Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky. Chtěla jsem se optat jaké máte zkušenosti s poporodním pásem a hlavně jaký vybrat? Děkuju za odpovědi 🙂
@Bobina 3 píše:
Ahoj holky. Chtěla jsem se optat jaké máte zkušenosti s poporodním pásem a hlavně jaký vybrat? Děkuju za odpovědi 🙂
Tak já nemám osobní zkušenost, ale kamarádka ho musela nosit půl roku, jelikož jí doktoři pokazili porod. Málem umřela. Váží asi 40 kg a je extrémně úzká. Nechali ji přirozeně porodit dítě 4,7 kg, protože neodhadli správně váhu dítěte-tvrdili, že bude mít cca 3 kg. Což se teda stalo i mně u dvou dětí, seknuli se o 1kg. No jí se následkem toho porodu extrémně rozestoupila stydká kost, rupla jí kostrč a ještě cosi. Gynekolog jí řekl, že by měla porodnici zažalovat. Měla trvale pocit, jakoby z ní měli vypadnout všechny vnitřnosti. Ten pás-ale to nevím jaký-to jí vybral gynekolog- jí strašně pomohl, ale už se jí to i přes to nestáhlo do původního stavu. Jo a po tom porodu toho obra se na ni chodila dívat celá nemocnice, že nechápou, jak to zvládla. Nikdo se neomluvil, že to podělali. Mimochodem to byla FN Bohunice.
Já ho nosila, ačkoli jsem byla bez komplikací, hned v porodnici. Bylo mi to hrozně příjemný. Měla jsem nějaký obyčejný natahovací. Ale nic jsem od něj neočekávala. Jen to pohodlí, že se ti na chvíli vrátí vnitřnosti tam, kam patří. A určitá opora toho těla.
Já jsem nakonec nekoupila pás, ale bavlněný krátký nosící šátek a stahovala se s ním. Dřív za dob našich prababiček se takovému šátku říkalo pinta.
Rozdíl oproti prvnímu popordnímu období byl rozhodně znát. Uvázala jsem si ho hned po porodu, když jsem se přestěhovala na pokoj. Ztratil se pocit prázdného břicha, šátek krásně hřál a nebolela mě tolik záda. Navíc se mi břicho stáhlo mnohem dřív než po prvním porodu.
Já jsem si koupila pro jistotu dva. Jeden na suchý zip a druhý obyč strečový. Víc mi vyhovoval ten strečový, u zapínacího mi překážel právě ten suchý zip při sezení nebo ohnutí. Začala jsem ho nosit druhý den po porodu a po týdnu nebylo přes tričko poznat, že bych kdy měla nějaké břicho. Za mě je to super věc 👍
@Bobina 3 píše:
@Rhine Myslíte, že tento by stačil? Děkuji 🙂
U tohoto si nejsem jistá, zda bude dobrou oporou zad, já ho kupovala přímo v lékárně za cca 500 Kč a byl to přímo poporodní stahovací pás. Toto mi připadá jen jako pás na krátkodobé stažení pod oblečení. Určitě by bylo lepší poradit se v lékárně.
Zde je odkaz na ten, který jsem používala já ![]()
@LennyL1 já tam teda taky rodila a mám diastázu, protože porod byl náročný a dítě moc velké, já jsem drobná. Ale zase že by až tak nechali někoho zajít ![]()