Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
mala ma tyden a mam malo mlika, takze malou dokrmuju a to 40 az 60ml po kazdym kojeni......nevim co uz delat pro zvyseni tvorby mleka - piju meltu, kojici caje, beru homeo, malou prikladam pokazde k obema prsum......mlika je proste porad malo......
zajimalo by me ale, jestli dokrmujete pri takovym mnozstvi jako my strikackou pres prst? my dokrmujeme flaskou, mala i tak hezky saje z prsu.....jen mi vadi, ze napriklad detska doktorka se na me divala jak na krkavci matku, ze ji davam flasku, ze to bych rozhodne nemela.....nedovedu ai ale predstavit ji po kazdym koju dokrmit strikackou - bych nedelala vpodstate nic jinyho.....
Pokud se snazis rozkojit a kojit CHCES, tak je lepsi opravdu ta strikacka. Duvod je jasny, dite si muze (ale samozrejme i nemusi! ale moznost tam je velka) zvyknout na flasku, je to pro nej snadnejsi, a prso uz nebude chtit vubec…
Ja taky dokrmovala prvni dva mesice takove mnozstvi pres strikacku, ale pak jsem s ezase rozkojila a uz jsem dokrmovat nemusela…
Takze pokud to nechces vzdat a chces kojit, tak vydrz radeji s tou strikackou…
Ale samozrejme je to na tvem uvazeni…
Ahoj, dokrmuju stříkačkou z Panadolu… má dírku dole, jinak tvar válečku, nechám ho to pocucat a pak trošinku stříknu, aby měl pocit, že pije, občas mu to jde i samo. Je to lepší než injekční stříkačkou, kterou si neopře o patro a vlastně to do něj jen liješ. Děláme to tak týden a zájem o prso má pořád stejný. Teda dokrmuji svým odstříkaným mlíkem, malý je slabý…
Ahojky,my jsme teda taky dokrmovaly z flaštičky a taky to nemělo žádný vliv na kojení,malej cucal i tak z prsu,pokud to máte bez problémů tak bych to neřešila,a příště bych doktorce nic neříkala.
asi je to dobré,
leč pro mě byla zezačátku přeci jen schůdnější „cmrndací lžička“ - se stříkačkou to bylo pro mě tolik chmatů najednou, že jsem nevěděla co dřív - udržet dítě v poloze „kolmo“ (plus blembající hlavička), k tomu ten ukazováček na patro, pomalé dávkování stříkačky - malá se kuckala, docela se u toho i vztekala…
Nakonec to vyřešil Avent (nebo jakákoli jiná anatomická lahvička, kde dítě musí HLAVNĚ VÍC TAHAT A SNAŽIT SE!! a střídavé kojení - a uplně v pohodě.
Upozorňuju ale, že z obyčejné lahvičky dítě skutečně ztrácelo motivaci a přirozený sací reflex - vůbec se pak už nesnažila, cítila jsem potom na sobě, že při kojení prostě vůbec nesaje. Ale s tím Aventem (sice s počátečním vztekáním) se zase „rozesála“, a nedělalo to žádný problém.
Zlatus myslis Avent obyc dudlik oznaceny 0-3 mesice? Tu jsem si totiz koupila. Nebo je nejaka specialnejsi, kdyz chces k tomu kojit?
My dokrmovali měsíc stříkačkou a stejně šlo kojení do kytek. U prsa řval jak když ho na nože bere a jak sem vytáhla stříkačku tak udělal mňam a sám si ji vytáh - vůbec sem nemusela mačkat píst. Pacholek..... ![]()
beeuska píše:
Je to lepší než injekční stříkačkou, kterou si neopře o patro a vlastně to do něj jen liješ.
Beeusko, to je pro mě zase novinka
Já jsem teda dokrmovala injekční stříkačkou jen dvakrát v porodnici a byla jsem právě překvapena tím principem - že si dítě stříkačku opře dásničky a saje úplně samo bez toho, že bych to do něj „lila“. Teda aspoň tak mi to ukazovala sestra v porodnici a já jsem byla překvapená, jakou to dítě má sílu, že to dokáže vycucnout i ze stříkačky. Asi záleží na způsobu, jakým tu stříkačku použiješ…
My dokrmovali od 3. týdne 30-60ml UM po každém kojení, jinak než z lahvičky UM nechtěl, ale MM z prsa tahal pořád pěkně - kojení jsme skončili až v 10 měsících. Možná jsme měli štěstí, ale pokud už jste s lahvičkou začali a malá nemá problém se sáním, tak bych ji klidně dál používala. I moje dětská dr mi říkala, že můžu zkusit nejdřív alternativní způsoby, ale že stejně nakonec většina maminek skončí u lahvičky, protože to tak jde nejlíp.
My taky dokrmovali lahvickou.Akorat v porodnici ze zacatku strikacka a pak taky lahvicka.
Ahoj.Já dokrmovala stříkačkou a stejně jsem se nerozkojila.Po 2měsících jsem krmila jen UM z flašky a bylo to.Doktorce jsem to oznámila jako hotovou věc.Jen to odkejvala a poznamenala si to do papírů.Dnes jsou dceři 4roky a rozhodně na ní není znát,jastli byla kojená plně,nebo s příkrmem,nebo vůbec.Doporučuji se z toho nenervovat.Když to nepůjde,tak to nepůjde,svět se nezboří. ![]()
ivusha píše:
jak sem vytáhla stříkačku tak udělal mňam a sám si ji vytáh - vůbec sem nemusela mačkat píst. Pacholek.....
Tak to jsem ráda, že se mi to nezdálo s tím „taháním“. Nepamatuju si totiž, že bych ten píst mačkala. Díky, Ivusho ![]()
Pudla:
jojo - dokrmovali jsme přesně tím co myslíš - ale pak se malá brzo začala rozčilovat, že jí to asi pomalu teče (v tom co píšeš je 1 ďoura), tak jsme koupili se dvěma dírkami, pak se třemi dírkami…
nakonec ten variabilní (jak ho otočíš, tolika dírama to teče) - ale ten nám nevyhovoval /nám rodičům../ - pořád koukat jak to držíš… nic moc.
Holky jak to píšete s tou stříkačkou - no mně řekli tenkrát tak příšernej postup - ňák dát mimču prst na horní patro (vyvolat sací reflex) a že začne cucat. Reflex fungoval -ale já jsem nefungovala, malá to z té stříkačky nevytáhla a já musela „dávkovat“ - což byl horor ![]()
Hanulko- taky bych teda flasku nedavala
prehled alternativnich zpusobu dokrmovani i s fotkou je tady: http://www.kojeni.cz/texty.php?id=0 drzim palce, at se rozkojite a uz to nepotrebujes ![]()
Zlatusko- to je normalni technika, taky jsem ji zezacatku parkrat pouzila ![]()
Katka
no já vim já vim -
ale já jsem na tu techniku byla extrémně nešikovná
ale cožpak jako když to někdo zvládá - tak to nemusí být špatný…
leč pro mě prostě krkolomný ![]()