Pořád brečí

2
19.7.09 22:21

Pořád brečí

Ahojky, mám problém s mým dvouměsíčním prckem. Po kojení totiž pokaždé strašně pláče, někdy klidně i dvě hodiny, kroutí se, křičí… Moc mě to trápí, netuším, čím by to mohlo být. Nejím nic, co by mu mohlo vadit, prakticky nejím už skoro nic, jen suché brambory a rýži, bezvaječné těstoviny, maso velmi málo. SUnar nechce, už tři doktorky řekli, že je to naprosto normální. Mě to normální moc nepřipadá, když ho evidentně něco trápí. Navíc je to pro mě o to stresující, že mám doma rok a půl starého klučíka (ten byl úplné zlatíčko, kojila jsem až do porodu mladšího, půl roku jen jedl a spal a já jedla úplně všechno). Jsem na ně většinou sama, takže je to fakt mazec… Jsem už celkem dost zoufalá… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1446
19.7.09 22:28

Beluino,

myslím,že u tak malého broučka jde skutečně jen o prdíky.Zkus masírovat opatrně bříško nebo opatrně zkus ulevit rektální rourkou.Já to holčičkám také dělala a pokaždé se jim dost ulevilo…tedy pokud to jsou ty prdíky.Na Sunar je času dost,pokud je při kojení spokojený.Moc držím palečky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.7.09 22:37

Belu, skoč ráno pro rektální rourku.
A pokud chceš jistotu zajdi za doktorkou, ale řekla bych že ti potvrdí diagnozu - prdy.
Vyzkoušej všechno (kapičky, pupík, masáže, teplou vodu) Nebo nedělej nic.
Zkus myslet na to, že on to nedělá naschvál a že zachvilku to bude pryč.(už tak za měsíc) Jen mu dej ruku na bříško a lehni si vedle něj. On bude řvat samo i tak - ale někdy jim fakt není pomoci a je potřeba jen čas. Byl o tom jednou pořad v sama doma - že pláčou vnímavější děti, není to tak, že by plynu měli ve střevíčku víc.
Držím palce moc.
jo a nekomu pomohly probio kapky. Ale někomu ani to.

• Citovat
  • Upravit
14015
19.7.09 22:41

Já jsem vtipně odpovídala do té druhé diskuse.
Ale za prvé, je spousta dětí, kde koliky do tří měsíců rozhodně neodejdou.
A za druhé matka s tak malým druhým dítětem si naprosto nemůže dovolit po každém kojení ležet s mladším (navíc to nepomáhá), ta za běhu i kojí.

Len-til-kah píše:
Konzumuješ něco z kravského mléka? Jinak nevím, můžu ti říct jen dvě asi ne moc povzbuzující informace
  1. nám dieta nepomohla v ničem (měla jsem hlad jako ty, kráááásně jsem hubla) a celkově nepomohlo nic, až nošení ve vaku/v šátku
  2. znám maminku, které nepomohlo ani to nošení (je to mmch dlouholetý prodejce šátků aj., takže tam nebyla chyba v manipulaci), musela přejít na UM a psala tehdy, že se jí náramně ulevilo… kojení super věc, ale ne když pro to dítě trpí. Taky nepřišla na žádnou potravinu, která by mohla vadit.
    Mně to tedy normální tak úplně nepřijde. Kolikové dítě znám, ale aby proplakalo celý den :( …

S typy UM neporadím, moje děti Sunar taky nevzaly, ale já to zkoušela až kolem toho roka. Prý je třeba vyzkoušet víc značek, že ne každá chutná.

Jinak jediná nenosivá věc, která staršímu synovi pomohla, bylo fénování bříška. To bylo super, fungovalo okamžitě se zapnutím fénu, bohužel přestalo zároveň s vypnutím.
Musíš to mít veselé, naše děti jsou „až“ o rok a tři čtvrtě a naštěstí v pořadí kolikový-nekolikový, představu, že by druhý syn byl jako ten první jsem raději vytěsnila už v těhotenství :? .
Jo a na tu dietu bych se na tvém místě vykašlala :roll: a vyřadila jen ty opravdu ověřené nadýmavé potraviny (to má každý jinak, u nás kromě těch typických strašně vadilo mléko, banány, hrozno, meloun). Akorát budeš slabá a ještě sebou někde švihneš.

EDIT: Potvora admin :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
19.7.09 23:00

Nemá hlad?
Zkusila bych po kojení docpat trochu UM (laktační liga mě ušlape, ale je to z vlastní zkušenosti).
A třeba jiné než sunar, prostě vyzkoušet (nejlíp od někoho, kdo ti trochu dá, ať nemusíš kupovat balení…bebu nebo nutrilon..)

(jinak u nás pořadí - nekolikový spací chlapeček - koliková uřvaná nespící holčička)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
20.7.09 03:26

belu a máš doma váhu, aby jsi si mohla zvážit, kolik si miminko od tebe vypije mlíčka? Naše malá si ode mne málo vytáhla, takže jsem po každém kojení ještě odsávala. Od cca 3 měsíců jsem už většinou jenom odsávala mlíčko a malou krmila z flašky. Občas jsem ji přiložila k prsu, ale stejně si vytáhla málo. A to jsem ji u prsa měla někdy i hodinu. Špatnou technikou to prý nebylo, páč jsme byly 9 dní v nemocnici a kontrolovaly nás tam střídavě sestry a 3 lak. poradkyně a naše malá pro ně byla takový oříšek. Takto jsem odsávala do 15 měsíců malé a mlíčka jsem měla opravdu hodně. Pravidelně jsem měla tak 30 přesnídávkových skleniček v zásobě v mrazáku (pro případ,že bych třeba přišla o mlíčko), které jsem postupně obměňovala.
Nepřihlášená Karinka

• Citovat
  • Upravit
6149
20.7.09 07:27

My jsme od začátku dokrmovali a na koliku nám fakt pomohl Nutrilon Omneo, dnes se to jmenuje Nutrilon Comfort, dávala jsem ho vždycky na noc a v nočním krmení…Jinak zlatá rektální rourka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zu
4347
20.7.09 08:00

Šátek, na balon + případně dudlík a jedu :D :D
Jinak než v šátku prostě přes den neusne, neumím si to bez něj představit.
Držím pěsti,ať jej to brzy přejde!
 Zu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
20.7.09 08:21

Na dietu se vykašli, může vadit mléko, ale mléčné výrobky, co už jsou zakysané by neměli. A pokud něco konkrétního vypozoruješ. Pokud ne, tak asi nepláče specificky kvůli tomu, co jsi snědla. Akorát jsi slabá a myslím, že to zrovna k psychické pohodě maminky nepřidá.

Můžou to být prdy, zaručený recept asi neexistuje. Nám pomohl teplý polštářek na bříško a nosit.

Pokud je ten řev hned po koju, není nahltaný vzduchu? Mates teda nekrká, ale prý je dobré zkusit dát během kojení i několikrát odříhnout.

Může to být pálení žáhy, tam může pomoct Helicid, dr nám ho předepsala 1/4tobolky 2× denně (ale musíš vysypat ty kuličky, spočítat je a rozdělit :roll: ) Já dala jen jednou.

Může mít hlad, váhu si můžeš za poplatek půjčit od laktační ligy myslím, půjčují též v porodnicích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
20.7.09 08:31

Nam hodne pomohli kapky BabyCalm, lepsi nez Sab Simlex. Jsou to jen prirodni oleje plus kojo voda, nejsou navykove. Davaji se pred kojenim.
Drzim palce, at je to brzy za vami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
20.7.09 10:05

belluina NEDIV SE,KDYž NEJíš Už SKORO VŮBEC NIC :D POřáDNĚ SE NAJEZ JINAK MŮžEš KOJIT DO ALELUJA A MIMčO BUDE POŘÁd NESPOKOJENÉ.Jinak přidávám se k publiku a velmi dobré jsou kapky baby calm,ještě lepší přímo probiotické ale baby calm jsou o dost levnější. sab simplex jsou totálně na houby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
20.7.09 10:07

jinak já ty kapky baby calm dávala ani ne před krmením ani ne po ale proste klidně jen tak když ji začaly bolesti bříška a začala se kroutit…zabraly doslova ve vteřině…deset kapek na lzicku a šup do pusky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
20.7.09 12:27

mnoho rad, díky

sab simplex jsme zkoušeli, nic. Tyčinku do zadečku, to pomohlo jej jednou a možná náhodou,těžko říct. Jednou byl tři dny v kuse uplně zlatý, už jsem myslela, že je to za náma, třetí den večer to začalo nanovo. Protože jsem se po třech dnech za,se pořádně najedla, a to jsem měla jen rýži s pidi plátečkem kuř. masa. Ty tři dny jsem jedla jen suché brambory, a dušenou zeleninu, suché pečivo, pila čistou vodu…
beeluina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
20.7.09 20:06

U nás je to taky tak, už 3. měsíc. A jsou to prdíky. Už jsem taky šílela a šla s ní k MUDr, ale závěr je, že prostě bříško moc trápí.

Co zkoušíme:

• Sab simplex (ten už nepoužívám)
  • kapičky Baby Calm
  • homeopatika Belladona (2× denně 5 kuliček)
  • masírování olejíčkem od Weledy
  • nahřívání
  • rourku
  • pevné zavinování

Co nejvíce pomáhá je asi rourka a to pevné zavinování. Poslední týden ji používám opravdu denně a je vážně znát, že je malá klidnější. (ty ostatní body, které jsem vyjmenovala, krom Sab simplexu, také stále denně používám, ale zlepšení až tou rourkou a pevným zavinováním).
Začíná plakat i během kojení, tak jsem začla dávat odříhávat i během kojení (odříhnout a pak ještě nabídnu prso).

Tak hodně sil!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
21.7.09 19:30

mě taky brečela hned po kojení…a bylo to hlady :oops: :roll:
doporučuju půjčit si váhu,a vyhnat tyto případné pochybnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová