Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
mě se to naštěstí netýká, ale mojí kamarádce dopadly špatně testy na downův syndrom. Její výsledky po odběru krve a UZ vyšly 1:110. Samozřejmě ji poslaly na amniocentézu. Je z toho chuděrka špatná.
Vím, že mně dopadly výsledky cca 1:24000. Zajímalo by mě, jak dopadly výsledky vám. A ty z vás, které už byly na amniocentéze, měly podobný výsledek screeningu jako moje kamarádka a po odběru plodové vody bylo miminko zdravé taky napište. Ráda bych jí aspoň na těch 14 dní, než přijdou výsledky uklidnila.
Moc díky Erika
Ahojky,
tak mě dopadly výsledky 1:340, na amnio jsem šla a teď mám naprosto zdravou holčičku.
Ivulka
Ahoj,
přeju tvojí kamarádce hodně štěstí.
Já jsem po potratu právě kvůli Downovému syndromu. Měla jsem špatný ultrazvuk a i odběr chromozomálních klků, to je něco jako amniocentéza. Měla jsem 1:880(v termínu) a riziko T21(downův syndrom) a priori dle věku 1:1400. Je mi 24, bylo to mé 2 těhotenství. První holčičku mám naprosto zdravou.
Přeju hodně štěstí.
Ahoj
Je naprosto jedno kolik má hodnotu rizika. Známá měla 1:8 DS a má zdravého kluka.
Přeji hlavně tvojí kamarádce málo nervů v těhu, tohle miminku jen ubližuje. ![]()
Ja jsem mela krevni testy na Downa 1:72 pri prvnim odberu, pak se zjistilo, ze se mozna stala chyba a ta kjsem sla na druhy test a mela jsem 1:90. Sla jsem na odber plodovky a vse bylo OK. A ted mam zdraveho chlapecka ![]()
Ten pomer opravdu nic neznamena. Ty krevni testy vlasne nepotvrzuji ani nevyvraci moznost Downova syndronu - jen proste ukazuji pravdepodobnost, ze se to muze stat. A ty co ji maji vetsi hold dale testuji, ale rohodne to nezname, ze ten syndrom bude mit. Vlastne to znamena, ze ze 110 holek, ktere maji steny vysledek, tak jedna bude mit dite postizene. Ani to kdyz nekomu vyjde vysledek napriklad 1:24000 neznamena, ze se ji dite nemuze narodit s timto syndromem. Jen proste byla udelana hranice, ze myslim ty co to maji pod 250 nebo 500 dale testuji. No a az bude vedet vysledky a budou vporadku tak bude mit jistotu, ze mimi je v poradku a take z te plodovky pak testuji i jine syndromy, ktere se krvi vubec nezjistuji.
Vim co je to za nervy a tak drzim palce. Ja jsem mela tu vyhodu, ze mi vysledek rekli do 24 hodin - takze jsem nemusela cekat tech hroznych 14 dni.
Verveve
Já jsem měla 1:52, byla jsem na amnio a mám zdravého chlapečka.
Radka
Ahoj,
já jsem měla u prvního těhotenství 1:360 a miminko bylo nemocné ![]()
Druhé těhotenství již bylo v pořádku.
Přeji tvé kamarádce ať to dobře dopadne.
Andrea
Ahoj, já měla 1:152, podstoupila jsem amnio a kontrolní UTZ a mám zdravou holčičku..Bylo mi řečeno, že se to začíná hlídat někde kolem 1:250, ale všude je to jinak, oni je raději sychrují. Amnio nebolí, spíš po zákroku v klidu ležet a pokud bude tvrdnout bříško, tak magnesium, nebát se ničeho a ono to dobře dopadne.
Zákrok mi dělali u Apolináře a byla jsem max spokojená, sice jsem pak rodila v Podolí, ale na Amnio bych šla zase tam ![]()
Kamarádce krásné a zdravé miminko !!
Ahoj ![]()
Mě vyšly testy na DS 1:9 ,podstoupila jsem amniocentézu a ta dopadla výborně,jenom ty nervy než byly výsledky.
Mám zdravého chlapečka .
Přeju kamarádce hodně štěstí ![]()
Ahojky,
jak už holky psaly, nezáleží na poměru. Mě krev dopadla dobře. ale i přesto jsme chodili na genický utz (jsem po IVF). Vypadá to, že je malý v pořádku. Brzy by se měl narodit, tak si moc přeju, aby byl zdraví, i testy se můžou zmýlit!
Přeji tvojí kamarádce, aby amnio dopadlo dobře! Kati
Holky,
moc děkuju. Přečetla jsem jí vaše příspěvky a aspoň trochu ji uklidnila. Tak uvidíme jak dopadne.
Příští týden by už měla mít výsledky. Až budu něco vědět, ozvu se.
Erika
Ahoj,
jak jsem slíbila, píšu, že kamarádce dopadly výsledky dobře.
Erika
Ahoj holky, ja mam dotaz. Jsem v 18tt, a na to ze jsem v jinem stavu jsme s pritelem prisli az v 15tt. Ovsem na screening se chodi v 11-13tt. Myslíte že mi ho jeste udelaji kdyz jsem 18tt? Dekuji moc ![]()