Poplatky u lékařů - jak vrátit zaplacené nad limit?

76
7.2.10 11:07

Poplatky

Tak mám dotaz, loni jsme hodně marodili, po porodu atd. ale nemohli jsme to dopředu samozřejmě tušit. Vůbec mi nenapadlo brát si na ambulancích třeba potvrzení o uhrazení poplatku nebo schovávat potvrzení od receptů za injekce na ředění krve (2000Kč celkem!!!) a teprve teď, když se dávám dohromady, mi došlo, že vlastně se mají po nějaké hranici 2-3 tisíc tyhle peníze proplácet. Myslím, že máme smůlu, když jsem si to nehlídala, ale fakt jsem netušila, co všechno postupně se nabalí a přijde mi trapný a hlavně zdlouhavý všechno zpětně obvolávat a shánět. Máte někdo zkušenost? Podle mě by ale měla pojišťovna vědět, co za léky mi bylo vydáno a kde všude jsem byla a platila poplatky. Trochu mě to s..e, se přiznám. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7.2.10 11:34

No zajdi si do své pojištovny a nech si vyjet výpis a pokud si toho nevšimli tak je upozorni a nech si od nich dát potvrzení, že si už přešla strop!!! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
7.2.10 11:41

Tohle hlídá pojišťovna automaticky a pokud to překročíš, tak ti přebytek pošle, ale není to tak, že už bys od určitého data neplatila, ty platíš normálně a oni to pak sečtou a pošlou. Myslím, že to kontrolují ke každému čtvrtletí. Jo a ta hranice byla 5000,– nevím jestli to pak neměnili, nesleduju to. A do téhle sumy se nepočítá úplně všechno, třeba u doplatků na léky se počítá pouze doplatek do nejlevnějšího v dané kategorii, nikoliv do toho konkrétního co máš. Pokud koukneš na nějaký účet z lékárny, tak by tam měla být položka započitatelný doplatek a to je ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
7.2.10 11:41

Ten strop je 5 tisíc a na pojišťovně všechny poplatky evidují,nemusíš zpětně shánět potvrzení. Proplácejí je ale čtvrtletně, ne nějak průběžně. Zajdi si tam a nebo zavolej :-) oni už ti řeknou co a jak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
7.2.10 11:44

Výpis ti ale udělají až 60dnů po ukončení čvrtletí, takže můžeš si žádost podat, ale půjde to „vyjet“ až v březnu. A všechny doplatky se nezapočítávají… ale zapřehled to stojí.
 Kač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
7.2.10 12:11

Díky moc, určitě si tam pro výpis dojdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10018
7.2.10 12:17

jj, přesně tak, pojišťovna toto eviduje, nic dohledávat nemusíš. Výpis ti můžou poslat i poštou, pokud si o to požádáš.. A nic to nestojí. :palec: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
21.1.13 19:50

Chci se zeptat, nevíte, zda se něco nezměnilo? Platí to pořád stejně - limit 2500 a ozvou se sami? A jak se ozvou - dopisem? Protože mě nenapadá, kam by mi vrátili ten přeplatek, když nemají můj účet.

Syn je od loňského srpna dlouhodobě nemocný a léků má fakt hodně, myslím si, že za loňských 5 měsíců jsem se mohla k 2500 určitě přiblížit a letos to asi přečerpám a samozřejmě se peníze hodí… Vím, že zaplatí jen doplatek na nejlevnější variantu léku, ale i tak by to mohlo klapnout.

Chystám se jít na pojišťovnu a nechat si udělat výpis - udělají na počkání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
21.1.13 20:58

@sovicka1 Na počkání myslím, že neudělají… ale některé pojišťovny umí online výpis, pokud se zaregistruješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
21.1.13 23:24

@sovicka1
Ahooj :kytka:
Nevim jak ostatni pojistovny, my mame OZP a ti to hlidaji samy, kdyz sme prekrocili poslali mi na ucet lreplatek. Pocitali to ctvrletne. Na dite je limit 2500. V dalsim ct r, eti zas vse platim a pocitam, ze nekdy v unoru ci breznu mi prijdou penize zpet. Pokud nemaji ucet, poslou ti podleme slozenku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty