Jak zaplatit poplatek v eurech?

75
5.8.15 19:33

Poplatek v eurech jak zaplatit?

Prosím o radu… přítel si bude žádat o vydání dokumentu ze Slovenska, musíme jim na účet poslat poplatek 5 eur momentálně ani jeden z nás nemá účet, nevíte jak se to řeší pokud bych to posílala složenkou na účet přes poštu? Musím mít já eura nebo se to automaticky převede z našich korun jim na účet již v eurech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4043
5.8.15 19:35

Poslala bych to z účtu, myslím, že to vyjde levněji než z pošty, ale i tak počítej, že zaplatíte ne úplně malý poplatek za převod měn… Normálně zadáš příkaz tak, aby příjemce dostal 5eur a banka ti naúčtuje všechny poplatky a ty celou sumu zaplatíš v Kč..

Příspěvek upraven 05.08.15 v 19:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27631
5.8.15 19:36
@kat kat píše:
Poslala bych to z účtu, myslím, že to vyjde levněji než z pošty, ale i tak počítej, že zaplatíte ne úplně malý poplatek za převod měn…

píše, že účet nemají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
5.8.15 19:38
@ka2ka píše:
píše, že účet nemají

Máš recht, neumím číst :D tak z pošty by to mělo jít taky tak udělat… ale poplatek podle mě může být klidně stovka nebo i dvě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1919
5.8.15 19:44

Nemate někoho známého kdo má účet u Airbank? Tam je převod cizi měny zdarma. Nebo ještě u Kb známa plati asi 30 Kč. Přes poštu jsem posílala jednou a vyšlo me to na dost, takže si myslím že poplatek bude dražší než to co posíláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
5.8.15 19:48

@Cicuskaa Si vyřiďte FIO účet a pošlete to odtud. A je to zdarma, jak vedení účtu, tak poslání platby v eurech na SK ;) Navíc, když účet nemáte, třeba by se vám hodil:) Nebo pak poštou jako eurogiro, poplatek je tam cca 50kč, což je levnější, než většina bank. Výhodné je to opravdu jen od FIO banky, aspoň co vím já. Ale neznám ty nové banky jako Air bank nebo Mbank… U klasických to vyjde nejméně na 200kč a u KB snad až na 1500kč - PS: takto se vydělává :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
5.8.15 19:48

@Cicuskaa Nemít účet v dnešní době? Nechápu.
Nejlepší by bylo založit si účet, např. u Airbank, je zdarma a lze zřídit i přes internet.

• Citovat
  • Upravit
4148
5.8.15 19:49

@CarolineJ 30kč u KB? tak to asi nee, já to řešila, ale paní v bance mi sdělila, že 1500kč a ještě volala někam na ústředí si to ověřit :zed: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1919
5.8.15 19:57

@loves no opravdu chtěla po me vždycky 20-30 Kč platila jsem přes ni objednávky na Ali Express proto že mi paní tenkrát ve spořce řekla 150-300 :roll:. Ale je to dva roky třeba podražily :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
5.8.15 20:03

@CarolineJ Nebo byla neschopná jen paní v bance. Ale teda zrovna u KB se mi tak málo vážně nezdá. Ve spořce to stojí cca 250kč, v čsob taky. Já platím v eurech často, takže jsem si musela najít nejlevnější řešení. A zrovna teď jsem potřebovala přijmout platbu na svůj účet u KB z rakouska a taky mi to chtěli poslat v eurech. Tak jsem obvolávala infolinku a jen za to, že mi taková platba má přijít, tak bych zaplatila 100kč (a to jen proto, že by to byla první taková platba v měsíci, pak 150kč). Tak jsem se mrkla na FIO a tam ta samá příchozí platba z rakouska stála 20kč. Takže ještě, že to FIO mám taky :lol: Plánuju na to přejít uplně. U KB jsem už jen z nostalgie a protože tam neplatím skoro nic za vedení účtu, mám to jaksi dobře nastavené, protože jsem tam dlouho…
Jo a Ali express nevím co je, ale esli nějaké nakupování na internetu, tak v takovém případě je výhodné platit online kartou, klidně v eurech nebo jiné měně. Za nákup na netu a platbě kartou se totiž také neplatí nic, i když je to v cizí měně. A to i u KB ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
5.8.15 20:55

Jestli to pomůže, mám i FIO, tak vám to na SK můžu poslat. FIO na SK posílá tuším zdarma :).
Napište SZ, nebo si založte FIO- je to zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
5.8.15 21:04

Pokud nemáš a nechceš účet můžeš peníze poslat přes poštu jako eurogiro (už to tu někdo psal). Je potřeba si zjistit číslo účti v mezinárodním formáti tzv. IBAN a peníze vložíš v korunách a na přepážce ti řeknou kurz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
5.8.15 21:24

:mrgreen: Tak 5 éček bych poslala klidně v obálce poštou.
Ale jinak se ti samozřejmě nejvíc vyplatí poslat z účtu na účet…

Příspěvek upraven 05.08.15 v 21:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
5.8.15 21:25
@Black Cat píše: :mrgreen: Tak 5 éček bych poslala klidně v obálce poštou.
:mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
7182
6.8.15 09:05
@Meha píše:
@Cicuskaa Nemít účet v dnešní době? Nechápu.
Nejlepší by bylo založit si účet, např. u Airbank, je zdarma a lze zřídit i přes internet.

Já taky ne, ale osobně znám rodinu, co nemá účet. Je to prý kvůli exekucím. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová