Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím o jakéholiv informace o Pupečníkových infarktech, jak vznikají proč, co s nima, jak předcházet atd
Dekuji za jakoukoliv informaci
Ahoj mamamilo,
já Ti poradím jen jedno - na porodnice.cz je poradna dr. Kouckého. Ten ordinuje u Apolináře a specializuje se na rizikové těhu v důsledku různých trombotických poruch a jiných „perliček“ (vím, že už jsi nějaký problém, bohužel, zažila).
Zkus mu napsat, je fakt skvělý, je velice ochotný, sečtělý. Já k němu chodila 22 týdnů.
A jestli budeš mít chuť, napiš, jak jsi pochodila.
Hodně štěstí
PS: ztrefit se do doby, kdy lze zadat příspěvek do poradny je trochu loterie, ale odpověď je do druhého dne
PS2: u nás byly infarkty na placentě, jestli potřebuješ takovou info, tak napiš
Blanci díky, tam se právš snažim trefit už asi pet dní a nejak nejde, no budu zkoušet.
No já je právě mela a dopadlo to nemile ![]()
Hm, to je mi líto, je to fakt smutné, ale teď to snad dopadne na 1
Já mu posledně psala poděkování a povedlo se mi to asi tak na 25-tý pokus a zcela jistě to bylo přes víkend. Určitě to nevzdávej, času máš zatím dost ![]()
Držíme palečky
Ahojky,
a s ceho vznikaji infarkty na placente a co to zpusobi diteti?? a jak se to pozna az u porodu? Tehule 18tt
Pro anonymní těhulku:
hlavně se nestresuj! Infarkty vznikají v důsledku poruchy srážlivosti krve, takže pokud takovou poruchou netrpíš, nebo jí nemáte v rodině (je to i dědičná záležitost), tak to klidně můžeš vypustit z hlavy.
Ve zkratce se jedná o místa na placentě, která v důsledku krevních sraženin nebyla zásobená krví a tak tato tkáň se odloučí a nefunguje, a buď se ucpe úplně anebo toto místo následně trvale krvácí.
Je dekuji.A nemuze to byt i rozcilovanim?Ja jsem ted v tehu desne vztekla a hned me vsechno vytoci,proste uz jsem si vsugerovala,ze nemuzu mit zdrave dite kdyz se tak nervuji a porad myslim na postizene.Uz mi fakt hrabe.:(Je to normalni ze me hned vsechno vytoci?Nekdy mam den ze jsem vztekla a druhy den se zas porad smeju a jsem stastna.Si uz pripadam jak blazen ![]()
tehule 18tt
To budou hormony, hoď se do klidu, užívej si těhotenství a nechej se rozmazlovat ![]()
Poruchu srázlivosti krve mám . MTHFR, a ještě cukrovka, tkaže všechno se vším
Mamamilo,
já mám taky MTHRF 776 - homozygot. První těhu, teda vlastně čtvrté v pořadí kvůli třem potratům mi neléčil nikdo a taky skončilo náhlým odloučením placenty. U minulého těhu jsem nic nenechala náhodě a dosti kuriózním způsobem jsem se dostala do péče právě dr Kouckého a vida - jde to. Jde to s odborníkem v zádech ![]()
Povedla se poradna?
Víš ty co? Udělej to jako já - skoč na hematolku, nechej si od gyndr napsat doporučení do rizikové poradny pro trombotickou poruchu a skoč si v pondělí nebo pátek k Apolináři. Určitě to stojí za to
To já tam mám jiné číslo, do rizikové chodim stejně kvůli cukrovce…
Me dr. řekla že to nic není, že to v pohode, a že mi dá Acylpyrin na ředění krve.
KOucký má stále plno, protě já se tam asi trefim, až půjdu rodit
tam je pořád plno a ještě jsem se zapomněla přihlásit a tak jsem zajásala a ono houby, zase plno. To je hrůza. CHce to trpelivost.
ahojky,
teda do teď jsem svoji mutaci pro MTHFR heterozyg. docela neřešila ale nahnaly jste mi strach.Já sice byla na hematolce a prý má tuhle poruchu asi 47% populace. I na gyndě mi říkala, že je to vlastně OK, ale u doktorů dneska člověk neví, jim vlastně o nic nejde " jen" o pacienty a těch přece mají… ![]()
evulinka29 píše:
ahojky,
teda do teď jsem svoji mutaci pro MTHFR heterozyg. docela neřešila ale nahnaly jste mi strach.Já sice byla na hematolce a prý má tuhle poruchu asi 47% populace. I na gyndě mi říkala, že je to vlastně OK, ale u doktorů dneska člověk neví, jim vlastně o nic nejde " jen" o pacienty a těch přece mají…
me taky řekli že o nic nejde.
Já teda nevim