Poplatek za kolaudaci

17631
18.2.13 16:03

poplatek za kolaudaci

Ahoj, je tu někdo kdo teď někdy kolaudoval rodinný domek? My jsme minulý týden kolaudovali a pán říkal, že by nás to mělo stát nějakých 5 tisíc, ale na netu jsem našla, že se neplatí nic :nevim: Jak to tedy je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18691
18.2.13 16:05

My jsme rozhodně nic neplatili. Samozřejmě poplatky katastrálnímu úřadu apod, ale jinak nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
805
18.2.13 16:06

Ted se od novyho roku hodne toho menilo a jsou nove poplatky. Zavolej na jiny urad a over si to jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
18.2.13 16:08

Já mám pocit, že když kolauduješ se zpožděním, pak je to zpoplatněný, protože známí tuhle řešili, že musí stihnout zkolaudovat do konce roku, jinak už za to budou platit… :nevim: Ale nerada bych kecala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
18.2.13 16:08
@Eliška píše:
My jsme rozhodně nic neplatili. Samozřejmě poplatky katastrálnímu úřadu apod, ale jinak nic.

a kolaudovali jste letos? Právě jsem někde četla, že jsou letos nějaké změny. Jinak teda nevím kde to ten člověk sebral, ale fakt to říkal. Tak třeba se spletl :think: Ještě jsme nic neplatili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
18.2.13 16:09
@alien21 píše:
Já mám pocit, že když kolauduješ se zpožděním, pak je to zpoplatněný, protože známí tuhle řešili, že musí stihnout zkolaudovat do konce roku, jinak už za to budou platit… :nevim: Ale nerada bych kecala…

jo, to jsem četla, že se zpožděním by to mělo být nějakých 1000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
18.2.13 16:11

Se zpožděním, to znamená, že když jsme měli stavební povolení na 3 roky a kolaudovali jsme až po tomhle termínu, tak bysme měli něco platit, že? Manžel se totiž na to vyflákl a začal zařizovat až letos, přitom barák je už přes rok postavený. Tak jsem trochu nakrknutá. Já tady prostě nemůžu zařizovat všechno :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
18.2.13 16:13

@Vera111 Jj, tak jsem to myslela. No říkám, známí to teď řešili, že to musí stihnout do konce roku 2013, ale už nemají peníze na jímku a tu ke kolaudaci mít musí či co. Tak vymýšlí, jak to splácat, páč jinak za to budou platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5257
18.2.13 16:14

Me tuhle na stavebnim urade rikali, ze kdyz nestihnem kolaudaci do toho data, co je uvedeny na papire „stavba povolena“, tak ze za kolaudaci budem muset platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
18.2.13 16:15
@mona77 píše:
Me tuhle na stavebnim urade rikali, ze kdyz nestihnem kolaudaci do toho data, co je uvedeny na papire „stavba povolena“, tak ze za kolaudaci budem muset platit.

a kolik neříkali? My už se tady pereme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5257
18.2.13 16:17
@Vera111 píše:
a kolik neříkali? My už se tady pereme :lol:

to jsem nezjistovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
18.2.13 16:18

@Vera111 My za kolaudaci též nic neplatili :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6571
18.2.13 16:24

Kolaudovali jsme ještě loni 2012, ale přišel manžel s tím, že pokud budeme chtít něco dalšího na stavební povolení, bude už poplatek 5000,– Ale jestli se to týká i přímo té kolaudace to nevím. Doporučuji jak psaly holky výše…zavolat na stavební úřad jiného města a zjistit, jestli byla změna nebo si pan úředník řekl netaktně o úplatek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
18.2.13 16:29
@blanch82 píše:
Kolaudovali jsme ještě loni 2012, ale přišel manžel s tím, že pokud budeme chtít něco dalšího na stavební povolení, bude už poplatek 5000,– Ale jestli se to týká i přímo té kolaudace to nevím. Doporučuji jak psaly holky výše…zavolat na stavební úřad jiného města a zjistit, jestli byla změna nebo si pan úředník řekl netaktně o úplatek :mrgreen:

8o No to doufám, že ne. I když by to asi byla ta lepší varianta. Určitě lepší pro manžela, protože jsem dost v ráži :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
18.2.13 16:48

Tyjo ten má štěstí!!! Donutila jsem ho ať tam zavolá a najednou je to prý zadarmo :nevim:
Takže potřebuju další radu. Co teď když jsem ho seřvala za něco, co se vlastně nestalo? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný