na 2356 gramů a protože je pořád zadečkem dolů, šla jsem na ultrazvuk za 2 týdny znovu - ve 33. týdnu je pořád zadečkem a odhad váhy 1920 gramů. Tak jsem zvědavá na tu porodní váhu.
Ahoj… my dneska byli na UTZ a odhad máme 1 706g.. takže jsem zvědavá jak velicí budeme
Pořád jsme ale zadečkem dolů… tak uvidíme za měsíc ![]()
Já bych na UZ odhady váhy moc nedala - dva dny před porodem jsem měla odhad maximálně 3,20 a synek měl rovná 4 kila
.
32tt nemám míry, mám pouze 30tt - 40cm a 1637g a poté 34tt a to jsou míry 45cm a 2713g ![]()
Ja jsem ve 31tt, doktor rikal ze mala ma 2 100g. Tak doufam ze nebude mit pri porodu 4 kg to bych se asi zblaznila ![]()