Poporodní psychóza a péče o dítě

5006
28.1.19 18:44

Takove veci se bohuzel stavaji 8o Moc Vam fandim ze o maleho pecujete, bude to asi pro Vas narocne, snad Vam vsichni okolo pomohou, a Vasi zene psychiatri. Cas vse spravi, verte tomu… a drzte se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28.1.19 18:48

Jste šikovný! Bude to dobré! moc vám oběma držím palce.
Je mi z toho smutno :,( Držte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
28.1.19 18:58

Já vím taky si to pořád opakuji že to bude dobrý ale je to těžký.Clovek si vůbec neuvědomí jak dokáže psychika změnit osobnost dokud to sám nezažije. A když člověk vidí co je léčebnách lidí který mají nějaký psycho problémy tak si teprve uvědomí pravý význam slova blázen nebo blázinec,duše je křehká ,zlata fyzická bolest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
28.1.19 19:02

To mate pravdu no… ale berte to tak, ze porod je ohromny zaprah a pak prijde obri hormonalni horska jizda v sestinedeli, k tomu treba nejde kojeni, dite ma prdiky nebo neco, zena nespi… a u slabsi povahy je zadelano na pruser… snad ji tam daji dohromady, napada me ze by ji mohlo pomoci zastaveni laktace, ta totiz taky dela hodne… jsou tu na to ruzne diskuse a denicky, zkuste si to najit, treba tam najdete nejakou utechu a podporu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.19 19:05

@Pakryš Kdyby byla možnost Vám jakkoliv pomoci alespoň na dálku, tak to udělám :( Věřím tomu, že to musí být jak pro Vás, tak pro Vaší paní moc těžké. Asi neexistují slova útěchy :( Řekl Vám nějaký lékař, jak dlouhé toto období maminčina stavu bývá? Kdy by to mohlo přejít? A co bude dál?
Pomohlo by Vám se o tom alespoň bavit? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
28.1.19 19:06

Toto u ni vyvolal ciste jen porod? Byl komplikovany? Pisete je perfekcionista, pro ne/nas je to pak o to vetsi sok, ze je najednou vse jinak a nejde vse tak jak bychom chteli nebo si to naplanujeme a porod a 6nedeli + kojeni/nebo nekojeni, protoze to nejak nejde z jakehokoliv duvodu muze rozjet slusny stav. Stalo se mi to take. Ne tak silne jako vasi zene, ale vim o cem pisete. Dostavala jsem se z toho postupne sama asi pul roku roku ne-li dele. Pevne verim v dobry konec :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
28.1.19 19:07

A mohu se zeptat,porod byl ok?nebyl treba dlouhy,nebo stres v tehotenstvi?

Hodne sil :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8038
28.1.19 19:14
@Pakryš píše:
Já vím taky si to pořád opakuji že to bude dobrý ale je to těžký.Clovek si vůbec neuvědomí jak dokáže psychika změnit osobnost dokud to sám nezažije. A když člověk vidí co je léčebnách lidí který mají nějaký psycho problémy tak si teprve uvědomí pravý význam slova blázen nebo blázinec,duše je křehká ,zlata fyzická bolest.

Ano,máš pravdu. Jeden lékař řekl,že deprese bolí víc než rakovina. Strašně moc s tebou soucítím. Já mám 2 děti a po obou porodech jsem měla hodně ošklivé deprese. Duše bolela tak strašně,že jsem měla pocit,že už se to nedá vydržet. Pokaždé to přešlo,ale trvalo to řekla bych tak půl roku. V nemocnici jsem tedy nikdy nebyla,ale někdy jsem se modlila,abych tam už konečně byla. Bude to dobré,uvidíš. Těch případů,kdy se žena takhle zhroutí,je bohužel hodně. Hormony jsou sviňa. Nejhorší je,že se to nedá nijak předvídat. Zvládnete to,uvidíš. Strašně moc na vás všechny budu myslet. :hug: Držte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
28.1.19 19:15

