Špatné sání při kojení

1612
8.7.09 21:29

Špatné sání při kojení

Ahojky,
moc prosím o radu. Mám šestitýdenního chlapečka. Doteď kojení úplně bez problémů. Kojíme á co 2 až 3 hodiny i v noci. Až teď poslední tři dny malý při koení cca deset minut ukázkově saje, ale potom se začne strašně vztekat odtrhávat se od prsa a opětovně přisávat. Pláče a hrozně se propíná. Zkoušela jsem prsa vystřídat (kojím totiž jedno kojení z jednoho a druhé kojení z druhého) a opakuje se to samé. Zkoušela jsem odstříknout a mléko teče. Přijde mi, že už mu to neteče tak zprudka a je líný víc sát.

Dá se to nějak řešit, naučit ho víc sát ???? Jinak jsem ho zkoušela převážit a vypije cca 100 až 110 ml. Což mi přijde celkem v pořádku, ale stejně ho ukládám do postýlky uřvaného a musím ho ke spánku ukolébat. Stejně se potom budí a má celkem neklidné spaní.

Moc prosím poraďte. Začínám být zoufalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
8.7.09 21:45

martice , mě se Mates začal odtrhávat a kroutit, když měl prdy a nešly hned ven.
A teď máme poslední tři dny „novinku“, vzteká se hned, jak dostane bradavku do pusy, protože dřív to teklo opravdu hodně a hned a teď se mi konečně trochu ustaluje tvorba mlíka.
Pokud to jsou prdy, tak jsem mu cvičila s nožkama a pak zkusila znovu přisátí.
Pokud mu to tak neteče, neboj, on ti hlady neumře, jen bych zkusila různě podporovat tvorbu mlíka (čaj, melta, gravimilk, obecně hodně pít) a pokud to po koju ještě teče, tak odstříkat, abys nepřišla o mléko. Ono když tam mléko zůstane, začne se po nějaké době vylučovat látka, která zastavuje laktaci (není poptávka - není nabídka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3287
8.7.09 21:58

Čiči, ze ty jsi expert pres kojeni.......? :wink:

Ja bych to tipla na prdiky…nas malej to delaval taky a i ted se nekdy krouti…Co nam pomohlo byl Sab Simplex a taky nechavat odbrknou behem kojeni (krmení)…mame i spatne zazivani.....

Drzim moc palce!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
8.7.09 22:07

mersy , já jsem vaše samozvaná laktační poradkyně :lol:
(pevně doufám, že svými rozumy nikomu nelezu moc na nervy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
8.7.09 22:51

Tak jsem ráda, že v tom nejsem sama. :-) Jak popisuješ, začne se vztekat, jakmile mu dám znovu bradavku do pusy. Zkusím to Caro. Piju čaj pro kojící matky, ale je děsnej :?
Jinak prdíky to asi nebudou. Myslím, že to vypadá jinak. Kope nohama a křičí trochu jiným tónem :) Taky dáváme probiotické kapky a přijde mi, že to pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3287
9.7.09 09:12

Čiči , :lol: :lol: :lol: , urcite nelezes… :lol:

Martice , my davame probio taky a jsou super…Jo caj pro kojici matky je hnus, me dost chutnalo Caro…a at nekojici matka, piju ho doted… :wink:
A kolik ma vypit si vypocitej podle vahy.A ted nevim kolik ml na kilo vahy mimika........ Čiči , kde jsi????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
17.7.09 19:21

vypít by mělo 150ml x hmotnost dítěte v kg = celková dávka na den.vydělit počtem kojení a vyjde množství na 1dávku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová