Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
koupili jsme domeček v Brně a chci se zeptat, jak je to s popelnicemi. Je to majetek města, který se pronajímá (tak je to v Praze) a nebo musíme mít svoji?A případně musím něco někam hlásit, když normálně platíme za odpady?
Díky
Kacica
Ahoj, odpady v brne zajistuji 2 firmy -
SAKO a ASA. Mají to město nak rozdeleny.
Podle mě ti popelnicu zapůjčí..
Ale informuj se u nich.
Janac
My jsme teda vždycky měli svoji, ani nevím, že se někde půjčují
. Teď jsme 40km od Brna a taky musíme mít svoje…
Ptala jsem se manžela. Tak prý nahlásit se na Magošu k placení popelnic, tam ti řeknou, která firma u vás sváží a pak jim zavoláš a oni ti popelnici „půjčí“.
Je to fakt různý, protože třeba v Lysicích, kde mají tcháni chalupu prý musíš mít svoji vlastní.
Jsem z Brna a půjčuje se. Sváží nám SITA a když se nám poškodila, vyměnili nám ji. Svoji nemáme. Jen pokud budeš chtít popelnici na kolečkách musíš si o ni říct, jinak ti dají klasickou.
Příspěvek upraven 27.11.09 v 21:52
Ozivuji diskuzi..
Letos budu platit, poplatky za odvoz, prevodem..budu platit za sebe a ditka..vim, ze musim vyplnit formulář, ale nikde jsem se nedocetla, kdy jej musim odestat, zda pred tim, nez odeslu penize nebo po zaplaceni..asi pred odesláním platby, ze..? Formulář budu odesilat v elektronické podobě..
děkuji
To máš jedno, zda před, nebo po, prostě ho vyplń v den odeslání platby.
Když jsem platila za sebe a dítě tak jsem žádný formulář nevyplňovala, při převodu jsem do kolonky VS napsala naše rodný čísla ![]()
Mám dotaz. Bydlíme od ledna v rodinném domku. Vždy jsem dávala před popelnici pytle s bincem, jako každý soused kolem mě. Chlap šel ráno po noční domů a povídal mě, že si fotili naše číslo popisné a že to dávají na magistrát. Že od minulého měsíce vyšla nová vyhláška, nebo co, že se pytle nesmějí dávat před popelnice. Že oni jsou povinní vysypávat pouze popelnice. Nyní si budou fotit každý dům. Co o tom víte? Dále když vyšla tedy nová vyhláška, nebyla by slušnost občany informovat třeba letákem? Občan za normálních okolností po změnách ve vyhláškách nepátrá. A dále jsem zvědavá, co z toho tedy bude na magistrátu, jelikož nikdo nic o nové vyhlášce neví a asi si fotili celou ulici s pytlema před popelnicemi
![]()
V Praze si taky fotí popelnice. I když u nich nic není. Když tam je něco, tak to někdy naloží a odvezou, někdy ne. Třeba parádně odvezli, ale křeslo je tam stále
@Ellusa píše:
@chipsa Co zkusit nejprve stránky města? Odpadovou vyhlášku máš zde, trvalo mi asi pět vteřin ji najít http://www.brno.cz/…y/soubor.php?… . Povinnost dávat jen do popelnic a ne mimo není nic nového, popeláři nejsou povinni to odvážet, pokud to není v nich. Na ostatní se ptej na magistrátu
To je sice hezké, že se mám podívat na stránky města. Ale o nové vyhlášce víme až nyní od rána od popelářů. Já se spíš ptám, jestli by nebyla z jejich strany slušnost občana informovat letákem, nebo dopisem? Vždyt ty odpady taky nejsou zadarmo. A obecně, každou chvíli se pořád někde něco mění, tak jak to má občana napadnout?
@Ellusa píše:
@chipsa Přečetla sis tu vyhlášku, když se tak rozčiluješ?
Já se nerozčiluji. Až nyní jsem si ji přečetla, předtím jsem o ní nevěděla. Nejsem jasnovidec, abych čarovala co se kde mění za vyhlášky a zákony po obcích. Proto říkám, že by byla slušnost, když by ONI informovali občany o změnách ve vyhláškách letákem, nebo dopisem.
Vyhláška se sice změnila, ale zrovna tento bod zůstal stejný ï od minulé vyhlášky z roku 2013, a kdoví jestli ne i předtím, nechce se mi to dohledávat…čili nic nového. Když se změní jakýkoliv zákon, tak nás asi taky nikdo neinformuje, a neznalost zákona neomlouvá. Neznám teda povinnosti obcí, vím že u našich na vesnici je nějaká tabule/vitrína, kam se info lepí, a tím je povinnost asi splněna. U nás v Brně to bude nejspíš stejné, nebo webové stránky,,, že je nečtu a nechodím se dívat na vývěsku, je asi nejspíš jen a jen moje chyba.
Na druhou stranu,,, u nás kolem kontejnerů je taky spousta věcí, a popeláři je normálně berou. Asi je to jenom o tom, než se pořádně naštvou. Na druhou stranu, na sídlišti je problém to uhlídat, kdo tam něco dává, u rodinných domů je to mnohem jednodušší.
Takže to vidím tak, že tohle se dělalo a dělat bude, dokud se popelář nenaštve
Nebo zvednou cenu za odpad, a bude to tím taky vyřešeno.
A.