HELCA83 Laktaci zastavovali jako první po přijetí do léčení.Ja vím že je to pro ženy těžké období ale on nebyl žádný velký problém kojení šlo dobře nakojila i krásných 90g,já jsem vařil se vším maximálně 24h pomahal pak se pořád bála že špatně koji apod.nechtela vůbec spát ztratila totiž spojení s reálným časem a bála se že nebude vědět co je za den tak radši nepůjde spát,a to byl jen začátek,pak jsem teda řekl že přestaneme kojit ať se nestresuje nakoupil jsem HiPP ha,ale už bylo pozdě sjela jak na klouzačce a chtěla si i ublížit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
28.1.19 19:18
HELCA83 Laktaci zastavovali jako první po přijetí do léčení.Ja vím že je to pro ženy těžké období ale on nebyl žádný velký problém kojení šlo dobře nakojila i krásných 90g,já jsem vařil se vším maximálně 24h pomahal pak se pořád bála že špatně koji apod.nechtela vůbec spát ztratila totiž spojení s reálným časem a bála se že nebude vědět co je za den tak radši nepůjde spát,a to byl jen začátek,pak jsem teda řekl že přestaneme kojit ať se nestresuje nakoupil jsem HiPP ha,ale už bylo pozdě sjela jak na klouzačce a chtěla si i ublížit
@Naomi.Girotto píše:
@Pakryš Kdyby byla možnost Vám jakkoliv pomoci alespoň na dálku, tak to udělám :( Věřím tomu, že to musí být jak pro Vás, tak pro Vaší paní moc těžké. Asi neexistují slova útěchy :( Řekl Vám nějaký lékař, jak dlouhé toto období maminčina stavu bývá? Kdy by to mohlo přejít? A co bude dál?
Pomohlo by Vám se o tom alespoň bavit? :srdce:

Nejvíc mi chybí objetí ale i povídání,máme být šťastný za malyho a přitom nejsme ani spolu a když už jo tak cítím že to není ona. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
28.1.19 19:22

@Pakryš Drzim palce, at je ok. Detatko prospiva, zvladate to spolu? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.19 19:26

@Pakryš ona už byla mimo v té době, kdy nechtěla spát… Ale takhle to asi nepitvejte, tomu stavu byste nejspíš nepředešli, ať už byste dělali cokoliv. Švagrová tím prošla taky, trvalo skoro rok než se z toho dostala, i za pomoci terapie. Teď je naprosto v pohodě. Ta ženská za to nemůže, ona se Vám maminka uzdraví a bude zase dobře :hug:

• Citovat
  • Upravit
40
28.1.19 19:29

Období těhotenství bylo krásný vše naprosto v pořádku jsme oba klidní lidi takže žádný stres.Byli jsme v Podolí porod trval od prvních kontrakcí cca 12h celou tu dobu jsem byl sní,po porodu jsme byli oba šťastný a usměvavý ale tak po dvou dnech jsem viděl jak jakoby chtěla říct spoustu pocitu ale vůbec jí to nešlo,bral jsem to že je unavená a tak ale asi to byl malinko náznak toho co přišlo.V porodnici museli kojit po 3h vše zapisovat do karty papání vážení kakáni čůrání ze začátku nikdo nekoji 40g ale strašně ji stresovalo, a taky že někoho už pouštějí domu a ji ne.Ted malý spí po koupání klobouk dolů před všemi maminkami který jsou doma na vše sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
28.1.19 19:36
@Anonymní píše:
@Pakryš ona už byla mimo v té době, kdy nechtěla spát… Ale takhle to asi nepitvejte, tomu stavu byste nejspíš nepředešli, ať už byste dělali cokoliv. Švagrová tím prošla taky, trvalo skoro rok než se z toho dostala, i za pomoci terapie. Teď je naprosto v pohodě. Ta ženská za to nemůže, ona se Vám maminka uzdraví a bude zase dobře :hug:

Rok?A byla hospitalizovana nebo ne,chápu že do úplný pohody to může trvat dýl,ale moc chci aby byla alespoň doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8038
28.1.19 19:36
@Pakryš píše:
Období těhotenství bylo krásný vše naprosto v pořádku jsme oba klidní lidi takže žádný stres.Byli jsme v Podolí porod trval od prvních kontrakcí cca 12h celou tu dobu jsem byl sní,po porodu jsme byli oba šťastný a usměvavý ale tak po dvou dnech jsem viděl jak jakoby chtěla říct spoustu pocitu ale vůbec jí to nešlo,bral jsem to že je unavená a tak ale asi to byl malinko náznak toho co přišlo.V porodnici museli kojit po 3h vše zapisovat do karty papání vážení kakáni čůrání ze začátku nikdo nekoji 40g ale strašně ji stresovalo, a taky že někoho už pouštějí domu a ji ne.Ted malý spí po koupání klobouk dolů před všemi maminkami který jsou doma na vše sami.

A ty podle toho,co píšeš,jsi úžasný chlap. Tvá žena má štěstí,že tě má. Možná to bude nějakou chvíli trvat,ale budete krásná a šťastná rodina. Jsi své ženě velkou oporou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat