Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, mám dotaz. Babičce umřel pes a tak jsem si ho vzala. Je mi 25 a mám invalidní duchod. Na internetu jsem četla ze nižší poplatek (cca 200kč) mají jen starobní důchodci věk vyšší 65let. Tím pádem když nemam ani ZTP nebo ZTP/P nemam nárok na nižší poplatek?
Babičce umřel pes a tak jsem si ho vzala…mám problém s pochopením čteného textu ![]()
@Anais Brno píše:
Babičce umřel pes a tak jsem si ho vzala…mám problém s pochopením čteného textu
Mě by zajímalo jaké poplatky se platí za mrtvého psa ![]()
@Anais Brno pardon, to jsem se fakt dost hloupě přepsala
je to opravené
Máte podmínky placení uvedené na stránkách vašeho města…tak jestli tam píšou, že mají slevu jen důchodci nad 65 let, tak musíš platit plnou cenu…
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, mám dotaz. Vzala jsem si psa od babičky co zemřela. Je mi 25 a mám invalidní duchod. Na internetu jsem četla ze nižší poplatek (cca 200kč) mají jen starobní důchodci věk vyšší 65let. Tím pádem když nemam ani ZTP nebo ZTP/P nemam nárok na nižší poplatek?Příspěvek upraven 20.06.23 v 20:02
@Anonymní píše:
Tím pádem když nemam ani ZTP nebo ZTP/P nemam nárok na nižší poplatek?
Jde o obecní poplatek. Zde Ti nikdo neporadí, protože netušíme o kterou obec jde. Přečti si obecní vyhlášku.
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, mám dotaz. Vzala jsem si psa od babičky co zemřela. Je mi 25 a mám invalidní duchod. Na internetu jsem četla ze nižší poplatek (cca 200kč) mají jen starobní důchodci věk vyšší 65let. Tím pádem když nemam ani ZTP nebo ZTP/P nemam nárok na nižší poplatek?Příspěvek upraven 20.06.23 v 20:02
Prej se přímo u vás na úřadě/radnici. Každá obec to má jinak.
Ptej se přímo na úřadě, ale u nás bys měla smůlu, u nás mají jen důchodci sníženou sazbu.
U nás ve vyhlášce je to třeba takto
200 Kč za jednoho a 300 Kč za druhého a každého dalšího psa téhož držitele, je-li držitelem psa poživatel invalidního, starobního, vdovského nebo vdoveckého důchodu, který je jediným zdrojem příjmu, anebo poživatel sirotčího důchodu anebo osoba starší 65 let
Mrkni na stránky obce, já bydlím v Brně-střed, a u nás mají lidé s jakýmkoliv důchodem prvního psa za sníženou cenu (další psy už za běžnou).
A je taky rozdíl, jestli bydlí v paneláku, nebo RD. Teda v naší obci.
@Aspera píše:
Ptej se přímo na úřadě, ale u nás bys měla smůlu, u nás mají jen důchodci sníženou sazbu.
tak u nás jsou hauři, psi jsou už asi 3-5 let zcela zdarma (starosta populista za ODS chtěl být znovu zvolen a podařilo se mu to
)
@Ivan PPZ píše:
A je taky rozdíl, jestli bydlí v paneláku, nebo RD. Teda v naší obci.
taky jsme to tak měli, než starosta rozhodl. že všichni psi jsou zadara
Ahoj všichni, mám dotaz. Vzala jsem si psa od babičky co zemřela. Je mi 25 a mám invalidní duchod. Na internetu jsem četla ze nižší poplatek (cca 200kč) mají jen starobní důchodci věk vyšší 65let. Tím pádem když nemam ani ZTP nebo ZTP/P nemam nárok na nižší poplatek?
Příspěvek upraven 20.06.23 v 20:02