pořád jen hajá

Anonymni
6.2.04 22:45

pořád jen hajá

Můžete mi prosím poradit, mé holčičce je 9měsíců, zatím se umí přetáček na bříško a z bříška ale jen na jednu stranu, nechce sedět a lízt už vůbec ne, a asi nikdy ani nebude, protože od tý doby co se naučila z bříška otáčet zpět tak tam vydrží pár vteřin. A teď ten dotaz: Posazovali jste své děti? Má dcerka nemá ani snahu se přitáhnout do sedu, když jí po:,–(ím, tak tam nevydrží ani vteřinu, je dost živá, ale spíše dáva svou živost do plakání, můžete někdo poradit jak ji to naučit? Chodily jsme i na rehabilitaci, kde nějak taky moc nepomůžou, po:,–(it ji nesmim, ale jak se to má tedy naučit, poradte prosím. Moc dík Kamila

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
6.2.04 23:11

pořád jen hajá

Ahoj Kamilo,

konečně spřízněná duše pro našeho mladýho.

Bude mu deset měsíců a co bys řekla - lézt nechce, sedět nechce, nejraději leží, jí a spí. Na rehabilitace jsme chodili, ale pro nepřekonatelný odpor ze strany našeho „bobánka“ lékaři nakonec sami usoudili, že bude lépe nechat všemu volný průběh. Asi je ten hysterický řev připravil o nervy.

Nu a teď vážně.

Kolik jsi viděla dospělých, kteří nikdy neseděli, co? Myslím, že to děcka doženou, jen svým tempem. Já s naším klukem chodím pravidelně na neurologii a dle pí doktorky je vše v naprostém pořádku. Každé dítě je jiné - některé se snaží sedět v půl roce, jiné učiní první pokus mnohem později. Důležité je, aby bylo po fyziologické stránce vpořádku a kdy se začne snažit je jeho věc.

A nyní můj názor - dnešní doba má snahu vše vměstnant do tabulek a vymyká-li se jedinec tabulce, je lékař v lepším případě bezradný, v horším „narazí mladýmu deset vostrejch“, tzn. rehabilitace a cvičit jak zběsilí.

V Tvém případě bych možná zkusila navštívit neurologa, aby holčičku prohlédl. A bude-li vpořádku, není co řešit. Vše se naučí sama, má to dáno od přírody v makovici, jen jde o to, kdy na to přijde.

Hlavu vzhůru. Já neseděla ještě v deseti měsících a dnes je to má nejoblíbenější činnost.

Ahoj Evča

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
7.2.04 20:32

pořád jen hajá

Mile maminky, pred chvili jsem zapnula pocitac, abych se vas zeptala na uplne stejny problem. Mam temer 10-ti mesicniho chlapecka, ktery je moc chytry a sikovny, ale stale jenom lezi a lezi a lezi, a to na zadickach. Pretacet se umi, ale temer to nedela, na brisku proste nechce byt, o sedani ci lezeni nemuze byt ani rec. Chodime na rehabilitaci, cvicime 3× denne metodu dr. Vojty /malej rve jak tur/, byli jsme i na neurologii /bez nalezu/. Zacinam z toho byt uz nervozni, jestli mu preci jen neco neni, stejne stare deti nekdy preci uz i chodi… No, ale ted jste me docela uklidnily, mile maminky. Ono to chce asi opravdu jenom cas a trpelivost a koneckoncu - take neni k zahozeni, ze ty nase drobky nemusime tolik hlidat, aby se jim neco nestalo. Tak jsem moc rada, ze jsem vas tu nasla! Ufffffff!!!!!!!!!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
7.2.04 21:23

pořád jen hajá

Ne že bych vám to nějak přála, ale jsem docela ráda, že nemám jediná tenhle problém, okolo mě, je nejméně 5 stejně starých dětí, většinou holčičky, když potkám jejich maminky, tak říkají, jak hezký jedí spí, a že už chodí kolem nábytku,, už jsem si myslela, že je s námi něco v nepořádku. Má doktorka na rehabilitaci říkala, že dcerka je líná, jenže mě to tak nepříjde, neboť i když jen leží, energie tedy vydá dost, pořád do něčeho kope, a hází sebou, i¨když neleze, tak jsem někde četla, že některé děti se prostě lézt nenaučí, ale že vždy si najdou nějakou cestu aby se dostali tam kam chtějí, no a naše dcera lezě sice po zadu na zádech ale i tak je někdy těžké jí dohonit, ale lézt po kolínkkách, tak to ani náhodou. Neměli Vaše děti náhodou podušku kvůli kyčlím? Mě všichni říkájí, že je to tím, Naše Torinka měla totiž podušku do 4 měsíců. Tak nevím. Jsem moc ráda, že tyto stránky existují, nemám ve svém okolí ani kamarádku, a máma si většinou nic nepamatuje (jak to bylo s námi, když jsem byli malí), takže jsem moc ráda, vždy mi tu někdo poradil, nebo se našel někdo kdo má stejný problém. Tak ať už nám ti drobečci brzy chodí Kamila

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
8.2.04 11:36

pořád jen hajá

ahoj děvčata,mému chlapečkovi je rok pryč,také neleze,o chůzi nemůže být ani řeč.Nějak se mu nechce nožičky používat,myslím že nahoru by moc chtěl,ale nemá sílu se na ně postavit.Místo lezení se pohybuje všelijak,ale vždy se dostane tam,kam potřebuje.Sedat se naučil asi před měsícem a to ještě úpln섚patně“,já jsem ale šťastná,že umí aspoň to.Sama jsem rehábka,a abych řekla pravdu,trvalo mi dost dlouho,než jsem se odhodlala začít s malým cvičit.Nechtělo se mi ho „mučit“,i když vím,že ho při tom nic nebolí,jen se vzteká,že musí dělat něco,co zrovna nechce.Když jsem asi po měsíci viděla,že se po:,–(í,rozhodla jsem se u toho vydržet.Od té doby sice žádný výrazný pokrok neudělal,ale na zemi je spokojenější a mnohem pohyblivější.Sice po svém,ale mám z toho radost.Také netrpělivě čekám,až se rozeběhne,zvlášť když potkám maminku s mnohem mladším a „šikovnějším“ miminkem.Pak si zase řeknu,že ten můj chlapeček zase umí jiné věci a až přijde jeho čas,všechno dožene.Na cvičení chodíme dál,nechci nic zanedbat,vážně to těm našim drobečkům nemůže ublížit,naopak je to popostrčí.Chce to mít pevné nervy a nepodlehnout slzičkám.U nás to funguje tak,že okamžitě jak ho po cvičení vezmu do náruče,je po breku,začne se rozhlížet a za chvilku se směje.Tak si myslím,že mu jen vadí,že není po jeho.Přeji vám pevné nervy a vašim maličkým hodně pokroků.Martina a Vojtíšek

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
8.2.04 19:33

pořád jen hajá

Ahoj maminky, naše holčička byla tedy naopak až moc aktivní takže jsem řešila opačné problémy. Ale myslím, že v různých diskusích o plavání jsem četla, jak to pomáhá dětem při pohybu. Pokud by se jim plavání líbilo, třeba by je motivovalo k lezení a chození příjemnějším způsobem než rehabilitace. Je to jen můj laický názor, zkuste se na ty diskuse podívat, třeba vás to zaujme. Katka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex