Těhotenské vitamíny

574
24.4.07 10:30

těhotenské vitamíny

Ahoj holky,

chci se zeptat. Jaké berete vitamíny když plánujete těhotenství? Já jsem letos v lednu potratila a bylo mi doporučeno brát vitamíny GS Mamavit, první měsíc jsem je brala, ale dneska jsem byla u nás v lékárně a něměli je, prý na objednání, tak jsem si vzala vitamíny Gravital. Neudělala jsem blbost, nebo je to jedno?

Díky za vaše zkušenosti a rady.

Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22315
24.4.07 10:39

Verunko ja az do ted beru jen Kys. listovou- acidum folicum, mam npsane od DR.

A mamavit mi lezi v lekarnicce, radei bych to neprehanela moc, zavnu brat az po listovce a max 1× v tydnu

Jinak pred otehotnenim jsem si kupovala Acidofolan- je za 42KC na mesic a je to temer to same co Calibrum Babyplan, akorat o 2/3 levnejsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
24.4.07 11:52

Verunko, jak píše ka-tka, já brala také jen acidum folicum - kyselinu listovou, jak jsem otěhotněla, přidala jsem akorát železo a vitamíny jsem začala brát až od 3 měsíce těhotenství na radu mého lékaře a to Prenavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
24.4.07 11:53

Verunko, jak píše ka-tka, já brala také jen acidum folicum - kyselinu listovou, jak jsem otěhotněla, přidala jsem akorát železo a vitamíny jsem začala brát až od 3 měsíce těhotenství na radu mého lékaře a to Prenavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
24.4.07 12:26

Ahoj Verunko,
taky se příkláním ke kyselině listové - ta je před početím nejdůležitější, ostatní vitamínky v tomhle období do sebe dostaneš přirozeně. Tu listovku mi doktorka taky předepsala po potratu, před dalším snažením. Já jsem teda občas brala i to Calibrum babyplan - zkazit tím nic nemůžeš.
A teď občas zobnu Mamavit, ale s tím jsem začala až od 2.trimestru.

Tak držím palečky, ať se brzy zadaří.

http://tickers.TickerFactory.com/…176/preg.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
24.4.07 12:26

Já brala Calibrum baby plan do 3 měsíce těhu ( + předtím se má brát taky, nebo je to doporučovaný, ale to jsem nebrala ) a potom nic, kvůli velikosti mimi :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
24.4.07 14:33

Ahoj,

tak můj Mudr. je toho názoru, že všechny těhotenské vitamíny se tady rozšířily především díky obrovskému tlaku farmaceutických firem. Zdravá žena v České republice, která má pestrou stravu včetně ovoce a zeleniny prý žádné chemické vitamíny nepotřebuje. Doporučil pouze kyselinu listovou, ale tu brát nejlépe ještě před otěhotněním a pak cca první 3 měsíce.
Něco na tom bude, takže jsem nebrala nic a syn se narodil krásný, zdravý, prostě akorát :-)
Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
24.4.07 14:46

také souhlasím s Martinou, i můj dr. říkal dostatečným přísunem ovoce a zeleniny těhotná žena nemusí nic brát, jen tu kyselinu listovou doporučoval a třeba i železo, často bývají těhotné chudokrevné, já brala vitamíny jen proto, protože jsem čekala dvojčata, tak jsem trochu přispěla, ale jinak bych to nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
24.4.07 15:52

Ahoj, tak já před otěhotněním nebrala nic, pak první 3 měsíce listovku a pak Gravital, teď pro změnu rybí tuk.

Ale jestli Ti jde o to, který vit.sou lepší, tak je to podle mě uplně fuk. Srovnávala sem složení a všechny maj přibližně stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
25.4.07 13:41

Souhlasim s Martinou a Pitrskou, já brala od dr. jen kys. listovou na začátku a hořčík občas kvůli křečím jinak nic, nejsem zastánce chemie, přirozené vitamíny jsou nejlepší, jak pro tvoje tělo, tak pro mimi, a pokud se cítíš dobře, vůbec bych to nehrotila, miminko si vezme co potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
31.7.13 11:19

Ahoj.. přícházím s dotazem trochu jiného rázu.. jsem na začátku těhotenství (6 týden) a už dva týdny mi je zle.. zvracím atd.. někde jsem se dočetla že to může být i vitamínama.. (obden beru b-komplex, abych neměla opar… listovku denně a gs mamavit… Když mi bylo zle, koupila jsem si i emesin při nevolnostech v těhotenství který obsahuje zázvor a vitamin B6..
No zkrátka mi připadá docela logické, že to může být tim, ale na druhou stranu jak zjistím po čem mi je zle.. a nebo s tím budu tak dlouho šachovat až prostě zjistím, že mi je zle protože mi je zle:D.. už jsem změnila i dobu z rána na večer:D včera jsem si vzala jen listovku a dneska mě zvracení probudilo, což se mi nestávalo.. vždy až když jsem vstala a měla něco v sobě.. teď jsem podle mě vyzvracela pouze tu listovku… omlouvám se za podrobnosti, třeba s tím někdo má zkušenosti.. děkuji:):D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
31.7.13 11:20

:D jinak do sebe nic nedostanu kloudnýho, co by mi ty vitamíny dalo.. tak nevím:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
31.7.13 11:23

.

Příspěvek upraven 03.02.14 v 17:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
31.7.13 11:23

@Terulisekk
mi bylo zle, at jsem vitaminy polykala nebo ne. takze za me - je to fuk ;)

jinak ja jsem byla uz fakt v krizi, bylo mi blbe vetsinu dne a doma male dite. tak mi doktorka napsala leky na nevolnost, co se muzou i v tehotenstvi a zabraly prefektne. nevyhodou bylo, ze jsem zas po nich byla totalne ospala. ve 3 odpoledne jsem usinala vsede :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2383
31.7.13 11:24

@Terulisekk ty bláho, já to teda neznám, ale co zkusit aspoň nějaké ovocné šťávy a nebo kontejly, ale to asi taky vyhodíš :poblion: Ale pokud to vše bereš na lačno tak to tím může být, jsou do doplňky stravy a asi by si k tomu něco baštit měla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí