jak zastavit tvorbu mlika??

9196
14.7.09 09:49

jak zastavit tvorbu mlika??

Ahojte holky…malemu jsou dva tydny ale za nic se odemne nemuze naucit pit…byli jsme dva tydny v nemocnici a tam ho naucili na flasku… :( tim jak ho dokrmuju Nutrilonem odstrikavam cim dal tim min mlika a pritom me prsa strasne boli…nevim co stim…poradite mi nekdo prosim jak zastavit tvoreni mlika?dekuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10016
14.7.09 10:04

Ahoj.Tak ja bych tvorbu mlika urcite nezastavovala,vzdyt jsou malymu teprve 2 tydny.Odstrikavat,odstrikavat a krmit z flasky.Treba se i produkce zvysi.Podle me je dobra kazda kapka MM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9196
14.7.09 10:14

jenze me se zastavuje tvorba mlika, mam problemy s bradavkama, praskaji mi z odsavacky a to uz jsem si koupila ctvrtou, tak me pali, porad je mazu ale nijak to nezabira a uz me to stve…tak nevim co delat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6149
14.7.09 10:56

Šalvějový čaj a homeopatika Lac caninum, gynekolog ti taky může napsat prášky na zástavu laktace…
Někdy je lepší to nelámat přes koleno, lepší spokojená a odpočatá maminka i miminko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
14.7.09 11:00

jO,tak tady bych asi taky souhlasila-mozna udelas nejlip , kdyz se nebudes trapit bolesti a budete hezky krmit z lahvicky…:-))

HODNE STESTI A POHODY :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
14.7.09 11:09

Allisenko ale to je normalni, ze te boli prsa a praskaji bradavky, to se deje i pri kojeni, nez si prsa zvyknou! Ja to mela az do krve a miva to vetsina zenskych, boli to jak cert, ale vyplati se vydrzet, protoze se to zahoji a prsa si zvyknou. Takze ja bych ti taky doporucila dal odsavat, mazat Bepanthenem a za nejaky cas to prejde, uvidis. Prcek je fakt jeste moc maly a je skoda, kdyz mlicko mas, abys ho krmila Nutrilonem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
14.7.09 13:01

gynekolog ti předepíše prášky. Já je dostala po nevydařeném těhu. Jsou myslím dva /název už nevím/ jí se po půlkách a docela s tebou zamávají. Je to velký hormonální zásah. Ale budeš bez mlíka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
14.7.09 16:47

Ahojky.První měsíc prostě bradavky bolí,neznám nikoho kdo by začal kojit uplně bez problému a taky bych teda nezastavovala tvorbu mléka.Tak odsávej až tě bolet přestanou a zkoušej co nejvíc přikládat.
Pokud to chceš zastavit asi nejjednoduší je jít za lékařem,ale tam se ti asi nechce aby neřekl at kojíš vid?Tak zkus nějaké homeo,někde jsem tu o tom četla,ale název si tet nepamatuji.Dobré je odstříkat jen do ulevy a pak prsa stáhnout a jestli už tam máš zvtrdlé mlíko tak nejlepší je obklad z tvarohu.
kojit se ale vyplatí,já kojim proto že jsem líná :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
10.8.09 06:21

Ahoj holky, malé je skoro půl roku, o mlíko jsem přišla z důsledku „nervů“, nejdřív bylo slabé, postupně se „vytrácelo“, nějaký týden se vůbec netvořilo a teď začalo znova. Prsa bolí, když si lehnu nebo si vezmu malou do náruče- teče. Malou jsem zkusila po měsíci přiložit, nechce, zvykla si na flašku, tak jsem odstříkala, mléko bylo skoro čiré, tak předpokládám, že to „zadní“ se asi nespustilo.
Máte s tím některá zkušenost? Jak to zastavit? Dojít si ke gynekologovi pro prášky? Děkuji za reakce,Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.8.09 10:57

Radím odsávat jen do uvolnění tlaku v prsou, pak vynechávat postupně jedno odsávání, já to musela brát hopem po dvou, měla jsem zákaz kojení (teda já krmila odsáváním) kvůli laktačce a do 2 týdnů nic nebylo, no ono toho nebylo ani moc před tím.
Jsou i léky a homeopatika pro zastavení tvorby mléka.
Bohužel jsou ženy kterým stále praskají bradavky a mají záněty, kámoška tak přestala kojit, po 4 měsících byla na dně a teď je dlouho jak sluníčko co přešli na UM, holt někdy se bradavky neochodí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1772
4.5.12 21:25

Kromě šalvějového čaje také mátový zastavuje laktaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jitka.ces
6.5.12 15:40

Paní se ptala, jak laktaci zastavit - né co si myslíte o jejím rozhodnutí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová