Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, je tu někdo kdo teď někdy kolaudoval rodinný domek? My jsme minulý týden kolaudovali a pán říkal, že by nás to mělo stát nějakých 5 tisíc, ale na netu jsem našla, že se neplatí nic
Jak to tedy je?
My jsme rozhodně nic neplatili. Samozřejmě poplatky katastrálnímu úřadu apod, ale jinak nic.
Ted se od novyho roku hodne toho menilo a jsou nove poplatky. Zavolej na jiny urad a over si to jinde.
Já mám pocit, že když kolauduješ se zpožděním, pak je to zpoplatněný, protože známí tuhle řešili, že musí stihnout zkolaudovat do konce roku, jinak už za to budou platit…
Ale nerada bych kecala…
@Eliška píše:
My jsme rozhodně nic neplatili. Samozřejmě poplatky katastrálnímu úřadu apod, ale jinak nic.
a kolaudovali jste letos? Právě jsem někde četla, že jsou letos nějaké změny. Jinak teda nevím kde to ten člověk sebral, ale fakt to říkal. Tak třeba se spletl
Ještě jsme nic neplatili
@alien21 píše:
Já mám pocit, že když kolauduješ se zpožděním, pak je to zpoplatněný, protože známí tuhle řešili, že musí stihnout zkolaudovat do konce roku, jinak už za to budou platit…Ale nerada bych kecala…
jo, to jsem četla, že se zpožděním by to mělo být nějakých 1000,–
Se zpožděním, to znamená, že když jsme měli stavební povolení na 3 roky a kolaudovali jsme až po tomhle termínu, tak bysme měli něco platit, že? Manžel se totiž na to vyflákl a začal zařizovat až letos, přitom barák je už přes rok postavený. Tak jsem trochu nakrknutá. Já tady prostě nemůžu zařizovat všechno ![]()
@Vera111 Jj, tak jsem to myslela. No říkám, známí to teď řešili, že to musí stihnout do konce roku 2013, ale už nemají peníze na jímku a tu ke kolaudaci mít musí či co. Tak vymýšlí, jak to splácat, páč jinak za to budou platit.
Me tuhle na stavebnim urade rikali, ze kdyz nestihnem kolaudaci do toho data, co je uvedeny na papire „stavba povolena“, tak ze za kolaudaci budem muset platit.
@mona77 píše:
Me tuhle na stavebnim urade rikali, ze kdyz nestihnem kolaudaci do toho data, co je uvedeny na papire „stavba povolena“, tak ze za kolaudaci budem muset platit.
a kolik neříkali? My už se tady pereme ![]()
@Vera111 píše:
a kolik neříkali? My už se tady pereme
to jsem nezjistovala.
Kolaudovali jsme ještě loni 2012, ale přišel manžel s tím, že pokud budeme chtít něco dalšího na stavební povolení, bude už poplatek 5000,– Ale jestli se to týká i přímo té kolaudace to nevím. Doporučuji jak psaly holky výše…zavolat na stavební úřad jiného města a zjistit, jestli byla změna nebo si pan úředník řekl netaktně o úplatek ![]()
@blanch82 píše:
Kolaudovali jsme ještě loni 2012, ale přišel manžel s tím, že pokud budeme chtít něco dalšího na stavební povolení, bude už poplatek 5000,– Ale jestli se to týká i přímo té kolaudace to nevím. Doporučuji jak psaly holky výše…zavolat na stavební úřad jiného města a zjistit, jestli byla změna nebo si pan úředník řekl netaktně o úplatek
No to doufám, že ne. I když by to asi byla ta lepší varianta. Určitě lepší pro manžela, protože jsem dost v ráži ![]()
Tyjo ten má štěstí!!! Donutila jsem ho ať tam zavolá a najednou je to prý zadarmo ![]()
Takže potřebuju další radu. Co teď když jsem ho seřvala za něco, co se vlastně nestalo? ![]()