Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte maminky, chcela by som poprosit o radu. Od kedy som tehotna, som v 12-tom tt a od zaciatku sa mi robia herpesy. Ledva sa jeden zahoji, tak uz mam druhy. Teraz najnovsie na lici. Uz som z toho nestastna, vyzeram ako dobity pes, a bojim sa ci to nemoze uskodit miminku. Ak s tym mate niektora skusenosti, prosim napiste. Dajujem
Zkušenost nemám, ale určitě to řekni v těhotenské poradně, podle mě by to určitě měli vědět. Jedna doktorka mi o herpesu říkala, že herpes může být miminku nebezpečný při porodu a po porodu, že se těch pupínků miminko nesmí dotknout. Víc názorů jsem neslyšela.
Petra
Taky trpím na opary - zkus posílit imunitu a vydrž… Klasické opary miminku neublíží, nebezpečný je opar na rodidlech v době porodu nebo pásový opar. Běžný opar vážně nevadí…
L.
Trpěla jsem v těhu děsně. Jediné, co mi pomohlo, vyšší dávka B komplexu. Brala jsem jeden gravital a jeden malý B komplex. A bylo to ok. Je rozpustný ve vodě, takže se přebytky vyjdou močí.
oooooooch vdaka, sa mi trosku ulavilo, ja beriem stale doplnkove vitaminy uz niekolko rokov a teraz v tehu beriem calibrum mami, a ladujem sa ovocim a zeleninou, takze vitaminy by mimi malo mat, len tie herpesy neviem z coho su, ale je to dost otravne. na rodidlach to viem ze je nebezpecne, dokonca vtedy robia cisarsky rez a nie klasicky porod, aby sa miminko nenakazilo. Tak dufam, ze tie moje co mam na ksichte mu neublizia. Vdaka
Neublíží neboj, rodila jsem s oparem na obličeji Adlétku a v pohodě.. V té euforii mi ani nedošlo, že bych ji neměla políbit
A teď jsem jich měla několik za sebou
Je to nepříjemné.
Já mám za ty roky s opary vyzkoušené, že je nesmím léčit - jak začnu, mokvají mi a léčí se dlouho a blbě
Jak je nechám být jsou do týdne pryč. Minulý týden jsem dojela k našim s oparem, otec mi nabídl nějakou mastičku - Herpesin. No, byla jsem už ve fázi praskání a odlupování - těsně před vytvořením strupu. Tak jsem to namazala - jednou - a tři dby mi to mokvalo
Snad kdybych to namazala pred vytvořením puchýřků… Nevím.
L.
Lesi, jj je to tím. Já má to samý. Opar se musí namazat hned jak svědí - zkrátka už to ponám, že se mi dělá. Mám to rudý a bolí to. Já mám Vektravir a super. Mažu každu půl hodinu - a fakt se mi skoro neudělá. Ale chce to v začátku, jinak když už ho mám a namažu, tak mi taky přijde, že se pak naopak hůř hojí.
No herpesin nie je dobry, to stale mokva, lepsi je zovirax, ten mi velmi pomaha, ale bohuzial v tehu sa tieto veci pouzivat nesmu. tak teraz mam nejaky herpik pre tehotne, ale okrem toho ze stipe jak svina, tak ucinky nevidim, tak som si kupila tie nalepky na herpes co si na nich mozem dat pripadne makeup, a aj liecia, tak to tak zle nevyzera. Ja som totiz asistent generalneho riaditela, tak to zle vyzera ked mam taku potvoru na licku, xixixi. Ale ktovie ako je to s miminkom, lebo ak mam v krvi ja ten hnusny virus, tak ho zdedi asi aj mimi........ neviem
Ahoj holky,
ja uz to tu sice kdysi psala,ale dobra rada se snad muze psat opakovane ![]()
Taky jsem hodne trpela-trpim na opary a je to fakt des.Ty me obri rty…brr.
V tehotenstvi se mi to samozrejme taky nevyhnulo a pro me nejucinejsi zovirax jsem pouzivat nesmela(vlastne zadne tyhle hojice),tak abych si alespon ulevila,nechala jsem si ho osetrit laiserem(kosmetickym u kosmeticky)Rikala mi kosmeticka,ze na miste,ktere se takto osetri,se uz nikdy opar neudela.A je to pravda!!!od te doby,se mi na hornim rtu ten maxi opar uz neudelal-jinde ano,ale na tom miste jsem mivala vzdy nejvetsi.Takze i kdyz nekdy zacne to palive svedeni,presto se na tom miste neobjevi.Jsem moc rada.
Tak treba to nektera zkusite,mne to opravdu pomohlo.
Any
Ahoj Any
tak to je super napad, mne by museli cely nos vylaserovat, lebo najcastejsie sa mi v nose robi. ale teraz to mam na lici a tam som to nikdy nemala, a este aj taky poriadne velky, no fuj. a ked sa ti narodilo mimi, tak nemalo, alebo nema problem s herpesmi?
ahoj Luli,
v nose to boli jako cert,hlavne kdyz ma clovek jeste rymu,ale na tvari je to jeste horsi(dle me),protoze clovek se pak spatne citi mezi lidmi(kor v praci
)
Muj syn zatim jeste dikybohu zadny opar nemel,doufam,ze ho tohle ani nepostihne.Kdyz pry clovek uz tenhle vir v sobe ma,tak uz se ho nikdy nezbavi.Kdyz mam opar tak si davam velky pozor,abych Sebiho nepusinkovala,aby se nemohl nakazit.
Jeste vim,ze kdyz jsem chodila ten opar lecit na kosmetiku,jeste jsem to kombinovala se zinkovou masti(tu jsem v tehu mohla),takze ta jen vysusovala,taky dobra(lepsi nez nic) ![]()
Any
Holky, zkuste ten B komplex, prodiskutujte do s MUDr., fakt to nevadí v těhu. Jinak mám pocit, že nic moc nezabírá. Když to stihnu Zoviraxem hned při pálení, tak je opar menší než obvykle, když to nestihnu, tak v začáítcích mi příjde nejlepší zubní pasta - nějaká bílá, aby to nevypadalo tak hrozně, příjemně to chladí a docela to po ní vysychá. A jak se dostanu do fáze strupu, tak odmašťovat infadolanem - fakt několikrát za den promazat. Ještě pomáhá Tee Tree oil, ale ten zápach - to můžu jen když nikdo není doma.
Tak ať to brzy přejde.
Ahojky,
já v těhu už přestala opary počítat
Je to děs, ale ze své zkušenosti vím, že jakmile začne svědit, tak vykvete ikdybych se na hlavu stavěla a žádná mastička ho nezastaví.Fajn je ta zubní pasta na noc,vytahuje tu horkost a rychleji se to hojí. Ale vitamin B mi ani doktorka ani lékarnice nedoporučily, protože když prý beru těhu vitamíny, tak by to s tím béčkem bylo moc.A tak si se svými opary pomalu začínám rozumět
a žijeme spolu v symbioze! Jen doufám, že prcek to po mě nezdědí.
Hezký den všem „oparkám“
ahooooooooj vsetky herpesacky. Tak dnes som bola v poradni, tak tie herpesy mimi vraj ohrozit nemozu, no a lekar mi urobil 3D ultrazvuk, tak sme uz v trinastom tyzdni zistili, ze cakame vytuzeneho synceka. Tak sa tesiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim jak blska v kozusku
Ahoj holky, můžete mě prosím poradit? Může mít herpesin vliv na pozastavení menstruace? Beru ho od pondělí a již asi týden mám břicho na prasknutí. Pořád čekám že se spustí červená, místo toho ze mě teče jenom výtok, mám menstruační bolesti, jakoby ten průběh červené něco blokovalo. Moc děkuji za odpoved.