Pupečníkové infarkty.

11779
11.4.07 20:22

Pupečníkové infarkty.

Prosím o jakéholiv informace o Pupečníkových infarktech, jak vznikají proč, co s nima, jak předcházet atd

Dekuji za jakoukoliv informaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
283
12.4.07 22:11

Ahoj mamamilo,

já Ti poradím jen jedno - na porodnice.cz je poradna dr. Kouckého. Ten ordinuje u Apolináře a specializuje se na rizikové těhu v důsledku různých trombotických poruch a jiných „perliček“ (vím, že už jsi nějaký problém, bohužel, zažila).
Zkus mu napsat, je fakt skvělý, je velice ochotný, sečtělý. Já k němu chodila 22 týdnů.
A jestli budeš mít chuť, napiš, jak jsi pochodila.

Hodně štěstí

PS: ztrefit se do doby, kdy lze zadat příspěvek do poradny je trochu loterie, ale odpověď je do druhého dne

PS2: u nás byly infarkty na placentě, jestli potřebuješ takovou info, tak napiš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11779
13.4.07 13:17

Blanci díky, tam se právš snažim trefit už asi pet dní a nejak nejde, no budu zkoušet.
No já je právě mela a dopadlo to nemile :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
13.4.07 20:36

Hm, to je mi líto, je to fakt smutné, ale teď to snad dopadne na 1

Já mu posledně psala poděkování a povedlo se mi to asi tak na 25-tý pokus a zcela jistě to bylo přes víkend. Určitě to nevzdávej, času máš zatím dost :D

Držíme palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.4.07 20:43

Ahojky,
a s ceho vznikaji infarkty na placente a co to zpusobi diteti?? a jak se to pozna az u porodu? Tehule 18tt

• Citovat
  • Upravit
283
13.4.07 21:03

Pro anonymní těhulku:

hlavně se nestresuj! Infarkty vznikají v důsledku poruchy srážlivosti krve, takže pokud takovou poruchou netrpíš, nebo jí nemáte v rodině (je to i dědičná záležitost), tak to klidně můžeš vypustit z hlavy.

Ve zkratce se jedná o místa na placentě, která v důsledku krevních sraženin nebyla zásobená krví a tak tato tkáň se odloučí a nefunguje, a buď se ucpe úplně anebo toto místo následně trvale krvácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.4.07 21:22

Je dekuji.A nemuze to byt i rozcilovanim?Ja jsem ted v tehu desne vztekla a hned me vsechno vytoci,proste uz jsem si vsugerovala,ze nemuzu mit zdrave dite kdyz se tak nervuji a porad myslim na postizene.Uz mi fakt hrabe.:(Je to normalni ze me hned vsechno vytoci?Nekdy mam den ze jsem vztekla a druhy den se zas porad smeju a jsem stastna.Si uz pripadam jak blazen :)
tehule 18tt

• Citovat
  • Upravit
283
13.4.07 21:30

To budou hormony, hoď se do klidu, užívej si těhotenství a nechej se rozmazlovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11779
14.4.07 21:06

Poruchu srázlivosti krve mám . MTHFR, a ještě cukrovka, tkaže všechno se vším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
14.4.07 22:04

Mamamilo,

já mám taky MTHRF 776 - homozygot. První těhu, teda vlastně čtvrté v pořadí kvůli třem potratům mi neléčil nikdo a taky skončilo náhlým odloučením placenty. U minulého těhu jsem nic nenechala náhodě a dosti kuriózním způsobem jsem se dostala do péče právě dr Kouckého a vida - jde to. Jde to s odborníkem v zádech :lol:

Povedla se poradna?
Víš ty co? Udělej to jako já - skoč na hematolku, nechej si od gyndr napsat doporučení do rizikové poradny pro trombotickou poruchu a skoč si v pondělí nebo pátek k Apolináři. Určitě to stojí za to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11779
15.4.07 18:58

To já tam mám jiné číslo, do rizikové chodim stejně kvůli cukrovce…
Me dr. řekla že to nic není, že to v pohode, a že mi dá Acylpyrin na ředění krve.

KOucký má stále plno, protě já se tam asi trefim, až půjdu rodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11779
15.4.07 19:04

tam je pořád plno a ještě jsem se zapomněla přihlásit a tak jsem zajásala a ono houby, zase plno. To je hrůza. CHce to trpelivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
15.4.07 20:10

ahojky,
teda do teď jsem svoji mutaci pro MTHFR heterozyg. docela neřešila ale nahnaly jste mi strach.Já sice byla na hematolce a prý má tuhle poruchu asi 47% populace. I na gyndě mi říkala, že je to vlastně OK, ale u doktorů dneska člověk neví, jim vlastně o nic nejde " jen" o pacienty a těch přece mají… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
15.4.07 22:33

Mamamilo,

ale acylpirin se v těhotenství nesmíííííí!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11779
16.4.07 12:03
evulinka29 píše:
ahojky,
teda do teď jsem svoji mutaci pro MTHFR heterozyg. docela neřešila ale nahnaly jste mi strach.Já sice byla na hematolce a prý má tuhle poruchu asi 47% populace. I na gyndě mi říkala, že je to vlastně OK, ale u doktorů dneska člověk neví, jim vlastně o nic nejde " jen" o pacienty a těch přece mají… :-(

me taky řekli že o nic nejde.
Já teda nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí