Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Premyslela si, nad vysetrenim na Gastru? Muze to byt samovolne vylucovani
Urcite bych pro klid duse, nechala vysetrit ![]()
A nemá opravdu problémy s „větry“..tedy prděním…omezila bych vše kynuté, bacha na nadýmavou zeleninu, kup Lactobacily…dávej bílé jogurty, vyřaď mlíko…zkus fenikl…atd…určitě to znáš…zřejmě má slabší svěrač a holt s prdíkem vyletí i hov***… ![]()
Jak to trva dlouho? Nas maly to mel taky. Bud je to updnuti jako prujem, nebo ma zacpu a to co uprdne, je to, co „obtece“ spunt. Kaka normalne? Upravou stravy nic nezkazite, jogurty, vlaknina, nejake laktobacily.
A rikala si to doktorce?? Urcite te posle na gastro. Nechapu proc te to vytaci, ocividne pujde o zdravotni problem, ktery ty mas vyresit.To decko samo k doktorovi nezajde ![]()
Mám stejně starého syna, a 100% vím že kdyby se mu něco takového začalo z ničeho nic dít tak jdu k dr. Normální to rozhodně není. Myslím že za to nemůže.
Rozhodně by mě to neskutečně nevytáčelo a neprala bych celý den patery slipy ![]()
U lékaře jsme s tím ještě nebyli. Hodně dlouho vzdoroval s chozením na nočník, nějaký týden už chodí, ale dopadá to jak to dopadá. Na stolici chodí normálně, nakadí plný nočník a za chvíli mám zas uprdnuto. Nic nadýmavého nejí, s větry průjem nemá. Mláko pije ke snídani asi dvě deci, občas krom bílého jogurty i nějaký probiotický. Stolici má normální, žádný průjem ani zácpa, chodí na velkou každý den. Samovolné to nebude, ikdyž o tom ví a chodí stále vysedávat „ukakávat“ na nočník. Buď je tam jen maličký bobeček (v době mimo běžnou denní stolici) a nebo má jen špinavý zadek.
@K-Black píše:
Mám stejně starého syna, a 100% vím že kdyby se mu něco takového začalo z ničeho nic dít tak jdu k dr. Normální to rozhodně není. Myslím že za to nemůže.Rozhodně by mě to neskutečně nevytáčelo a neprala bych celý den patery slipy
Přesně tak. A už vůbec bych ho nenechávala na ostro a pak čistila gauč ![]()
Nezdá se mi, že by to dělal schválně. Otázka samozřejmě je, jaké vztahy a komunikace u Vás panují, jestli nemá pocit, že všechnu pozornost strhává mladší. A pak sám vyžaduje pozornost způsobem, který přitahuje jen tu negativní, ale to je dětem často jedno. To je na zamyšlení.
@K-Black píše:Rozhodně by mě to neskutečně nevytáčelo a neprala bych celý den patery slipy
Pokud začal na nočník až teď, tak bych mu ještě chvíli dala šanci, aby si to v hlavě ujasnil. Našemu to taky krapet trvalo, než začal chodit pořádně a přestal mít nehody ve slipech. Určitě bych mu nenadávala, ale povzbuzovala, vysvětlovala, že se mu to příště určitě povede dobře, že to nevadí.
Jinak, kdyby to pokračovalo dlouho, tak určitě bych řešila. Synovec, když byl malý, tak měl zácpu a projevovala se právě takto, že měl věčně prdnuto ve slipech, i když třeba kakal, tak to byla zácpa.
Určitě bych se poradila s doktorem, pokud to trvá už delší dobu, tak mi to určitě normální nepřijde, může to být nějaký zdravotní problém
@jenny.fields Ne, určitě nemá důvod mít pocit, že je odstrčený, protože mladší je ještě mimi a hodně spí, víc času trávím se starším. Naopak mi rád pomáhá, chodí mě informovat když vařím a mimi brečí atp. Komunikace panuje veselá, protože je z těch dětí co mají intenzivnější období vzdoru, tak se prostě hodně křičí, přeci mu nenechám vše projít.
@K-Black Tobě by jako bylo fuk, že potřebuješ třeba uvařit a neustále z vedlejší místnosti na tebe houká dítě, že se pokadilo?
Nikdo mi dodnes neřekl, že mu to přijde divné, abych zašla za doktorem. bavila jsem se už o tom s pár kamarádkama, sice to doma nezažily, tak nevěděly co poradit, ale nikdo na to nevalil bulvy a neřekl, že je to něco nenormálního, že mám klusat na vyšetření, Já měla taky za to, že za to třeba může přechod z plen, že třeba ještě není zralý jeho vylučovací systém k plnému ovládání, nebo jak to napsat.
@Anonymní píše:
@jenny.fields Ne, určitě nemá důvod mít pocit, že je odstrčený, protože mladší je ještě mimi a hodně spí, víc času trávím se starším. Naopak mi rád pomáhá, chodí mě informovat když vařím a mimi brečí atp. Komunikace panuje veselá, protože je z těch dětí co mají intenzivnější období vzdoru, tak se prostě hodně křičí, přeci mu nenechám vše projít.
@K-Black Tobě by jako bylo fuk, že potřebuješ třeba uvařit a neustále z vedlejší místnosti na tebe houká dítě, že se pokadilo?
Nikdo mi dodnes neřekl, že mu to přijde divné, abych zašla za doktorem. bavila jsem se už o tom s pár kamarádkama, sice to doma nezažily, tak nevěděly co poradit, ale nikdo na to nevalil bulvy a neřekl, že je to něco nenormálního, že mám klusat na vyšetření, Já měla taky za to, že za to třeba může přechod z plen, že třeba ještě není zralý jeho vylučovací systém k plnému ovládání, nebo jak to napsat.
Tak ale ty musis dat hlavne na svuj instinkt, prece si nenechas mudrovat do zdravi ditete od kamaradek. Navic musi to byt hloupe kamaradky ![]()
Hele bez za mudr a vyzadej si gastro vysetreni. Tam uz vam poradi co dal. ![]()
Ahoj maminky chtěla bych poradit jak ne problém. Syn starý přibližně tři a půl roku má denně na sobě třeba patery slipy. Nevím, jestli se neumí vykakat najednou, ale pořád má u zadku připrdnuto, neb ušpiněné slipy. Nedělá celý den nic, než jen utírám zadek a peru slipy. Musím podotknout, že už mě to nezkutečně vytáčí, mám totiž i jiné povinnosti k mladšímu dítěti. Už mám uprděný i celý gauč a blbě se to čistí (pokud ho nechám na ostro). Chodí co 10 minut třeba na nočník s tím, že vstane a říká že se pokakal. Tak kouknu a má jen potřísněný zadek a v nočníku nic. Nevím jak ho naučit aby už normálně chodil vyměšovat, má to taky tak někdo?
Úplně se děsím, jestli tohle bude dělat i ve školce, protože už to trvá snad pár měsíců.